Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Xenk Ten Ανακάτε

Ανακάτεμα της ενδεκάδας απο τον προπονητή του Παναθηναϊκού.
Ειναι σαφές οτι θέλει 20 τουλάχιστον αξιόμαχους ποδοσφαιριστές και την ευελιξία να χρησιμοποιεί ή όχι κάποιους ανάλογα τον αντίπαλο.
Ακούω εδω κι εκει κουβέντες οτι ο Δώνης πχ στην ΑΕΚ ψάχνεται για το 4-4-2, ή το 4-2-3-1 κλπ. Καμμιά ομάδα δεν μπορεί να εφαρμόσει ενα και μόνο σύστημα και αυτό να ειναι τέλειο για κάθε παιχνίδι.
Το να προσαρμόζεσαι ειναι καλό. Για να πάρεις αποτελέσματα όμως πρέπει το ανακάτεμα των παικτών να είναι τέλειο. Σχεδόν.
Μετά απο Μαλεζάνιδες και λοιπούς νομίζω οτι ο Παναθηναϊκός εχει εναν καλό προπονητή που θέλει να πετύχει να πάρει το μέγιστο απο τους παίκτες του. Και ποιός δεν θα το ήθελε ;
Ποιός θα πίστευε οτι με εναν κορμό μόνο 15 παικτών και ενα-δύο συστήματα θα πετύχαινε υψηλούς στόχους ;
Εχω την εντύπωση οτι ειδικά φέτος όλοι οι προπονητές των ομάδων της ΤσούπραΛίγκας αυτο θέλουν, να βγάζουν πολυδιάστατη ομάδα στο γήπεδο για να παίρνουν αποτελέσματα. Το θέαμα θα έρθει σε δεύτερη μοίρα.

5 σχόλια:

gatti είπε...

Η αλήθεια είναι ότι οι προπονητές και των τριών ομάδων της Αθήνας, ψάχνονται αρκετά. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Το θέμα είναι: θα τους αφήσουν να βρουν το ιδανικό για τις ομάδες τους, ή θα τους ...φύγουν ως αποτυχημένους;

island είπε...

Οι προπονητές στην Ελλάδα δυστυχώς προσλαμβάνονται με προοπτική παρέλασης. Να δούμε στην πρώτη ποιός θα φύγει και ποιός θα αντέξει.

Ο τεντάς ψάχνεται στα σίγουρα. Με τέτοια άμυνα ούτε ο Δρουίδης δεν τον σώζει.

tzonakos είπε...

Ακριβώς island μόνη εξαίρεση ο Γκέραρντ που έμεινε πολλά χρόνια στον ΟΦΗ.
Του Τεντά του βγήκε καλά χτες πάντως και μόνο μπράβο μπορώ να πώ.

Οπως λέει και η gatti πρέπει να τους αφήσουν να κάνουν δουλειά, όσο κι αν μπορεί να πάθει μια ομάδα κατι σαν αυτο του Μαλεζάνι.

Stepas είπε...

Όπως ήδη έχει ειπωθει παραπάνω, θα συμφωνήσω κι εγώ ότι αν ο τεντάς στηριχθεί από τον ΠΑΟ και δεν απολυθεί στην πρώτη στραβή, τότε μόνο θα μπορέσει να μας δείξει τα αποτελέσματα της δουλιάς του. Μέχρι στιγμής δεν με έχει πείσει ότι είναι κάτι το εξαιρετικό αλλά δεν με έχει απογοητευσει κιολας. Αν του έπαιρναν έναν καλό στόπερ που χρειαζότανε η ομάδα θα μπορούσαμε να μιλάμε σε καλύτερη βάση.Πάντως και τώρα που έχει αυτή τη βασική έλλειψη, φαίνεται ότι το χειρίζεται αρκετά καλά το πρόβλημα. Για να δούμε...

tzonakos είπε...

Γιατι έχω την εντύπωση οτι ο Τεν σκέφτεται σε πολλά ματς να ΜΗΝ εχει στόππερ ;
Δηλαδή όχι κλασσικό στόπερ αλλα με αλληλοβοήθειες.

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.