Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Kαι τώρα ντέρμπι πρασινοκίτρινο

Η ώρα ξεκαθαρίσματος της κατάστασης στην κορυφή της βαθμολογίας έφτασε.
ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στον αγώνα που θα κρίνει πολλά.
Οποιος νικήσει θα έχιε προβάδισμα, αρκεί στη συνέχεια να μην σκοντάψει πουθενά !
Και οι δύο άξιζαν να έχουν παίξει καλύτερη μπάλλα φέτος αλλα δεν έπεισαν παρα μόνο σε λίγα παιχνίδια ενω η συνολική τους εικόνα δεν ξεσηκώνει, δεν ενθουσιάζει.
Η λογική λέει ισοπαλία, αλλα αυτο συμφέρει μόνο την ομάδα του Πειραιά που καραδοκεί.
Αρα θα πάμε σε επιθετικά σχήματα αν και πιστεύω οτι έχει πιο πολλές πιθανότητες όποιος πάρει το κέντρο ωστε να βγαίνει στρωτά η επίθεση. Οι άμυνες εννοείται οτι απαογρεύεται να δεχθούν γκόλ. Καλό θέαμα δεν πιστεύω οτι θα βγεί. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Ας νικήσει ο καλύτερος και ας χειροκροτήσει ο κόσμος όλους στο τέλος.
Technorati Profile

80 ευρω

Αλλη μία ιστορία βάσει βίντεο κατέληξε σε κλήση ποδοσφαιριστή απο την αθλητική δικαιοσύνη. Ολοι είδαμε τον Νικοπολίδη "δε μέλος" να λέει κάποια "γαλλικά" στον Κονσεϊσάο μετά το κτύπημα πέναλτι.
Και μετά πλακώθηκαν στη φυσούνα. Ομορφιές !
Ξαναρωτάω, υπάρχει κανονισμός για τιμωρίες βάσει βίντεο ;
Τι μλκίες ειναι αυτές ; Οχι οτι ο "δε μέλος" δεν άξιζε να τιμωρηθεί, αλλα απο τη στιγμή που το φύλλο αγώνα δεν γράφει κάτι, και επίσημα δεν υπάρχει κανονισμός που να λέει οτι το βίντεο είναι αποδεικτικό στοιχείο, δεν παίζει τιμωρία.
Βάσει μαρτύρων γίνονται αυτά, δεν ξέρω, ίσως.
Και το πρόστιμο των 80 ευρώ μόνο ως εξευτελισμός μπορεί να θεωρηθεί.
Δεν ειναι σοβαρά πράγματα αυτά κε Γκαγκάτση ούτε το οτι θα φτιάξετε αθλητικό κέντρο στην Ηλεία με τα λεφτά του Πλατινί το πιστεύουμε.
Κάνε τώρα κανονισμό επίσημο να γίνεται δεκτό το βίντεο και θα σαι οκ.
Και πού 'σαι ; ΟΛΟΙ ε ; Ολοι θα καλούνται βάσει βίντεο. Πχ Κοβάσεβιτς.
Οσο αυτο δεν ειναι επίσημο, δεν μπορείς να τιμωρείς ποδοσφαιριστές με βάση βίντεο.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Ουρλιαχτάαα όχι απο τα άλλα ρε...

Εχετε παρακολουθήσει στο γήπεδο εναν ζωντανό αγώνα τέννις ;
Τότε θα έχετε ακούσει συχνά κάποιες κραυγές απο παίκτες / παίκτριες την ώρα του αγώνα, πάνω στην ένταση.
Ενα κοριτσάκι 9 ετών αποβλήθηκε απο τον σύλλογό της του τέννις επειδή ειχε την μανία να μιμείται την Μαρία Σαράποβα στις κινήσεις αλλα ειδικότερα στις κραυγές !
Οταν διαμαρτυρήθηκαν συμπαίκτριες οτι το κάνει επίτηδες για να σπάει τα νεύρα των άλλων, την απέβαλλαν. Μοναδικός όρος για την επιστροφή της, να το βουλώσει !
Πώς λέμε ΣΚΑΣΕΕΕΕΕ !!! ...έτσι.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Kρίσιμη ώρα Ευρώπης για το Μπάσκετ

Κρίσιμες μάχες δίνουν σήμερα ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας με την Σιέννα και ο Ολυμπιακός με την Ζαλγκίρις εντός. Ο Αρης αύριο παίζει και το τελευταίο του χαρτί για πρόκριση με αναπτερωμένο ηθικό μετά την νίκη επι του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.
Τα πράγματα έφτασαν στον κόμπο. Η τον λύνεις και πάς στον επόμενο δύσκολο, ή μένεις εκει που είσαι.
Αυτο το ματς στην Σιέννα θα μπορούσε να είναι ο Τελικός της Ευρωλίγκας.
Εχει χρόνια να συμβεί να μην συνεχίσουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα οι ελληνικές ομάδες, αφου εστω και μία πάντα φτάνει μέχρι τα τελικά ή κερδίζει τον τίτλο.
Αυτη τη φορά εύχομαι ο Φεβρουάριος των αποκλεισμών να μην επιβεβαιωθεί.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

είμαστε ακόμα ζωντανοί..

νίκη επιτέλους για την ΑΕΚ.. ήμουν κ εγώ εκεί , μια από τις 4 κυριακές που μπορώ να την δω από κοντά . τι να πω , χάρηκα που κερδίσαμε , βγήκα χαρούμενη που πήραμε τους 3 βαθμούς κ σταθήκαμε τυχεροί κ δεν φάγαμε γκολ (γιατί κοντά ήμασταν ) . όταν όμως το καλοσκέφτηκα σπίτι μάλλον απογοητεύτηκα . η ΑΕΚ δεν ήτανε αυτή που στην αρχή του πρωταθλήματος με έκανε να πιστεύω οτι φέτος ίσως είναι η χρονιά μας . κανείς δεν φάνηκε από τους παίκτες , τον ριβάλντο τον έψαχνα , με την ψυχή στο στόμα , να χαίρομαι που ο ηρακλής δεν μπόρεσε να σκοράρει από τύχη.. από την άλλη αν σκεφτείς τις προηγούμενες ήττες ίσως αυτή η νίκη φέρει ισορροπία κ ανάκαμψη . κοντός ψαλμός..

Μάθε παιδί μου πέναλτι ...

Δανείζομαι αυτον τον τίτλο απο αθλητική ιστοσελίδα γιατι κάτι μου λέει οτι στο τέλος της χρονιάς αν βάλει κανείς κάτω τα χαμένα πέναλτι θα βγάζει άλλη βαθμολογία.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Αρης 82-75 Παναθηναϊκός

Εσπασε το σερί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα !
Κάτι που έμοιαζε αδύνατο στους πολλούς ειδικά μετά απο την νίκη στο ΣΕΦ αλλα μερικοί απο εμάς περιμέναμε να συμβεί. Εγω τουλάχιστον το περίμενα.
Δεν τραβάει ετσι όπως θα έπρεπε και δεν πείθει πάντα ο πρωταθλητής.
Τον βρήκε ο Αρης που είχε ανάγκη να συνέλθει και τον νίκησε.
Συγχαρητήρια στον Αρη και καλή συνέχεια σε όλους.

ΠΑΟΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Η ατμόσφαιρά σήμερα το βράδυ στην Τούμπα ήταν βγαλμένη από το παρελθόν. Παραπάνω από 32.000 ΠΑΟΚια κατάκλεισαν το γήπεδο, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο! Σε μια όμορφή και σχετικά ζεστή νύχτα - σε πλήρη αντίθεση με το προηγούμενο μάτς! Δυστυχώς όμως σε μια ονειρεμένη ατμόσφαιρα ήρθε ενα ξενέρωτο - μα δίκαιο πιστεύω - σκορ.

Και σήμερα τελικά μόνο οι οπαδοί είχαν πολλά κέφια!!

Έτσι γύρω στις 17.00 και ενώ οι δρόμοι γύρω στο γήπεδο γέμιζαν ασφυκτικά, κάποιοι ξεκίνησαν κάναν τον επιτάφιο του Γαύρου! Τα χάπενιγκς είχαν αρχίσει! Στηθήκαμε με το paoki στην ουρά για να μπούμε στην 5 γύρω στις 17.30. Και αφού περιμέναμε υπομονετικά 45 ολάκερα λεπτά και αφού σχεδόν γλύτωσα την τελευταία στιγμή την λιποθυμία αφού η κατάσταση θύμιζε παστές σαρδέλες, μπήκαμε στην Τούμπα στις 18.20 και αντικρύσαμε την εικόνα που σας έβαλα στην αρχή του πόστ..Μαγεία....

Εκείνη την στιγμή οχί μόνο οι θέσεις αλλά και οι διάδρομοι και οι σκάλες της Τούμπας είχαν γεμίσει ασφυκτικά! Και να φανατστείτε περίμεναν άλλοι χιλιάδες έξω!! Όσο για την ατμόσφαιρα σας δίνω τα δύο βιντεάκια που μιλαν από μόνα τους....




Πραγματικά καταευχαριστήθηκα αυτήν την ατμόσφαιρά! Και ειδικά όταν μόλις στο 2' λεπτό ο - καλύτερος μας παίκτης σήμερα- Γκονζάλες έβαλε την μπάλα στο πλεχτό έγινε πανικός!!!!! Εκείνη την στιγμή μου ήρθε στο μυαλό η ρήση του Αλέφαντου! "Καλως τα παιδιά, καλως τα. 3-0!!"

Δυστυχώς εμείς εκεί χάσαμε την νίκη...Αντί να πιέσουμε για το δεύτερο την ώρα που ο Ολυμπιακός ήταν σε κατάσταση σοκ. Κλειστήκαμε πίσω να κρατήσουμε το σκόρ! Και επειδή η μπάλα τιμωρεί ήρθε το λάθος του Γκράβασιτς να το εκμεταλευτεί ο έτερος καπαδόκης Σέρβος Καβασεβιτς και να ισοφαρίσει. Και στο καπάκι ο Σίσιτς χάνει την ευκαιρία να κάνει το 1-2, ο Ντάνυ μπλοκαρε το τετ α τετ!.

Το παιχνίδι όμως τελείωσε στο 32. Μετά από διείσδυση του Γκονζάλες κερδίζουμε πέναλτι!!!! Το εκτελεί ο κονσεισάο..και το χάνει! 0 στα 3 μετά από 2 χρόνια χώρις πέναλτι! Τι να πει κανείς!!!!!


Ο Κονσεισάο φανερά εκνευρισμένος έκανε την χειρότερη δυνατή εκτέλεση και κάπου εκεί κλωτσήσαμε την καλύτερη ευκαιρία να νικήσουμε.
Και αυτό έχοντας και τις καλύτερες συνθήκες! Μια υπέροχη ατμόσφαιρα και εναν εξαιρετικό διαιτητη!

Για μένα δεν φταίει ο Σάντος. Καλά έστησε την ομάδα. Ξελαρυγγύστηκε να τους φωνάζει να βγούν μπροστά αλλά χωρίς αποτέλεσμα! Ίσως να έπρεπε να βάλει Λάκη αντι Κονσεισάο.΄Ισως... άλλα από την άλλη ο Κονσεισάο για αυτά τα παιχνίδια πληρώνεται! Και σίγουρα δεν πληρώνεται για να μοιράζει μπουκέτα στον Νικοπολίδη όσο και να είχε προκληθεί! Σέρτζιο κούλαρε!

Απο μας μου άρεσε ο Γκονζάλες και ο Βερόν. Δυστυχώς Γ.Χ., Οικοδόμος, Σάλμον, Ιλιεφ δεν μπορούσαν να ανοίξουν διαδρόμους να και είχαμε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας. Απο την άλλη η άμυνα μας δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Και οι τέσσερεις πέφταν σε αβίαστα λάθη με αποκορύφωμα την γκάφα του Σέρβου και την ισοφάριση....

Κρίμα γιατι αν παίζαμε με το ίδιο πάθος που παίξαμε με τον Άρη θα νικούσαμε! Αλλά με τα αν δεν νικάς. Το παιχνίδι έληξε ισοπαλό και δικαιο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ άξιζε κάτι περισσότερο και σίγουρα αυτός ο κόσμος δεν είναι για την 7η θέση της βαθμολογίας.

Πάντως κάτι αλλάζει στον ΠΑΟΚ και τα καλύτερα έρχονται! Μπράβο στον Θοδωρή, τώρα όλοι πρέπει να στηρίξουμε την αύξηση κεφαλαίου και να γίνουμε μέτοχοι. Η Λαϊκη βάση γίνεται πραγματικότητα.

Επομενο μάτς στην Κρήτη με Εργοτέλη στις 1/3...

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Ντερμπι

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έμαθα ήταν ότι όλοι οι αγώνες είναι σημαντικοί για τον ΠΑΟΚ αλλα κάποιοι είναι πιο σημαντικοί απο τους άλλους! Ο πιο σημαντικός αγώνας από καταβολής κόσμου ή απαγωγής Κούδα αν προτιμάτε είναι το ΠΑΟΚ Ολυμπιακός. Ενα ΝΤΕΡΜΠΙ με τα όλα του!

Στην μαγική εποχή του ΠΑΟΚ στην δεκαετία του 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990, οι δύο ομάδες είχαν κάνει τις μακροβιότερες παραδόσεις στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να νικήσει στο Καραισκάκη, μετά το 0-4 του 1976 και ο Ολυμπιακός στην Τούμπα δεν είχε κερδίσει από το 1970. Κάθε ομάδα έχανε τα αντίστοιχα παιχνίδια από το αεροδρόμιο.

Για μας το καλύτερο παιχνίδι έγινε το 1987-88, όταν και ο Ολυμπιακός γνώρισε την μεγαλύτερη ήττα της Ιστορίας του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στις Σέρρες το ταμπλώ έδειξε ΠΑΟΚ 6 ΟΣΦΠ 1. Το παρακάτω πρωτοσέλιδο του Φωτός τα λεέι όλα...

Απολαύστε και τα γκολ...


Εγώ, δυστυχώς, αυτό το παιχνίδι δεν το είδα. Το άκουσα μάζι με τον πατέρα μου στο ραδιόφωνο -εκείνες οι υπέροχες Κυριακές των παιδικών χρόνων με τον Γιάννη Διακογιάννη και την ΕΡΑ Σπορ. Ο πατέρας μου με πήγαινε Τούμπα από μικρό αλλά δεν με έπαιρνε ποτέ σε μεγάλα ντέρμπι εκτός από μια φορά με την ΑΕΚ. Έτσι ο πρώτος αγώνας ΠΑΟΚ ΟΣΦΠ που είδα ήταν το χειμώνα του 1994. Θυμάμαι να περιμένω στην απίστευτη ουρά της Θύρας 4 μαζί με έναν βάζελο και εναν αεκτση συμφοιτητή μου που θέλαν να δουν το παιχνίδι, κανα 3ωρο πριν!!! Τότε δεν υπήρχαν καρεκλάκια στο γήπεδο και γινόταν χαμός- πάνω από 32.000 κόσμος. Αυτό το ματς ήταν και η τελευταία μεγάλη και άνετη νίκη μας. Νικήσαμε 3-0 με 2 γκολ του Μπότσιεκ - πολωνικού ταλέντου που είχε ανακαλύψει ο τυρέμπορας και την επόμενη χρονιά πούλησε στην Μαρσειγ αν δεν μ'απατα η μνήμη μου! Το άλλο γκολ μου φαίνεται το έβαλε ο Τουρσουνίδης, αλλά δεν είμαι σίγουρος! Μεγάλη εμπειρία να ζείς μέσα από την Θύρα 4 εκείνης της εποχής ένα τέτοιο παιχνίδι!

Μετά από αυτό το ματς, αν εξαιρέσεις το 1997 που νικήσαμε με 1-0, χάνουμε κατά κράτος. Πότε σε άδειες κερκίδες, πότε με τρανταχτά λάθη (?) των διαιτητών πότε ελέω Ριβάλντο (όπως πέρσι). Ποτέ όμως δεν μπορείς να πεις ότι τα ματς αυτά δεν ήταν ντέρμπι! Πάντα με πάθος και δύναμη τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην κερκίδα. Και τα παρατράγουδα δεν είναι λίγα...


Το επόμενο παιχνίδι-ορόσημο που μου έχει μείνει ήταν αυτό του Οκτώβρη του 1998. Το περίφημο μάτς με τον Παπαπέτρου... Το μόνο στα ποδοσφαιρικά χρονικά που έληξε κανονικά (!?) στο 83.Ο καιρός ήταν πολύ καλός και έτσι με τον Σταύρο και τον αδερφό μου αλλά και πολλούς φίλους κινήσαμε να πάμε στο γήπεδο. Παρένθεση, τότε έμενα στο σπίτι που είχε αφήσει ο geokalp Υμητού με Διογένους, 100 μέτρα μακριά. Αυτή την ιδέα είχαν και 5.500 γαύροι που μπήκαν στην 7-8 θύρα λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Ήταν μια απο τις τελευταίες φορές που ήρθαν οπαδοι του Ολυμπιακού. Κανείς μπάτσος δεν μπήκε στον κόπο να τους ψάξει και έτσι άρχισαν να ρίχνουν με πιστόλια φωτοβολίδες σε εμάς......

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν βλέπαμε μπάλα γιατι προσπαθούσαμε να αποφύγουμε τις φωτοβολίδες. Στον αγωνιστικό όμως χώρο ο διαιτητής Παπαπέτρου - αυτός που στην απάνω φωτογραφία προσπαθεί να φύγει άρον άρον- έκανε θεική εμφάνιση.Ή μάλλον καλύτερη θιεική..... Ο Οφορίκουε άνοιξε το σκόρ στο 7 και ξεκινήσαμε παγωμένα. Όμως σιγα σιγά ισσορροπίσαμε και εκεί που πιέζαμε ακυρώνει δυο γκολ (Τάκολα και Νάγκμπε) ως οφσάιτ! Κάποια στιγμή κατορθώνουμε επιτέλους να ισοφαρίσουμε με σουτ του Φραντζέσκου. Στο 80' ο Γκογκιτς φεύγει από θέση οφ σαίντ τετ α τετ. Τον μαρκάρει ο Κατσαμπής έξω απο την περιοχή, ο σέρβος βουτάει και ο Παπαπέτρου δίνει πέναλτι!!!!! Στο 82' ο Τάκολα παίρνει την κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχη και ισοφαρίζει ο Παπαπέτρου δείχνει σέντρα ο επόπτης όμως δίνει χέρι που στο βίντεο δεν φάνηκε ποτέ! Ο αγώνας τελειώνει εκεί και 1500 οπαδοί του ΠΑΟΚ μπαινουν στον αγωνιστικό χώρο και αρχίζουν πετροπόλεμο με ΜΑΤ και τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ σχηματίζουν χελώνη και εμείς το ίδιο θέαμα που οι Ρωμαίοι πολίτες βλέπαν στο Κολοσσαίο.....

Στα αποδυτήρια ο Παπαπέτρου γράφει ότι σφύριξε την λήξη του αγώνα για να μπορέσει να φύγει ζωντανος.... Απίστευτο παιχνίδι...




Πέρσι χάσαμε 2-3 αν και προηγηθήκαμε 1-0 (σκορ που έληξε και το α' ημίχρονο). Ελέω Ριβάλντο αλλά και της σημαίας του "Γενναίου" - φάουλ στον τερματοφύλακα το γκολ της ισοφάρισης. Γίνοταν βέβαια να βάλει γκολ ο Τόργκελε και να κερδίσουμε?!

Άντε να δούμε τι θα γίνει και το Σαββάτο!

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Διάφορα αξιοσημείωτα

¤ Ο Πλατινί ρωτήθηκε απο ρεπόρτερς για το μάτς που παρακολούθησε στο στάδιο Καραϊσκάκη.
Απάντησε : " Θα πώ μόνο τούτο, οι τερματοφύλακες δέν είχαν πολλή δουλειά ... "

¤ Ο Ηρακλής στο βόλλεϊ ηταν ο σούπερ χτεσινός άτυχος. Στην ρεβάνς του 3-1 της Θεσσαλονίκης, έχασε με 3-2 και δεν προκρίθηκε στο final-4.
Λεπτομέρεια : Σε αυτο το κύπελλο, δεν μετράνε τα σετ !!! Ετσι, προκρίνεται όποιος πάρει το χρυσό πέμπτο σετ στα 15 !

¤ Ο Πανιώνιος στο μπάσκετ πέτυχε καλή νίκη επι της Βαλένθια. Μπράβο.

¤ Παναθηναϊκός - Παρτίζαν : Παίξτε σαν σεφ, τηγανίστε τους.

¤ Ενας απίθανος τύπος που διοργανώνει μίτινγκ στίβου είπε οτι δεν θα καλέσει ποτέ τον Κεντέρη και την Θάνου επειδή τιμωρήθηκαν ! .... Απορία : Τιμωρήθηκαν ;;;;

¤ Εκει στην ΑΕΚ πρέπει να ξεχάσουν δια παντός την πλάκα που έπαθαν με τον απίθανο Φερέρ. Αν βγάλουν πάθος θα νικήσουν στην Ισπανία ! Να το πιστέψουν.

¤ Πάω στοίχημα οτι η Καλαμαριά τελικά φέτος θα υποβιβαστεί. Να μάθει να αντιστέκεται στο χοντρό ψάρι.

¤ Εθνική Ομάδα και Στολτίδης : Απλά ντροπή, για να μην πώ κατι άλλο.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Φοβού τους Ελληνες

Εκπρόσωποι της Ελλάδας στην Ευρώπη ειναι πλέον οι γνωστοί τρείς.
Εδω που φθάσαμε, κάθε πόντος μετράει. Κάθε νίκη είναι ενα μεγάλο βήμα. Σημασία έχει να δούμε αποτελέσματα σε δυνατά μάτς. Κανεις δεν ειναι ξεγραμμένος, αντίθετα προς όσα γράφουν μεγάλοι αθλητικογράφοι θέλοντας να φανούν προφήτες κατόπιν εορτής. Αφήνουν δηλαδή αιχμές μεσα απο τεχνικές αναλύσεις.
Θέλω σαν φίλαθλος να πώ οτι σήμερα δεν είμαι Ολυμπιακός, αυριο δεν θα ειμαι Παναθηναϊκός ουτε ΑΕΚ.
Ειμαι με όλους και θέλω να μπούν δυνατά για το καλύτερο. Θέλω όλοι να πάρουν αποτέλεσμα, ή έστω βαθμό για την κατάταξη της Ελλάδας.
Ολα ειναι δυνατά. Σκέπτομαι ολα τα σκόρ απο το 3-0 μέχρι το 2-4 και για τους τρείς.Εντάξει ο Παναθηναϊκός εχει θεωρητικά πιο πολλές ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα. Αλλα ποτέ δεν ξέρεις. Τα πρώτα 12-15 λεπτά του κάθε αγώνα θα δείξει αμέσως το τι θα συμβεί. Ολοι βιάζονται. Ξέρουν καλά οτι ενα γκόλ στην αρχή, ή μία αποβολή ή 2 δοκάρια παίζουν ρόλο στην ψυχολογία.
Εκει δηλαδή που δουλεύουν αυτη τη στιγμή οι προπονητές. Aκόμα και στην πολύπαθη ΑΕΚ παλεύουν να ανεβάσουν το ηθικό. Ετσι πρέπει.
Δεν θέλω να χάσει κανένας πάντως. Και προπαντός να μην διασυρθεί ο Ολυμπιακός.
Εχω την αίσθηση οτι αν ένας πει την λέξη "Εργοτέλης" στα αποδυτήρια, θα τους κοπούν τα πόδια :)
Αξιοπρέπεια και ταπεινή σοβαρότητα θέλω απο ΠΑΟ και ΑΕΚ. Οπως είπα, ολα τα σκόρ τα θεωρώ πιθανά. Δεν παίζω Στοίχημα ούτε ξεχνάω τα άλλα θέματα της καθημερινότητας στην Ελλάδα. Αλλα όπως και να το κάνουμε, μια εθνική περηφάνεια - καραμέλλα στην πίκρα, μάς χρειάζεται.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Psarokokkalis δε μπλόγκερ

Χαχαχα, διαβάστε εδω ρε παιδιά ο τύπος ειναι απίστευτος :)
Και έδω επίσης και εδω :) :)

Απόλλων ΠΑΟΚ 0-2


Λιακάδα και χαρά θεού στην Θεσσαλονίκη,
αν εξαιρέσουμε τους -1 με -3 βαθμούς που είχε!


8000 ΠΑΟΚια μαζεύτηκαν στο Καυταντζόγλειο φωνάζοντας "ΠΑΟΚ ήρθα να σε δω γιατί αύριο θα είμαι άρρωστος και θα ψάχνω για γιατρό!!" (όλες οι φώτο από goalnews)

Υπέροχο γκολ του Λάκη μετά από λάθος της άμυνας της Καλαμαριάς

Πολύ καλός ο Φερνάντεζ που ήταν και ο MVP αφού όχι μόνο
απέκρουσε πέναλτι αλλά έκανε και 3 θεαματικές επεμβάσεις!

Έτσι είδαμε και εμείς μια άσπρη μέρα και ας μη χιόνισε! Περάσαμε ένα ευχάριστο απόγευμα αφού νικήσαμε έυκολα 0-2 τον Απόλλωνα με γκολ των Λάκη και Ιλιεφ. Του στραβού το δίκιο να το πούμε ότι αν και είχαμε κατοχή της μπάλας -ειδικά στο α' ημίχρονο- μας λείπαν οι μεγάλες φάσεις και δεν είχαμε ουσία στο τελείωμα, με εξαίρεση στις φάσεις των δύο γκολ όπου Λάκης και Ιλιεφ εκμεταλλεύτηκαν τις αδράνειες και τα λάθη της άμυνας της καλαμαριάς και διαμόρφωσαν το τελικό 0-2. Ίσως ήταν κάτι που η τύχη μας το χρωστούσε από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Στα άλλα αξιοσημείωτα, η πρώτη εμφάνιση του Κονσεισάο με την φανέλα του ΠΑΟΚ - έπαιξε για 15 περίπου λεπτά και έκανε την σέντρα στο 2ο γκολ και ο ατρόμητος γλάρος που έκοβε βόλτα στο παγωμένο καυταντζόγλειο!

Επιτέλους νίκη σε - τυπικά- εκτός έδρας παιχνίδι! Καλή εβδομάδα ξεκινάει και το επόμενο Σάββατο στις 19.00 είναι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Τι να λέμε τώρα! Ο κάθε φίλαθλός που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να ζήσει ένα τέτοιο ντέρμπι!

Μέχρι τότε πάω να χουχουλιάσω κάτω από τις κουβέρτες γιατι μου φαίνεται ότι κρύωσα σήμερα!!!!

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Αιώνιες κόντρες


Σήμερα έχει μπάσκετ. Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ.
Προσωπικά εύχομαι να γίνει καλό παιχνίδι. Και να χάσει ο Γιαννάκης στο τέλος.
Δύσκολα τα πράγματα, αλλα ελπίζω να πέσει εστω και ενα μπουκαλάκι στο γήπεδο και να διακοπεί ο αγώνας. Να δω ποιός διαιτητής δεν θα είναι ΧΕΖΜΕΝΟΣ να το κάνει αυτό !
Κι εδω που τα λέμε δεν πέφτουν μόνο μπουκάλια. Γι αυτό δεν πατάω στα ντέρμπια γενικώς.
Δευτέρα εχει Παναθηναϊκό - Ολυμπιακό στον Τάφο. Γυναικών ετσι ; Στους άνδρες παίξαμε, πάει αλώθηκε του Ρέντη. Νια, τότε που δεν ειχε κόσμο επειδή δεν πήγαν.
Δεν το χουν σε εκτίμηση το βόλλεϊ.
Ουτε το μπάσκετ είχαν αλλα ειναι δίπλα στο γήπεδο του Δημοσίου οπότε, βολεύει.
Αναρωτιέμαι σε ποιόν μη ποδοσφαιρικό αγώνα θα βρούν να τα κάνουν λίμπα φέτος οι κάφροι.
Πολύ καιρό κάθονται ήσυχοι, περίεργο.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Τυφλή αθλητική δικαιοσύνη.

Των δύο μέτρων και δύο σταθμών.
Ο Γεωργιάδης έφαγε 5 αγωνιστικές τιμωρία βάσει βίντεο.
Ο διαιτητής δεν ειχε γράψει κάτι στο φύλλο αγώνα.
Ο Τζιμπούρ αλλη μία, βάσει βίντεο και αυτή απ οσο ξέρω.
Ο Κοβάσεβιτς ;;; Καμμία. Εκει η δικαιοσύνη δεν βλέπει. Δεν κλήθηκε καν ο Κοβάσεβιτς.

Μήπως οι τιμωρίες αυτες και η ατιμωρησία Κοβάσεβιτς ειναι προειδοποίηση προς τους παίκτες του Απόλλωνα Καλαμαριάς εν όψει της επανάληψης εκείνου του αγώνα ;
Μήπως κάποιοι φοβούνται οτι θα τους σπάσουν τα πόδια οι πόντιοι ;
Μήπως το κοινό αίσθημα δεν συνάδει με την συμπεριφορά των αθλητικών δικαστών ;
Ειμαι αθλητής εδω και πολλά χρόνια. Ποτέ δεν ήμουν υπέρ της οποιασδήποτε βίας.
Τωρα εχω αρχίσει να αμφιβάλλω.

μαχαιριά..



ο κανόνας λέει οτι στην δουλειά δεν χωράνε φιλίες . κ ο Φερερ ήρθε να τον επιβεβαιώσει .. λίγο πολύ ζητά όλο το ποσό του κλειστού συμβολαίου του μέχρι το 2011!! η ΑΕΚ θέλει να κλείσει την υπόθεση "Φερερ" με το ποσό του 1εκ€ , κ έτσι προβλέπεται να καταφύγει στην uefa.. θέλω πολύ να μάθω την άποψη σας , γιατί ίσως τα νεύρα να έχουν θολώσει την κρίση μου.
ποτέ ένα διαζύγιο δεν είναι ανώδυνο , αλλά υπάρχει κ το συναινετικό . είναι σωστή η στάση του ;; έχει κάνει πολύ σκληρές δηλώσεις στον ξένο τύπο για την ΑΕΚ , μόλις δυο μέρες μετά την απόλυσή του . είναι αυτό ένδειξη ψυχραιμίας;;; ποια ομάδα θέλει προπονητή που η προηγούμενη τον σέρνει δικαστικά στην ευρώπη , που γυρνάει δεξιά κ αριστερά κ τη "θάβει" ενώ κατά γενική ομολογία φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ;;
πραγματικά αναρωτιέμαι..

Στατιστικά μπλόγκ, θενκ γιου παοκτσήδες !


Ρε σείς εχω πάθει πλλλλάκα όποτε βάζει θεματάκι ο Στάθης !
Εκει που το ταπεινό μπλογκάκι έχει ενα μέσο όρο περίπου 33 επισκέψεις την ημέρα, όταν εχει θέμα περι ΠΑΟΚ ειδικά με βίντεο εκτοξεύεται ! Πλλλάκα με κάνετε ;
Ειναι τρελοί οι ΠΑΟΚτζήδες !!!

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Eπιστολή διαμαρτυρίας του Αρη για την διαιτησία

Διαβάστε ΕΔΩ την δίκαιη αγανάκτηση όλου του μπασκετόκοσμου.

Κορίτσι 16 ετών που καρφώνει. Κι ενας ...Γάλλος ;



Δεν ξέρω αν αποτελεί έκπληξη σαν είδηση και παίχτηκε απο μεγάλες αθλητικές ιστοσελίδες το θέμα όπου μάλλον το έχει δεί πολύς κόσμος, αλλα δείτε το και εδω, αξίζει.
Mετα, δείτε και εναν τρελό Γάλλο ονόματι Kadur Ziani που νομίζει οτι το μπάσκετ παίζεται στον αέρα. Κάνει το κάρφωμα να φαίνεται εύκολο. Απίστευτος ε ;

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Εναλλακτική στήριξη - προώθηση

Ποιά ομάδα της ονομαζόμενης Σουπερλίγκας έχει :
- Τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι.
- Τις λιγότερες κίτρινες κάρτες.
- Τον πρώτο σκόρερ.
- Γήπεδο του Δημοσίου.

Ο ευρών αμοιφθήσεται. Πλεροφορίε ενταύθα.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ 3-0 : και λίγα ήταν....

Επιτέλους!!!!!!!! Μεγάλη νίκη για την ομάδα μου! Μετά από 4 ήττες ήρθε βάλσαμο η άνετη επικράτηση με 3-0 επί του συμπολίτη!

Χιλιάδες μπράβο όμως σε αυτό το ΛΑΟ που δημιούργησε την καλύτερη ατμόσφαιρα σε ελληνικό γήπεδο τα τελευταία χρόνια!! Δείτε το μοναδικό βιντεάκι που τράβηξα σήμερα!


Τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ πέτυχαν οι Μπαλάφας(32')

Balafas scores PAOK-ARIS 1-0 Superaleague Greece
Uploaded by fimatiosi


, Χριστοδουλόπουλος (37')

Christodoulopoulos PAOK-ARIS 2-0 Superleague Greece
by fimatiosi


και Σάλμον (46').

PAOK-ARIS 3-0 Salmon Superleague Greece
by fimatiosi

Το τελευταίο ήταν και το καλύτερο!
Ο Άρης έχασε μοναδική ευκαιρία στο 26' και ενώ το σκορ ήταν 0-0 με τον Αμορόζο σε πλεονεκτική θέση να στέλνει την μπάλα αουτ. Μάλιστα εξέφρασε και παράπονο για την διαιτήσια με τις δηλώσεις του Λάμπρου του Φαροφύλακα. Συγκεκριμένα οι Φιλοξενούμενοι φωνάζουν για χέρι του Κνολ στο 16', χέρι του Σνάουτσερ στο 42 και αποβολή του Γ.Χ. για σκληρό μαρκάρισμά στον Καράμπελα. Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο το δεύτερο ήταν πέναλτι. Όσο για την αποβολή του Γ.Χ. εμείς στην κερκίδα ούτε το καταλάβαμε! Για μένα όλες οι φωνές του Σκόρδα είναι απλά δικαιολογίες για την άψυχη εμφάνιση που κάναν στο ντέρμπι. Κακά τα ψέμματα! Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο! Ο Άρης πήρε τα ηνία του αγώνα μόλις στο 80' όταν πέρασε ο Ζεντιλ στο παιχνίδι. Αντίθετα ο Αμορόζο απογοήτευσε!

Από την ομάδα μου όλοι παίξαν πολύ καλά! Μερικοί όμως παίξαν καλύτερα! Οικοδόμος και Μελίσσης τέλειοι, ενώ οι "νέοι" Γκράβανσιτς και Βερόν κλέψαν την παράσταση! Πολύ καλός και μαχητικός όπως πάντα ο Σάλμον αλλά και ο Γκονζάλες!
Επόμενο παιχνίδι με Καλαμαριά την Κυριακή 17/2 16.45 στο Καυταντζόγλειο!


Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

ΕΠΟ - ένσταση

Η Γκαγκατσο-ΕΠΟ αποφάσισε την επανάληψη του αγώνα προφανώς αποδεχόμενη την δική της ευθύνη για την έκδοση δελτίου στον Βάλνερ και φοβούμενη οτι η Καλαμαριά θα προσέφευγε στην ΦΙΦΑ.
Τώρα το παιχνίδι πρέπει να γίνει μεσα σε 15 μέρες απο τώρα για να λυθούν οι διαφορές στο γήπεδο, λες και δεν λύθηκαν πριν.
Θυμίζω οτι απο 01/01/2008 η ΦΙΦΑ εχει αλλάξει αυτο με την απαγόρευση σε παίκτη να αγωνίζεται σε πάνω απο δύο ομάδες τη χρονιά σε οποιαδήποτε χώρα και το έκανε να ισχύει μόνο για την ίδια χώρα. Πράγμα που η ΕΠΟ δεν εχει ακόμα εναρμονίσει στο καταστατικό της.
Γι αυτό και εξέδωσε τέτοια απόφαση.
Εαν τώρα δεν απαγορευτεί η είσοδος φίλων του Ολυμπιακού σε εκείνο το ξανα-μάτς, να δούμε ποιός θα πάρει την ευθύνη για όσα θα συμβούν. Πιστεύει κανεις οτι θα ειναι ενα ήσυχο απόγευμα και θα ανοίξουν πόδια οι Καλαμαριώτες ;
Εξαρτάται και απο την τιμή.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Πρασινοκόκκινα καλάθια

Οποιος έχει παρακολουθήσει μπάσκετ τελευταία, θα ξέρει σε τι επίπεδο βρίσκονται Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός οι δύο που θα κοντραριστούν στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο Ολυμπιακός με νέο προπονητή που θέλει χρόνο να τον μάθουν οι παίκτες του έχει μια ευκαιρία ύστατη να αναδιοργανωθεί. Δύσκολο το έργο του Γιαννάκη που προκάλεσε μόνος την τύχη με την αποδοχή αυτής της θέσης ενω θα έπρεπε να μείνει αφοσιωμένος στην Εθνική Ομάδα. Το καλό είναι που εξαφανίστηκε ο Ελληνιάδης απο κει. Ετσι και αλλιώς τον έκραζαν οι πάντες όπου πήγαιναν να παίξουν. Εχει μια ελπίδα η ομάδα αυτή μόνο και μόνο επειδή ο Γιαννάκης θα επιδιώξει σταθερότητα, γνώθι σ' αυτόν ωστε να ξέρουν οι παίκτες να αγωνίζονται αντιμετωπίζοντας τον κακό εαυτό τους, κάτι που δεν ασχολήθηκε και πολύ ο Γκέρσον.
Ο Παναθηναϊκός δεν πείθει πλέον. Βλέπουμε εναν απο τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης, τον Διαμαντίδη, να προσπαθεί να συνεργαστεί με Γιασικεβίτσιους και Σπανούλη και τελικά ο τελευταίος ειναι που κρατά ζωντανή την ομάδα. Ο δε Μπετσίροβιτς πελαγοδρομεί και ο Περπέρογλου μου φαίνεται απλά λάθος μεταγραφή. Η καλύτερη μεταγραφή φέτος ηταν ο Σπανούλης και όχι ο πανακριβίτσιους. Α, και ο Ουϊνστον κάτι λέει.
Με Τσαρτσαρή εκτός, Τομάσεβιτς επίσης, Πρκάτσν μόλις ήρθε, πάλι μόνος ενας Μπατίστ θα παλέψει μαζι με Ντικούδη.
Ο Γιαννάκης αν έπαιζαν την επόμενη βδομάδα τον Τελικό Κυπέλλου θα μετέφερε το παιχνίδι εντός ρακέτας όπου υπερτερεί σε ύψος. Θα έβαζε τον Βασιλόπουλο και Πρίντεζη να χώνονται για να πάρουν φάουλ και να φθείρει τους ψηλούς του ΠΑΟ. Αν διορθώσει και την κυκλοφορία της μπάλλας τότε ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει διαστημική άμυνα και ταυτόχρονα να εχει εύκολα καλάθια στην επίθεση, αλλιώς δεν θα κερδίσει.
Ξέρει οτι ο Παναθηναϊκός εχει ενα μυστικό που καλλιεργήθηκε επι χρόνια : Το διάβασμα του αντιπάλου. Ξέρει να παρακολουθεί πώς παίζει ο άλλος και να πατάει γκάζι ή όχι, άρα ειναι άσκοπο να προσπαθήσει να επιβάλλει χαμηλό ρυθμό. Θα τρέξει. Τον συμφέρει ενα ματς στους 90 πόντους παρά ενα στους 60.
Ολα αυτά αν ο κόσμος στην εξέδρα πάει για να δεί μπάσκετ. Αν πάνε για να τσακωθούν και να βρίσουν τότε στο γήπεδο του Ελληνικού θα δούμε άσχημα πράγματα και θα επηρρεαστεί και η ψυχολογία των παικτών κάτω. Και ετσι θα γίνει δυστυχώς αφου θα μεταφερθεί η ποδοσφαιρική βλακία και καφρίλα. Θα συνιστούσα σε όσους έχουν απωθημένα απο το ποδόσφαιρο, να μην πάνε στον Τελικό Κυπέλλου.
Ας πάνε να παίξουν τάβλι. Καλύτερα θα ειναι.
Βλέπω απο τώρα τις χειρονομίες της μιας μερίδας προς την άλλη με την λήξη.
Αντι να πανηγυρίζουν την νίκη θα ασχολούνται με τους απέναντι.
Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε οτι οι κερκίδες των γηπέδων υπάρχουν για να παρακολουθούμε κάποιο άθλημα και αυτό δεν ειναι τα κακόηχα υβριστικά συνθήματα για τις οικογένειες αυτών που ειναι φίλοι μια άλλης ομάδας. Απλά οι άλλοι θέλουν να κερδίσουν αυτοί και να χάσεις εσυ, γιατι το παίρνεις τόσο προσωπικά κύριε κάφρε ;

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

'Εξυπνη κίνηση Τζίγγερ.

«Θέλω να παρουσιάσω μία καινούρια ιδέα που είναι στο τελευταίο στάδιο της υλοποίησής του. Παρουσιάζω το σχέδιο ενεργοποίησης και ίδρυσης μίας εταιρίας ειδικού σκοπού που θα έχει κύριο στόχο να επενδύει σε νέους ποδοσφαιριστές σε συνεργασία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Θα λειτουργήσει στα πλαίσια και τη λογική ενός αμοιβαίου κεφαλαίου και θα στοχεύει στην αγορά παικτών για να ενισχύεται ο Παναθηναϊκός. Βασικός της στόχος θα είναι να έχει παίκτες αξίας εκτός Ελλάδος».

'Ετσι ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Εμένα μου άρεσε αυτο που σκέφτηκε ο Γιαννάκης.Αμα θέλετε Κε Βγενόπουλε και λοιποί επιχειρηματίες να συμβάλετε στην ΠΑΕ,μπορείτε,αλλα μετοχές δεν θα πάρετε.'Αλλωστε,ο Κος Βγενόπουλος είχε πει οτι συζητάει αν υπάρχει και κάποια αλλη πρόταση απο την ΠΑΕ.
Περιμένω την αντίδραση της ΠΕΚ.Τώρα το μπαλάκι παει σε αυτή την πλευρά.Εγω απο την αρχή είπα οτι μου άρεσε η κίνηση της ΠΕΚ.Εχω γράφτει μέλος άλλωστε.Ξέρω οτι η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν θα δώσει την ΠΑΕ ειδικά τώρα που το γήπεδο είναι ένα βήμα πριν να ξεκινήσουν οι εργασίες.Περιμένω απο την ΠΕΚ να συμβάλει σε αυτη την ενέργεια που δεν την βρίσκω άσχημη.
Ετσι θα δείξουν οτι αυτά που έλεγαν για βοήθεια στην ΠΑΕ δεν ήταν απλά λόγια,αλλά θα γίνουν και πράξη.

A2 Μπάσκετ Ανδρών

Ηθελα να κάνω μία αναφορά στο μπάσκετ της Α2 κατηγορίας.
Το Σάββατο 2/2 πήγα και παρακολούθησα τον αγώνα ΔΑΦΝΗ - Π.ΦΑΛΗΡΟ.
Δεν περίμενα ενα τόσο δυνατο παιχνίδι παρά την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.
Η Δάφνη κέρδισε με 73-56 ξεδιπλώνοντας τις αρετές της στο Β' ημίχρονο με μεγαλύτερη άνεση.

Αυτές οι ομάδες αγωνίζονται ενα σκαλοπάτι κάτω απο την μεγάλη κατηγορία και μερικές θα είναι στην Α1 του χρόνου η τον επόμενο.
Μερικές παρατηρήσεις :
- Γήπεδο :
-- Μικρό, συμπαθητικό και φιλότιμο αλλα λίγο, και με κακή ηχητική, ειδικά οταν πάνω απο 10 μόλις ( ! ) άτομα φωνάζουν συνθήματα και μάλιστα με συνοδεία τυμπάνων !
Φεύγεις απο εκει με πονοκέφαλο.
-- Πολλή κιτρινίλα. Η Δάφνη φορά κίτρινα, και ο ΑΟΠΦ μπλε με κίτρινα. Το δάπεδο ειναι καφέ και κίτρινο με αποτέλεσμα να ψάχνεις πού ειναι τα καναρίνια. Δεν κάνει κακό λίγη περισσότερη φαντασία στους χρωματικούς συνδυασμούς. Ειλικρινά ειναι λόγος για να μην ξαναπάω. Ασε που διαφωνώ με την ονομασία του ως "Μουρούτσος". Πάλι καλά που δεν το βάφτισαν και αυτό "Κεντέρης".
-- Θεατές. Καλό το επίπεδο των θεατών. Αν έλειπε και η διπλανή μου που έκανε τσικλόφουσκες μεγέθους μπαλονιού... :)
- Διαιτησία :
-- Οχι καλή. Ωρες ωρες σφύριζαν πράγματα που δεν καταλαβαίναμε. Ουτε και οι παίκτες.
Ειναι κρίμα να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά επιπέδου διαιτησίας μεταξυ Α2 και Α1.
- Ομάδες :
-- Ειναι φανερή η μεγάλη διαφορά μεταξύ Α1 και Α2 όσο αφορά τους παίκτες και παράγοντες.
Οποιες ομάδες ανέβουν στην Α1 θα πρέπει να εχουν αξασφαλίσει ποταμό χρήματος για να επενδυθεί αυτό σε παίκτες, προπονητές, φροντιστές, γυμναστές και υποδομή γενικότερα. Αλλιώς θα παλεύει για παραμονή στην Α1.
Στην Α2 δύσκολα μια ομάδα θα πετύχει εντός έδρας πάνω απο 73 πόντους. Αν αυτο δεν γίνει 83 τότε δεν μιλάμε για ενα σκαλοπάτι ακόμα ωστε να γίνει ανταγωνιστική στην Α1.
- Περιβάλλων χώρος :
-- Ακατάλληλος για προσέλευση πάνω απο 100 θεατές με τα αυτοκίνητά τους.
Ανύπαρκτη πρόβλεψη χώρων στάθμευσης γύρω, σε μια περιοχή λάθος δομημένη.
Εαν κινηθείτε πεζή να προσέχετε στον δρόμο, ειναι επικίνδυνος.
Απο τον σταθμό μετρό Δάφνης απέχει 12 λεπτά με τα πόδια.

Τελικό συμπέρασμα :
Αξίζει να παρακολουθεί κανείς Α2 λόγω των δυνατών παιχνιδιών, του πάθους που συχνά δεν βλέπουμε στην Α1 όπου οι παίκτες ειναι 100% ψυχροί επαγγελματίες. Επιπλέον στην Α2 αγωνίζονται περισσότεροι Ελληνες και νέα παιδιά.

Αυτη τη στιγμή στην βαθμολογία προηγείται η ομάδα των Τρικάλων και ακολουθεί η Δάφνη και ο Ιωνικός Λαμίας, Πανόραμα, Περιστέρι, Ηρακλής, ICBS με εναν βαθμό διαφορά ο ενας απο τον άλλο. Περιστέρι και Ηρακλής ισοβαθμούν.

Π. Γιαννάκης και Εθνική Ομάδα.

Αν υποψιαστώ οτι ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα εγκαταλείψει την Εθνική Ομάδα για χάρη Συλλόγου, και μάλιστα σε Ολυμπιακή χρονιά, θα πεθάααανωωωωω .....
Σοβαρά τωρα κε. Γιαννάκη χάνετε την εκτίμηση που σας είχαμε.
Καλύτερα αν φύγεις απο την Εθνική Ομάδα να μην ξαναπατήσεις.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Tα πάνω κάτω

Ηταν μια αγωνιστική όπου οι ανακατατάξεις στη βαθμολογία ήταν πολλές και εντυπωσιακές σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα.
Η πρωτοπόρος ΑΕΚ αφου την είδαμε να είναι 0-3 πίσω στο σκόρ μεσα στην έδρα της νομίζαμε οτι έπαιζε με την ...Μπαρτσελόνα, αλλα απλώς οι αντίπαλοι φορούσαν παρόμοια εμφάνιση.
Καιρό τωρα δεν έπειθε η ΑΕΚ και να το το στραβοπάτημα που την γκρέμισε και έχουμε τωρα πολλή μουρμούρα όχι επειδή ειναι μόλις εναν βαθμό πίσω στη βαθμολογία, αλλα για τον τρόπο που ήρθε η ήττα. Μάλιστα ο Ντεμίνο προσπαθώντας να φανεί υπεύθυνος απέναντι στους φίλους της ΑΕΚ λίγο μας τα μάσησε περι "χτυπήματος".
Δεν εξήγησε βέβαια γιατι παίζει τόσο ανορθόδοξα η ομάδα του.
Ο Πανιώνιος του Λίνεν πρέπει να αποφασίσει τι θα ειναι, επιτέλους. Στην αρχή της σεζόν μας τρέλανε όλους με την μπάλα που έπαιξε, κυρίως στα ευρωπαϊκά ματς. Μετά, καθίζηση, η μάλλον αστάθεια. Χθες, θυμήθηκε τα πάντα. Και μιλάνε και εκει για δυο πέναλτι που δεν δόθηκαν.
Ο Ολυμπιακός ξέχασε τα πάντα και γκρέμισε μόνος του τον μύθο οτι ηταν η μόνη ομάδα που έπειθε κάπως με την απόδοσή της, χάνοντας απο εναν Απόλλωνα που βρέθηκε σε θετική μέρα.
Προσπάθειες κάποιων τηλε-ρεπόρτερ να δικαιολογήσουν το κακό ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού χθες ήταν απελπιστικά άστοχες για να μην πω κατι άλλο.
Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να θέλει εκδίκηση απο τον μικρό Αστέρα κι έπρεπε να θυμηθεί καλές μέρες ωστε να διαλύσει τον φόβο στον πράσινο κόσμο μηπως σκοντάψει σε μια ισοπαλία. Τα κατάφερε και γιόρτασε καλά Γενέθλια, πέρασε πρώτος, αλλα και ο Αστέρας έδειξε οτι αξίζει την 4η θέση.
Πάμε στον Αρη που με μια νίκη ανέβηκε πάνω απο τον Αστέρα και τωρα θα παλέψει να κρατήσει αυτη την θέση και γιατι όχι αν σκοντάψουν οι απο πάνω να πιάσε μια θέση απο τις τρείς πρώτες. Ολα παίζονται.
Είδαμε και εναν ΠΑΟΚ να παίζει όχι άσχημα μεν αλλα με άσφαιρα στο πιστόλι του και ετσι ο ΟΦΗ φάνηκε τυχερός να πάρει μια νίκη χρήσιμη. Συμβαίνουν και αυτά, αλλα κάτι πρέπει να αλλάξει εκει στον ΠΑΟΚ.
Λάρισα, νίκη εκτός έδρας, Ξάνθη επίσης και πολυ ανεβασμένη τελευταία.
Τέλος ο Ηρακλής πήρε ανέλπιστη μάλλον νίκη στην Βέροια που τώρα ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον.
Μια συναρπαστική αγωνιστική που αν μη τι άλλο τόνωσε το ενδιαφέρον. Σήμερα σε όλες τις ομάδες της Σουπερλίγκας θα υπάρχει αναβρασμός και θερμό κλίμα, για διαφορετικούςλόγους στην καθε μία.
Και η επόμενη αγωνιστική ειναι πολυ πιθανό να φέρει κι άλλες συγκινήσεις (;)

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Την τύχη μου...

Πολύ απογοήτευση. Δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο να μην παίζεις καλά και να χάνεις ή να παίζεις καλά,να χάνεις την μία ευκαιρία μετά την άλλη και να χάνεις για μια ακόμη αγωνιστική, την τέταρτη συνεχόμενη.......

Εκτός έδρας έχουμε ένα γκολ και ένα βαθμό και την επόμενη αγωνιστική παίζουμε με τον αιώνιο αντίπαλο συμπολίτη και πραγματικά δεν τα βλέπω καθόλου καλά τα πράγματα..

Το μόνο θετικό σήμερα ήταν ο Βερόν που δίπλα σε εναν αρνητικότατο Μπαλάφα έδειξε την αλήθεια περι σαρδέλων και αστακων.

Ρε Γκονζάλες αγόρι μου τι έκανες σήμερα? Αντε έχασες το πεναλτι? Το άλλο σε κενή εστία?!!!!

'Εχω να δω τον ΠΑΟΚ τόσο χάλια να χάνει τέσσερα σερί μάτς και να μην έχει πετύχει τέρμα για 432 λεπτά από την εποχή Βουλινού κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1990.Πάλι καλά που γίναν οι μεταγγραφές και μπορούμε να ελπίζουμέ.....

Πολύ απογοήτευση .....την τύχη μου....

Παναθηναϊκός 1908 - 2008

100 Χρόνια Ιστορίας γραμμένα με χρυσά γράμματα στην αθλητική ιστορία της χώρας.
Ενας απο τους ιστορικότερους Συλλόγους της Ελλάδας κλείνει 100 χρόνια ιστορίας.
Ευχόμαστε η νέα εκατονταετία να φέρει και άλλες διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας και να αναδειχθεί ακόμα περσσότερο εκει που του αξίζει. Η προσφορά στον αθλητισμό δεν μετριέται πάντα με τις νίκες, τα κύπελλα, τα χρόνια αλλα κυρίως με την συμμετοχή με συνέπεια σε υψηλό επίπεδο και την εκπροσώπηση της Ελλάδας διεθνώς. Ας ξεκινήσει η νέα εκατονταετία με ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις και με τα όνειρα των φίλων να γίνονται πραγματικότητα.
Φίλοι όλων των Συλλόγων γιορτάστε μαζι με τον Παναθηναϊκό και εσείς.
Σας προσκαλούμε να μοιραστούμε την χαρά μιας Γιορτής του Αθλητισμού.

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

O Π.Γιαννάκης στον Ολυμπιακό ;

Δεν νομίζω οτι θα προλάβει να αλλάξει πολλά φέτος.
Ούτε πιστεύω οτι του ταιριάζει του Γιαννάκη ο Ολυμπιακός.
Κανονικά δεν πρέπει να εγκαταλείψει την Εθνική Ομάδα.
Να δω πώς θα τα προλάβει όλα.
Πάντως καλή κίνηση η πρόσληψή του εφ όσον ολοκληρωθεί και ίσως καταφέρει να τερματίσει τρίτος τελικά ο Ολυμπιακός πίσω απο Παναθηναϊκό και Αρη.
Στην Ευρώπη δεν του δίνω καμμία τύχη.
Ομολογώ οτι η ομάδα του Γκέρσον μου άρεσε και πίστεψα οτι φέτος θα ναι δυνατή.
Ομως λόγω μιας μάλλον ανεξήγητης κοιλιάς εδω και περίπου εναν μήνα, είχε κάποιες ήττες.
Φυσιολογικό ειναι να κάνουν "κοιλιά" όλες οι ομάδες, σε όλα τα αθλήματα !
Οταν ο Γκέρσον τους έφερε μιά ανάσα απο την κατάκτηση του Πρωταθλήματος πέρισι τους άρεσε. Τωρα, όχι.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης με αυτούς που πας να μπλέξει θα χρειαστεί καλή τύχη και ψυχραιμία. Θα ειναι σαν να προσπαθεί να μάθει σκάκι σε τσομπάνηδες. Για τους οπαδούς λέω.
Θα δούμε, μπορεί να κάνω και λάθος :)

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Euroleague 16

To πρώτο μέρος της φετινής Ευρωλίγκας τελείωσε.
Η μακρά πορεία των ομάδων μας απέδωσε καρπούς αφου προκρίθηκαν και οι τρείς.
Ομως μόνο ο Παναθηναϊκός πρώτος, ενω οι Αρης και Ολυμπιακός στην πέμπτη και τελευταία θέση πρόκρισης.
Η Ευρωλίγκα ειναι μια μεγάλη περιπέτεια. Ειναι ενα θέαμα που αξίζει κανεις να παρακολουθεί. Τα πράγματα δεν ειναι καθόλου εύκολα για κανέναν. Τουλάχιστον έξι ισοδύναμες ομάδες θα παλέψουν για το final4 και εκει όλα ειναι ανοικτά.
Συγχαρητήρια στις ομάδες όλες, για τις συγκινήσεις και την πρόκριση.
Συνοπτικά προκρίθηκαν :

Από Α' Όμιλο : ΤΣΣΚΑ, Σιένα, Τάου, Ζαλγκίρις, Ολυμπιακός
Από Β' Όμιλο : Λιέτουβος, Μακάμπι, Ουνικάχα, Εφές, Άρης, Τσιμπόνα
Από Γ' Όμιλο : Παναθηναϊκός, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Φενερμπαχτσέ, Παρτιζάν, Ρόμα

Τα γκρουπ δυναμικότητας που θα μπούν στην κλήρωση του Top-16, ειναι : .

Α' Γκρουπ : ΤΣΣΚΑ, Λιέτουβος, Παναθηναϊκός, Ρεάλ
Β' Γκρουπ : Σιένα, Μακάμπι, Τάου, Μάλαγα
Γ' Γκρουπ : Μπαρτσελόνα, Εφές, Ζαλγκίρις, Φενέρμπαχτσε
Δ' Γκρουπ : Ολυμπιακός, Παρτιζάν, Άρης, Ρόμα

Καλή επιτυχία στη συνέχεια.
Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.