Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 76-80


Σε ενα ματς δυνατό και αντάξιο του ονόματος των αντιπάλων, ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0. Το τελικό 76-80 ηρθε μετά απο τρία δεκάλεπτα αγωνίας, δύναμης και πάθους. Αν ο Πανιώνιος έδειχνε το ίδιο πάθος σε όλο το πρωτάθλημα, τωρα θα μιλούσαμε για μια έκπληξη. Αν ο Παναθηναϊκός παίξει όπως έπαιξε στα τρια πρώτα δεκάλεπτα, δεν εχει τύχη στον Τελικό. Με άμυνες, τρέξιμο, εντυπωσιακές φάσεις, νομιζω οτι ηταν απο τα καλύτερα ματς φέτος. Στο 16' το σκορ ηταν 35-24. Το 52-47 εγινε 55-50 με τρίποντα.
Ο Μπάξτερ έπαιζε μόνος του όλον τον Παναθηναϊκό. Πρώτος σκόρερ του Πανιωνίου. Εξαιρετικό στήσιμο της ομάδας απο τον Μάρκοβιτς αλλα φανερή η έλλειψη εμπειρίας για τέτοια ματς. Θα μπορούσαμε ωστόσο να μιλούσαμε για εναν τελικό Πανιώνιος - Μαρούσι. Η έδρα, καυτή και παράλογα εχθρική σαφώς επηρεασμένη απο το ποδόσφαιρο.
Οι φίλοι του Πανιωνίου ήθελαν πολυ την νίκη και άξιζε στην ομάδα αλλα όχι στους φίλους που δεν ηταν καθόλου φίλαθλοι. Μικροεπεισόδια συνέβησαν. Εκτοξεύθηκαν και μπουκάλια κατα του Ομπράντοβιτς και υπήρχαν αστυνομικοί στο γήπεδο αλλα ευτυχώς το ματς ηταν τόσο συναρπαστικό που τέλειωσε χωρίς έκτροπα παρά την ένταση και τον εκνευρισμό των φίλων της γηπεδούχου.
Η συμπεριφορά τους δεν αξίζει σε μια τόσο καλή ομάδα. Νομίζουν οτι παίζουν ακόμα στην Β' εθνική. Οπαδισμός μεχρι αηδίας.
Με ενα δεκάλεπτ καλό μπάσκετ ο Παναθηναϊκός απέδειξε οτι ειναι η καλύτερη ομάδα φέτος.
Ιδρωσε να νικήσει μεσα σε μια σκληρή έδρα. Αλλα ετσι πρέπει, ετσι οφείλει.
Ξεχωρίζει σαφώς ο Μπάξτερ ως ο καλύτερος του γηπέδου και οι Καλαμπόκης, Ζορόσκι, Νιούλι απο τον Πανιώνιο και Σπανούλης, Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους απο τον Παναθηναϊκό.
Η διαιτησία καλή, με λάθη στο πρώτο μέρος.

υγ. στον άλλο ημιτελικό τοΜαρούσι ισοφάρισε την σειρά σε 1-1 στην παράταση με 97-90.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.