Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Mακέτεςςςς

Ωραίες μακέττες ρε παιδιά τα γήπεδα, τα προπονητήρια, οι χώροι ακαδημιών, μουσεία Συλλόγων, χώροι άθλησης, πράσινου, αναψυχής.
Λες και ζούμε σε μια χώρα που αναγεννιέται και οργιάζει η δημιουργία τροφοδοτούμενη απο μιά υγιή οικονομία ευημερούντων πολιτών. Δε λέω, καλά φαίνονται. Στις μακέτες τουλάχιστον.
Ε, θα αργήσουν λιγάκι να γίνουν πράξη, έργο οι μακέτες αλλα το καλό το πράγμα, αργεί να γίνει. Τόσο που το προλαβαίνει η επόμενη γενιά. Σημερα η γενιά των 700 ευρώ εχει τα Ολυμπιακά Εργα, άσχετο που αραχνιάζουν αχρησιμοποίητα πιά.
Των πόσων ευρώ θα ειναι η επόμενη γενιά, που θα εχει τα εργα που σημερα δεν εχουν καν ξεκινήσει αλλα θαυμάζουμε σε μακέτες ... ;
Ας ειναι, εστω κι ετσι, κάτι θα γίνει, κάτι θα μείνει.
Μετά οι ομάδες μας θα μπορούν να περηφανεύονται κιόλας που ..."μένουν Ελλάδα" :)

1 σχόλιο:

gatti είπε...

Τα γήπεδα αργά ή γρήγορα θα γίνουν. Γιατί εκεί υπάρχει χρήμα από τις εμπορικές χρήσης. Και επειδή η συντήρησή τους γίνεται από τις ομάδες.

Τα ολυμπιακά έργα θα αραχνιάζουν γιατί απαιτούν ποσά από την Πολιτεία για την συντήρησή τους. Οποιο δεν είναι εκμεταλλεύσιμο εμπορικά, όπως αυτά που είναι δίπλα στη θάλασσα, παραμένει κλειστό και σαπίζει.


Φτιάξαμε τους "άσπρους ελέφαντες" από ματαιοδοξία και ανάγκη εντυπωσιασμού χωρίς να είναι απαραίτητα και τώρα τα έχουμε μόνο να τα βλέπουμε να φθείρονται.

Αλλά βέβαια έργα θα γίνονται πάντα γιατί κάποιοι πρέπει να ...κονομήσουν απ΄ αυτά. Τώρα έχει αρχίσει ένα άλλο παραμύθι με τους Μεσογειακούς στη Θεσσαλία. Αρχισαν πάλι να λένε για έργα που είναι χρυσή ευκαιρία για την ανάπτυξη της περιοχής, που θα βελτιώσουν τη ζωή και την άθληση. Ναι, όσο την βελτίωσαν και στην Αθήνα.

Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας και το ανεχόμαστε...

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.