Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Πρασινοκόκκινα καλάθια

Οποιος έχει παρακολουθήσει μπάσκετ τελευταία, θα ξέρει σε τι επίπεδο βρίσκονται Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός οι δύο που θα κοντραριστούν στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο Ολυμπιακός με νέο προπονητή που θέλει χρόνο να τον μάθουν οι παίκτες του έχει μια ευκαιρία ύστατη να αναδιοργανωθεί. Δύσκολο το έργο του Γιαννάκη που προκάλεσε μόνος την τύχη με την αποδοχή αυτής της θέσης ενω θα έπρεπε να μείνει αφοσιωμένος στην Εθνική Ομάδα. Το καλό είναι που εξαφανίστηκε ο Ελληνιάδης απο κει. Ετσι και αλλιώς τον έκραζαν οι πάντες όπου πήγαιναν να παίξουν. Εχει μια ελπίδα η ομάδα αυτή μόνο και μόνο επειδή ο Γιαννάκης θα επιδιώξει σταθερότητα, γνώθι σ' αυτόν ωστε να ξέρουν οι παίκτες να αγωνίζονται αντιμετωπίζοντας τον κακό εαυτό τους, κάτι που δεν ασχολήθηκε και πολύ ο Γκέρσον.
Ο Παναθηναϊκός δεν πείθει πλέον. Βλέπουμε εναν απο τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης, τον Διαμαντίδη, να προσπαθεί να συνεργαστεί με Γιασικεβίτσιους και Σπανούλη και τελικά ο τελευταίος ειναι που κρατά ζωντανή την ομάδα. Ο δε Μπετσίροβιτς πελαγοδρομεί και ο Περπέρογλου μου φαίνεται απλά λάθος μεταγραφή. Η καλύτερη μεταγραφή φέτος ηταν ο Σπανούλης και όχι ο πανακριβίτσιους. Α, και ο Ουϊνστον κάτι λέει.
Με Τσαρτσαρή εκτός, Τομάσεβιτς επίσης, Πρκάτσν μόλις ήρθε, πάλι μόνος ενας Μπατίστ θα παλέψει μαζι με Ντικούδη.
Ο Γιαννάκης αν έπαιζαν την επόμενη βδομάδα τον Τελικό Κυπέλλου θα μετέφερε το παιχνίδι εντός ρακέτας όπου υπερτερεί σε ύψος. Θα έβαζε τον Βασιλόπουλο και Πρίντεζη να χώνονται για να πάρουν φάουλ και να φθείρει τους ψηλούς του ΠΑΟ. Αν διορθώσει και την κυκλοφορία της μπάλλας τότε ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει διαστημική άμυνα και ταυτόχρονα να εχει εύκολα καλάθια στην επίθεση, αλλιώς δεν θα κερδίσει.
Ξέρει οτι ο Παναθηναϊκός εχει ενα μυστικό που καλλιεργήθηκε επι χρόνια : Το διάβασμα του αντιπάλου. Ξέρει να παρακολουθεί πώς παίζει ο άλλος και να πατάει γκάζι ή όχι, άρα ειναι άσκοπο να προσπαθήσει να επιβάλλει χαμηλό ρυθμό. Θα τρέξει. Τον συμφέρει ενα ματς στους 90 πόντους παρά ενα στους 60.
Ολα αυτά αν ο κόσμος στην εξέδρα πάει για να δεί μπάσκετ. Αν πάνε για να τσακωθούν και να βρίσουν τότε στο γήπεδο του Ελληνικού θα δούμε άσχημα πράγματα και θα επηρρεαστεί και η ψυχολογία των παικτών κάτω. Και ετσι θα γίνει δυστυχώς αφου θα μεταφερθεί η ποδοσφαιρική βλακία και καφρίλα. Θα συνιστούσα σε όσους έχουν απωθημένα απο το ποδόσφαιρο, να μην πάνε στον Τελικό Κυπέλλου.
Ας πάνε να παίξουν τάβλι. Καλύτερα θα ειναι.
Βλέπω απο τώρα τις χειρονομίες της μιας μερίδας προς την άλλη με την λήξη.
Αντι να πανηγυρίζουν την νίκη θα ασχολούνται με τους απέναντι.
Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε οτι οι κερκίδες των γηπέδων υπάρχουν για να παρακολουθούμε κάποιο άθλημα και αυτό δεν ειναι τα κακόηχα υβριστικά συνθήματα για τις οικογένειες αυτών που ειναι φίλοι μια άλλης ομάδας. Απλά οι άλλοι θέλουν να κερδίσουν αυτοί και να χάσεις εσυ, γιατι το παίρνεις τόσο προσωπικά κύριε κάφρε ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.