Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Oι βασιλιάδες

Βασιλιάδες στα σπορ ειναι λίγοι και συνήθως οι ίδιοι.
Ενα πράγμα που ξεχωρίζει τον κάθε βασιλιά απο τους άλλους ειναι η αλαζονεία.
Αυτη πληρώνεται. Αντίθετα αν ειναι σεμνός, εργατικός, ταπεινός, τότε ειναι κι ανώτερος.
Τα εκατομμύρια των Αγγελόπουλων εναντίον των εκατομμυρίων των Γιαννακόπουλων, αυτη τη διαφορά έχουν.
Οι κόκκινοι έδωσαν πνοή ζωής στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού και οι προσδοκίες ηταν μεγάλες και δικαιωματικά εκ του αποτελέσματος αφου με την πρόκριση της ομάδας τους φέτος στο final-4 της Ευρωλίγκας δημιουργήθηκαν και προσδοκίες για κατι μεγάλο.
Οι πράσινοι απο την άλλη έχουν πιο παλιό και με μεγαλύτερες βάσεις οικοδόμημα που ενω φάνηκε οτι μπορεί να μην προκριθούν στο final-4 ωστόσο κατάφεραν να κερδίσουν το 5ο ευρωπαϊκό τη στιγμή που ο συμπατριώτης τους έφευγε με την 4η θέση και επέστρεφε στην Ελλάδα όπου ΔΕΝ υπήρχε υποδοχή γι αυτούς στο αεροδρόμιο !
Ελληνικότατο φαινόμενο, να πανηγυρίζουμε για τον πρώτο.
Λες κι ο δεύτερος, τρίτος, τέταρτος δεν κατάφεραν κατι σπουδαίο.
Ειπε λέει ενας σπουδαίος παλιά οτι τον δεύτερο δεν τον θυμάται κανείς.
Κι όμως αξία στον νικητή δίνει η αξία του ηττημένου. Ο ηττημένος πρέπει να χειροκροτηθεί για την προσπάθειά του.
O Obradovic παλεύει εκτός απο το να εμφυσήσει νοοτροπία παρέας με κοινούς στόχους στους παίκτες του, να δώσει και στις κερκίδες ενα μάθημα συμπεριφοράς. Ο άνθρωπος αυτός στενοχωριέται περισσότερο απο κάθε άλλον οταν βλέπει οτι 2-3 που θα έπρεπε να βρίσκονται σε ιδρύματα και όχι ελεύθεροι, πάνε να κάνουν το μπάσκετ ενα πεδίο εκτόνωσης της ηλιθιότητάς τους χωρίς να σκέφτονται οτι ετσι καταστρέφουν τους κόπους της ομάδας.
Ο Γιαννάκης πρέπει να διδαχθεί απο αυτό αλλα εχει πιο δύσκολο έργο καθώς οι μπασκετικοί φίλοι της ομάδας του δεν μπορούν να απεξαρτηθούν απο το ποδόσφαιρο και θεωρούν τον αντίπαλο ως εχθρό παρα το οτι βαθιά μεσα τους γνωρίζουν την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού αλλα αυτην ακριβώς θέλουν να καταστρέψουν.
Εννοείται οτι και μεσα στις τάξεις των πράσινων βρίσκονται κάμποσοι με νοοτροπία τέτοια.
Οταν δεν μπορείς να νικήσεις κάποιον, αρχίζεις να τον μουντζουρώνεις όπου βρείς, με κάθε μέσο, του βρίζεις τη μάνα και οτι σου κατέβει και τους πετάς αντικείμενα. Σου αξίζει λοιπόν κάθε αστυνόμευση που θα σου βάλουν κάφρε οπαδέ ! Εγω όμως τι φταίω ;
Πρωτοτυπία, να εχουμε τόσο υψηλό επίπεδο ομάδων μπάσκετ αλλα στους εντός έδρας αγώνες απαγορεύεται η προσέλευση φίλων της φιλοξενούμενης ομάδας.
Αυτο τωρα ειναι ελληνική 'φιλοξενία΄!
Αυτο ειναι γνώρισμα αρχοντιάς και ανωτερότητας ;
Αντι να πουν οκ δώστε τους ενα πέταλο και δεν θα τους πειράξει κανεις οτι και να κάνουν, πέτυχαν οι πολεμοχαρείς να έχουν ενα ολάκερο γήπεδο μοναχά δικό τους.
Αυτο όμως δεν τους κάνει βασιλιάδες αλλα μονάρχες, δικτάτορες, φανατικούς και επικίνδυνους.

Αυτο θέλουμε ;

2 σχόλια:

berdes είπε...

ma eimaste ellines..kai prepei na diaferoume se kati apo tous upoloipous laous.... Sygnomi, einai theama auto px sta agglika gipeda pou filathloi kathontai dipla dipla, xoris na vrizoun, me ta paidia tous (!!!).. to vriskeis oraio??? ego prosopika to vrisko opisthodromiko... anti na keraseis kanena kafe ton diaititi (sto kefali), anti na tou vgaleis ta apluta sti fora, to ti ekane i gynaika tou to vrady, na syndrameis me fotorithmiika (laser) ston agona... auta pisteuo mas kanoun ksexoristous kai pano ap ola ELLINES i ELLINARADES... ZITO!!!

tzonakos είπε...

Καθόλου 'καλώς εννοούμενη' αυτη η τρέλλα των οπαδών και η διαστροφή τους να θέλουν να κλέψουν την παράσταση.
Συμπεριφέρονται σαν σκλάβοι στην αρένα ενω θα μπορούσαν να ειναι οι ίδιοι, οι τιμώμενοι 'βασιλιάδες' μαζι με οικογένειες και παιδιά.
Διώχνουν τα παιδιά απο τα σπορ, αηδιάζουν όλους τους υπόλοιπους και βέβαια ειναι κοινοί τρομοκράτες και τίποτα άλλο.
Εγω θα χαρώ πολυ να τους μαζέψουν αλλα δεν το βλέπω.
Η Αστυνομία φαίνεται οτι υπακούει σε 'αλλους νόμους.

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.