Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Τραγική κατάσταση και δεν θέλουν να το καταλάβουν

Στην ιστοσελίδα contra.gr ειδα μερικά στοιχεία που προκύπτουν απο έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της αγαπητής Σουπερλίγκας μας !

• Το 53% του συνόλου δεν πηγαίνει ΠΟΤΕ στο γήπεδο και το 25% σπάνια.
Δηλαδή το 77% έχει από ανύπαρκτη έως ελάχιστη σχέση με το γήπεδο.
• Κάθε Κυριακή στο γήπεδο, πηγαίνει το 1,2% των ερωτηθέντων! Δηλαδή, ένας στους 100! Η Σούπερ Λίγκα παρουσιάζει ως μεγάλη επιτυχία το ότι πέρσι το ποσοστό αυτό ήταν 0,6%. Μουααααχαχαχαχαχα !!! πωπω ειναι γελοίοι !
• Το 58,7% δεν πατάει ποτέ στο γήπεδο γιατί φοβάται ότι θα γίνουν επεισόδια.
Δηλαδή υπάρχει και ενα 40% που δεν φοβάται τα επεισόδια ή μήπως μεσα σε αυτο το ποσοστό ειναι και αυτοί που δημιουργούν τα επεισόδια ;
¤ Το 23,8% δεν πάει ποτέ στο γήπεδο λόγω της αναξιοπιστίας του πρωταθλήματος και της κακής διαιτησίας, Σχεδόν ο ενας στους τέσσερις γι αυτο το λόγο δεν πάει γήπεδο !!!
Αποτελεί επιτυχία πρώτου μεγέθους ότι μόλις το 60,2% θεωρεί «κακό» το επίπεδο της διαιτησίας! Θα περίμενε κανείς ένα 99% στο θέμα αυτό.
Το 59,3% πάντως, θεωρεί ότι η διαιτησία επηρεάζει αρνητικά το πρωτάθλημα.
• «Ικανοποιητικό» το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, θεωρείται από το 18,6% των ερωτηθέντων.
ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ ! Δηλαδή ρε μάγκες ουτε 2 στους 10 δεν το θεωρούν καλό !

Το αντίθετο υποστηρίζει το 75,2%!
• Προσέξτε αυτό: Μόνο το 47,8% θεωρεί ότι η Σούπερ Λίγκα διοργανώνει καλύτερα το πρωτάθλημα απ’ ότι το διοργάνωνε η ΕΠΑΕ! Ούτε ένας στους δύο, δηλαδή! Ότι η Σούπερ Λίγκα είναι ξεκάθαρα χειρότερη από την ΕΠΑΕ, το υποστηρίζει το 13,1%.
Από αυτούς, όμως, το 49% δικαιολογεί την άποψη του με το επιχείρημα ότι «η λίγκα δεν ελέγχει την αξιοπιστία της διαιτησίας»!
• Το καλύτερο όλων: Το 67,2% δεν γνώριζε ποιος είναι ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας! Το 5% είπε ότι γνώριζε, αλλά ανέφερε λάθος όνομα! Ότι τον πρόεδρο της διοργανώτριας τον λένε Κώστα Πηλαδάκη, το γνώριζε μόλις το 26,5%! Αυτές οι απαντήσεις δόθηκαν από το σύνολο, δηλαδή από ερωτηθέντες που μπορεί να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αλλά μπορεί και όχι. Οι «φίλοι του ποδοσφαίρου» όμως, δεν πάνε πίσω: Το 44,6% δεν είχε ιδέα για το ποιος είναι ο πρόεδρος της λίγκας!
Ε οχι και το καλύτερο όλων αυτό !!! Χεστήκαμεν με το συμπάθειο ποιός ειναι πρόεδρος.
• Όσον αφορά την αντικατάσταση του Βασίλη Γκαγκάτση από τον Σοφοκλή Πιλάβιο, το 42,9% την κρίνει θετικά, το 10,6% αρνητικά και το 40,3% δεν είχε άποψη ή δεν απάντησε.
Λάθος ερώτηση. Επρεπε να ρωτήσουν αν ο γκαγκάτσης θα έπρεπε να γιαουρτωθεί δημόσια !
• Τέλος, το 56,2 των «φίλων του ποδοσφαίρου», δεν θέλει τα πλέι οφς! Αυτό το είδαν στη Σούπερ Λίγκα ή το προσπέρασαν έτσι; Μπα, σιγά μην ενδιαφέρονται γι αυτό !

Πρόσθεσα τα χρωματιστά δικά μου σχόλια και αφήνω ως έχουν τα σχόλια απο το contra.gr το οποίο και συγχαίρω για την ποιότητα πολλών απο τα άρθρα τους. Εγω ελάχιστα εχω να προσθέσω και επιτέλους δεν αισθάνομαι μόνος, δεν αισθάνομαι οτι εχω άδικο που έβλεπα τόσο καιρό ποιά ειναι η κατάσταση του ποδοσφαίρου μας που απο τον θρίαμβο του 2004 βρέθηκε στον πάτο του 2009.  Αυτο κι αν ηταν έργο γκαγκάτση ! και όχι μόνο....

8 σχόλια:

gatti είπε...

Γιατί νομίζεις ότι γίνεται τόσο μεγάλος "καβγάς για το πάπλωμα" (λέγε με τηλεοπτικά δικαιώματα); Επειδή ακριβώς όλοι το ξέρουν ότι δεν πατάει ο κόσμος στο γήπεδο. Η προσπάθειά τους να προσελκύσουν τον κόσμο στο γήπεδο απέτυχε παταγωδώς. Και πώς να μην αποτύχει; Ούτε γήπεδα της προκοπής έχουμε (αν εξαιρέσεις τα μεγάλα), ούτε συνθήκες για να παρακολουθήσει κάποιος με ασφάλεια για να μη μιλήσουμε για την απαξίωση του προϊόντος που προκαλείται από την ίδια την αναξιοπιστία του, το άθλιο θέαμα, τις κακές διαιτησίες και τις "παράγκες".

Θλιβεροί, πάντως, για μια ακόμα φορά οι αριθμοί...

zouk είπε...

Ασχημα τα πραγματα.Λογικο ειναι ομως με αυτους που εχουμε σε αυτην την χωρα.Δυστηχως πολυ δυσκολα μπορει να αλλαξει κατι γιατι ουτε την πολιτεια ενδιαφερει,ουτε τους προεδρους και ουτε την αστυνομια.

Manolog3 είπε...

Πηγαινω γηπεδο συστηματικα (εντος-εκτος) πααααρα πολλα χρονια. Ποτε και κανενας δεν μου το εκοψε και ουτε προκειται. Δεν πηγαινω γηπεδο με τη λογικη να δω ωραια μπαλα... οπαδος του Ιωνικου ειμαι αλλωστε και ξερω τις δυνατοτητες της ομαδας. Καλη και η μπαλα δεν λεω... αλλα αν ηταν ετσι ολοι θα ειμασταν Τσελσι, Μπαρτσα, Ρεαλ και γενικα με ολες τις ομαδες που προσφαιρουν θεαμα. Αυτοι που απαντησαν οτι δεν πανε γηπεδο γιατι δεν βλεπουν ωραια μπαλα να αναρωτηθουν τοτε γιατι πηγαινουν και βλεπουν την εθνικη.... μαλλον για το διαστημικο αντιποδοσφαιρο!! Γηπεδο παμε γιατι υποστηριζουμε μια ομαδα (μικρη/μεγαλη δεν εχει σημασια) και θελουμε να την βλεπουμε να κερδιζει.

Στην Ελλαδα ειμαστε αυτο το ποδοσφαιρο εχουμε με αυτο βολευομαστε. Καλυτερο δεν μπορουμε να το κανουμε ουτε οι οπαδοι ουτε οι φιλαθλοι μονο αυτοι που βαζουν λεφτα μπορουν.

Οσο για την καραμελα των επισοδειων απο τους "επιστημονες" (που ελεγε και ο μεγιστος Αργυρης :P) και κατι δικαιολογιες του στυλ "παλια δεν γινοντουσαν επισοδεια και πηγαιναν ολοι μαζι γηπεδο" καλο θα ηταν να ρωτησουν καναν παλιο να τους πει τι γινοταν απο το 1975 και μετα...Επισοδεια γινοντουσαν και θα γινονται παντα, γιατι κακα τα ψεματα ειναι στη φυση του ποδοσφαιρου. Βαλε 22 παιδακια να παιξουν μπαλα σε μια αλανα μεταξυ τους και αν δεν πλακωθουν εγω αλλαζω ομαδα... αμα θες βαλε και 22 φιλους το ιδιο θα γινει!! :P

Τα επισοδεια λοιπον (εκτος οτι γινονται ποοοολυ πιο σπανια σε σχεση με αλλες εποχες 90's) δεν ειναι απαγορευτικο για να παει καποιος γηπεδο με το παιδι του ή και μονος του. Αν δεν θες να χτυπησεις δεν θα χτυπηθεις εγω αυτο εχω δει τοσα χρονια στα γηπεδα. Οταν δεν πειραζεις δεν σε πειραζουν.

Επισης στην ερευνα που εγινε καλο θα ηταν να ρωτησει και ποσοι απο αυτοι που απαντησαν εχουν ΙΔΕΑ απο ΜΠΑΛΑ ή ποσοι εχουν παει πανω απο 10 φορες γηπεδο στη ζωη τους. Δεν γινεται να μιλας για κατι οταν δεν το εχεις ζησει και δεν εχεις εστω καποια μικρη εμπειρια.

Συγνωμη για τον χωρο που επιασα αλλα ειναι πραγματα και δικαιολογιες που ακουω απο τοτε που γεννηθηκα και εχω βαρεθει να τα ακουω και να τα διαβαζω.

Δεν ξερω πως θα λυθει το προβλημα αλλα μια καλη κινηση ειναι ο 15χρονος να ξεκουβαλησει απο τον pc-ακι του και το pro και να παει να μυρισει λιγο το χορταρι. Και κατι τελευταιο που ισως ακουστει ακραιο για μενα οταν ενας πιτσιρικας δεν τσαμπουκαλευτει κιολας λιγο στο γηπεδο... καπου την εχει χασει τη μπαλα!!

Παιζει να ειναι και ολο το comment μου off-topic!! :P

tzonakos είπε...

Μπα, off topic δεν εισαι, ισα ισα που θέτεις θέματα που θα μπορούσαν να ειναι ολόκληρο νεο άρθρο.
Αμα θες σε βάζω για συγγραφεα εδω.
Σοβαρά μιλάω.
Διαφωνώ σε μερικά αλλα σέβομαι την -ποδοσφαιρική σου- άποψη αφου πας τόσο συχνά στο γήπεδο/
Εγω προσωπικά ειναι ζήτημα αν θα πάω 3 φορές το χρόνο στο γήπεδο και ενας απο τους λόγους που δεν πάω ειναι τα επεισόδια.
Δεν πειράζω κανέναν και όσοι με ξέρουν θα πούν οτι ειμα τύπος που ειμαι ικανός να πάω να δω πχ ΑΕΚ-ΠΑΟ μαζι με ΑΕΚτσήδες, γάβρους και παόκια όλοι μαζι.
Με ενοχλούν μόνο όσοι βλέπουν αποκλειτικά οπαδικά τα πάντα.
Δεν υπάρχουν γι αυτούς άλλοι φίλαθλοι, μόνο οπαδοί της δικής τους ομάδας. Οι περισσότεροι τέτοιου είδους ειναι γάβροι.
Στην έρευνα αναφέρεται οτι ρωτήθηκαν τόσο άνθρωποι που εχουν σχέση με μπάλλα όσο και άλλοι που δεν εχουν σχέση.
Σωστό συτο αφου εδω μπαίνει το ερώτημα "αφου δεν πάς, τι θα ήθελες να σε κάνει να πάς ; "
Το μεγαλύτερο κακό απ όλα το κάνει η οπαδίλα !
Αυτη εχει κάνει απλούς ανθρώπους και οικογένειες να πηγαίνουν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και φυσικά στρέφονται στα άλλα αθλήματα όπως το μπάσκετ και πρόσφατα και τα ναυτικά αθλήματα και καιτ ορειβατικές πεζοπορίες και τέτοια όπου ο ίδιος ο 'φίλαθλος' συμμετέχει αντι να πρέπει να προσέχει μην του έρθει καμμια καρέκλα χωρις να εχει προκαλέσιε κανέναν, απλα επειδή υποστηρίζει την αντίπαλη ομάδα !!!
Και οι Γκαγκάτσηδες ! Α, ναι αυτοί ειναι οι ηθικοί αυτουργοί της κατάντιας του ποδοσφαίρου μας, οι νονοί της Παράγκας, των συνδρομητικών καναλιών ( έλεος που θα πληρώνω κανάλι να βλέπω μπάλλα ) αυτοί που αντι να αφήσουν εργο, άφησαν καμμένη γη.
Ο κόσμος για να ξαναγυρίσει στα γήπεδα πρέπει οι ιδιοκτήτες να διώξουν τους καραγκιόζηδες "φανατικούς" και να βάλουν μεσα τις οικογένειες, απλά πράγματα.

Manolog3 είπε...

Το παν ειναι ο τροπος που συμμετεχεις στο trip του οπαδου. Αν το κανεις χωρις να φυγει απο το μυαλο σου πως κανεις την πλακα σου, τοτε ολα καλα και εκτονωνεσαι φωναζοντας συνθηματα, βριζοντας και λιγο δεν ειναι κακο... ισα ισα το αντιθετο μια χαρα φυσιολογικο το βρισκω.

Παρενθεση... εχω ακουσει επισης πολλους να λενε δεν παω με το παιδι μου στο γηπεδο γιατι ολοι βριζουν... εχουν παει ποτε σε κανα διαλλειμα δημοτικου σχολειου να δουν τι λενε τα παιδακια 1ης δημοτικου μεταξυ τους?? Εγω παντως στο σχολειο εμαθα να βριζω και οχι στο γηπεδο! :P... κλεινει η παρενθεση.

Και ας συνεχισουμε λιγο την κουβεντα των επεισοδιων... που εμενα προσωπικα δεν μου καθεται καλα στο κεφαλι οτι ειναι ο μονος και κυριως λογος που μπορει να αποτρεψει εναν ανθρωπο να παει στο γηπεδο. Μου ερχονται ελαχιστα περιστατικα με "χοντρα" επισοδεια απο το 2000 και μετα, σε σχεση με δεκαετια 90. Μιλαω για μεσα στο γηπεδο... το τι γινεται σε στενα και πλατειες τα βραδυα των καθημερινων (ελπιζω να με πιανεις) ειναι αλλουνου παππα και αφορα αυτους τους ελαχιστους που συμμετεχουν και ψαχνονται. Και τα επισοδεια σταματησαν επειδη σταματησαν τις μετακινησεις των οπαδων στα μεγαλα ματς!! ;)

Εγινε ενα καλο μεν αλλα απο την αλλη κραταει μακρια τους οπαδους/φιλαθλους της ομαδας.

Οι φασαριες δεν ξεκινανε μονο απο τους καραγκιοζηδες "φανατικους" αλλα και απο τους ανθρωπους των υψηλων κοινωνιων (βλ. Πρετεντερης, ο αλλος ο βουλευτης που κυνηγουσε τον διαιτητη στο ματς Ηρακλης-ΟΣΦΠ κλπ...μην αρχιζω να γραφω γιατι δεν θα τελειωσω ποτε) :)

Πολλες φορες ομως δικαιολογω και τα νευρα των οπαδων... Για παραδειγμα οταν ξεκινας απο την Αθηνα να πας να δεις την ομαδα σου στην Θεσσαλονικη ας πουμε και απο τη Λαρισα και μετα παει το πουλμαν με 40km/h λογω συνοδειας αστυνομικων οπου καθε 20km σταματουν το πουλμαν για ψακτικη και δεν σε αφηνουν να κανεις σταση για τουαλετα και νερο, κανεις και την 6ωρη διαδρομη 8ωρη ή ακομα και 9ωρη και οταν περνας απο την θυρα του γηπεδου (ηδη το ματς ειναι στο 10') για να μπεις στην κερκιδα τα ΜΑΤ σου ριχνουν φαπες (το λογο ακομα δεν τον ξερω) εεε ποσο ν' αντεξεις???

Αποψη μου.... υπαρχει μια φιλοσοφια οπου οι οπαδοι αγαπουν να μισουν αυτους που τους την μπαινουν χωρις να υπαρχει λογος και αυτοι οι αλλοι αγαπουν να μισουν τους οπαδους. Υπαρχει δηλαδη μια σχεση αγαπης για το μισος εκατερωθεν.

Οπως και να εχει ειναι μεγαλο θεμα και μπορω να μιλαω για ωρες. :P Πολλα πρεπει να γινουν, ιδεες υπαρχουν, ορεξη απο τους συνδεσμους υπαρχει, ανοιχτα μυαλα επισης. Το παν ειναι να το παρουμε αποφαση και σαν κοινωνια να φτιαξουμε κατι ωραιο!! Οι οπαδοι και φιλαθλοι συνεργαζονται με τους νομους... οι κυριοι υπουργοι και βουλεταδες δεν θελουν να ασχοληθουν με εμας!! Το μονο που ξερουν να λενε ειναι οταν γινει κανα μπραφ να κλεισουν οι συνδεσμοι... λες και αμα κλεισουν θα σταματησουν και ολα θα γινουν παραδεισος!

ΥΓ Ευχαριστω για την προσκληση, αλλα 1ον δεν ειμαι τυπικος στο γραψιμο και 2ον δεν ειμαι αντικειμενικος στον αθλητικο τομεα εχω τον απαλευτο :PpP

Παρολα αυτα ευχαριστω και παλι :)) Ωραιο μπλογκ ειναι απο μια γρηγορη ματια που εριξα και ισως γινω τακτικος επισκεπτης!! ;)

Manolog3 είπε...

Σορρυ για το double post αλλα μην παρεξηγηθω δεν συμφωνω με την βια (σε οποια μορφη και αν υπαρχει, σωματικη ή ψυχικη) ισα ισα την καταδικαζω απλως στην συγκεκριμενη περιπτωση και εχοντας δει καποια πραγματα και συνομιλησει με πολλους οπαδους καταλαβαινω σε ενα σημειο τον λογο της οργης τους!! ;)

tzonakos είπε...

Εισαι ευπρόσδεκτος αναγνώστης γιατι αυτο εδω το μπλογκ ειναι για φιλάθλους πιο πολυ και λιγότερο για οπαδούς και βλέπω οτι εχεις σκεφτεί πολλά πράγματα.
Γράφε οσα θες οταν θες, χαλαρά είμαστε εδω και εχουμε μια καλη χαλαρή παρέα.
Το εχω αυτο το μπλόγκ γιατι στο βασικό μου παλιά ειχα πολλες γυναίκες σχολιάστριες που δεν ήξεραν τίποτα απο αθλητικά γι αυτο τα διαχώρισα.
Ενα σχόλιο μόνο σε οσα ειπες που τα καταλαβαίνω απόλυτα πίστεψε με :
Το μίσος δεν πρέπει να υπάρχει στα σπορ γενικά !
Η ανάγκη για μίσος να εκτονώνεται στα γήπεδα ; Ειναι καλό αυτό ;;;

Manolog3 είπε...

Χμμμ... δεν ειναι ακριβως μισος ειναι η λογικη του παραλογου εγω "μετραω" πιο πολυ απο εσενα εκει χανεται η μπαλα!! ;)

Σαφως και δεν πρεπει να υπαρχει η εκτονωση του μισους στα γηπεδα αλλα οταν βλεπεις να τσακωνονται και να πλακωνονται ακομα και οι ΙΔΙΟΙ οι αθλητες...εε τι να πεις εκει?? Ειναι η ενταση της στιγμης, ειναι η αδρεναλινη που υπαρχει... ειμαστε και φασαριοζικος λαος!! Εδω τσακωνομαστε οταν οδηγαμε επειδη καποιος μας κορναρε μεσα σε ενα δευτερολεπτο που το κοκκινο εγινε πρασινο και δεν ξεκινησαμε αμεσως!! Στο γηπεδο θα γινουμε ευγενεις?? ;)

Το μισος δυστυχως σε αυτη τη χωρα εκτονωνεται παντου...μεσα στις οικογενειες, στους δρομους, στα μαγαζια. Ειναι γενικο κακο το φαινομενο και να ξερεις πως ΔΥΣΤΥΧΩΣ ετσι οπως παμε θα γινεται ολο και πιο συχνο το φαινομενο.

Κατι τελευταιο για τα επισοδεια μεγαλο μεριδιο ευθυνης εχει η αστυνομια, που πολλοι το κανουν αβαβα. Ειδικα κατι ξυλικια που πεφτουν μπροστα απο τις θυρες που συναντιουνται οι οπαδοι ειναι λογω μηδενικης οργανωσης. Οπως επισης οταν μπαινουν τα ΜΑΤ και καθονται μπροστα απο τους οπαδους εκει να δεις τι τους λενε και τη προκληση τους κανουν!! ;) Απλως ειναι γυρισμενη πλατη απο τις καμερες και δεν τα βλεπουν οι υπευθυνοι!!

Τελος παντων επειδη παλι κουρασα με μεγαλα σχολια το θεμα ειναι να μπορεσει να γινει μια καλη συνεργασια μεταξυ των οπαδων/φιλαθλων και των αρμοδιων οι οποιοι ξαναλεω ειναι ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ και θυμουνται να μιλησουν για τους οπαδους μονο με τα κακως κειμενα!!

Την καλημερα μου :)

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.