Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Γκόλ στο 94' και διαιτησία

Λάρισα - ΟΦΗ : 4-3 και Αρης - Ηρακλής : 1-0
Και τα δύο ματς με γκόλ στο τέλος των καθυστερήσεων !
Ειδικά στη Λάρισα, ο ΟΦΗ έδειχνε οτι αυτο το ματς δεν χανόταν γι αυτον, αλλα η μπάλλα κάνει παιχνίδια μεχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Eνα μάθημα για όλους, οτι το παιχνίδι τελειώνει οταν σφυρίξει ο διαιτητής.
Βέβαια θα μιλάγαμε για κάτι άλλο τωρα αν δεν ακυρωνόταν ενα ακομα γκολ του ΟΦΗ.
Λάθος του διαιτητή και μιλάμε εδω για αλλοίωση αποτελέσματος, κρίμα για τον ΟΦΗ.
Μακάρι να έχουμε πολλά παιχνίδια με τόσο συγκλονιστική εξέλιξη του σκορ και πολλά γκολ.
Μακάρι να εχουμε διαιτησίες χωρίς κραυγαλέα λάθη.
Ο κ. Βατσινάς της ΠΑΕ ΟΦΗ δήλωσε "αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη που παίζουμε σε αυτο το πρωτάθλημα" !!! Αφησε υπονοούμενα για την διαιτησία.
Το άλλο ματς δεν μου άρεσε, δεν παίχτηκε καμμια μπάλλα αξιώσεων ουτε απο τον Ηρακλή, ούτε απο τον Αρη. Ο Ηρα πήγαινε για την ισοπαλία, αλλα ηταν κι αυτός θύμα των καθυστερήσεων.
Ο Αρης ηταν λίγο καλύτερος, δίκαιο το αποτέλεσμα.

Και λιγα λόγια για την διαιτησία :
Το να γίνονται λάθη το δέχομαι σε ενα βαθμό.
Το να αλλοιώνεται αποτέλεσμα, όχι.
Ας βάλουν οθόνη να βλέπουν replay δεν ξέρω τι θα κάνουν αλλα ειναι μ*λ*kίa να δίνουν οι διαιτητές μετά, δικαίωμα στον καθένα να μιλάει για παράγκες, συνεννοημένα αποτελέσματα και άλλες διαπλοκές.
Αν σήμερα ακυρωθεί κακώς ενα γκολ του Ολυμπιακού ή της ΑΕΚ στο ντέρμπι, τι θα λένε μετά για εβδομάδες ολόκληρες, τόσο οι φίλαθλοι, όσο και οι φυλλάδες ; Θα βρίζουν τον Βασσάρα ;
Και λοιπόν ; Η ωφελημένη ομάδα θα πάρει βαθμούς και μετά ;
ΘΑ τρέχει στα CAS ; Ωραία πράματα ! Καθαρή μπάλλα, ευχαριστούμε.

Μωρε καλά κάνω και παίζω τέννις :)

4 σχόλια:

zouk είπε...

Και εγω που παιζω ποδοσφαιρακι Γιαννη μου μια χαρα ειμαι(Οχι οτι με χαλαει το τεννις,αλλα εχω καιρο να παιξω).Το θεμα ειναι οταν βλεπεις τους αλλους να παιζουν και βλεπεις και ποιοι τους σφυριζουν,ειναι να σε πιανει λιγο το παραπονο που τα βλεπεις αυτα και δεν εχεις πολλες ελπιδες οτι θα αλλαξουν.Ειμαι υπερ 1000% στο να μπει το βιντεο και στο ποδοσφαιρο.Οπως εχει μπει στο τεννις,οπως εχει μπει στο αμερικαν φουτμπολ και οπου αλλου χρειαζοταν.

tzonakos είπε...

Ε, ναι, ας μπει το βίντεο στο ποδόσφαιρο και να χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις φάσεων μπροστά στα τέρματα.
Ή να εχει δικαίωμα χρήσης του κάθε ομάδα μεχρι ας πούμε 2-3 φορές ανα αγωνα.

Stepas είπε...

Γενικά αυτο με τη χρήση βίντεο στο ποδόσφαιρο είναι καλή σκέψη αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να ισχύσει στην πράξη. Σίγουρα πάντως σε φάσεις που υπάρχει αμφιβολία για το αν πέρασε η μπάλα τη γραμμή και άλλες τέτοιου είδους θα βοηθουσε πολύ το βίντεο.

Ο ΟΦΗ αδικήθηκε πράγματι, αλλά είδαμε τουλάχιστον ένα ματς με πολλά γκολ.

gatti είπε...

Κι εγώ πιστεύω πως πρέπει να μπει το βίντεο στο ποδόσφαιρο. Βέβαια, είναι περισσότερο από κάθε άλλο ένα σπορ όπου το λάθος είναι στοιχείο του παιχνιδιού, αλλά αυτό πρέπει να αφορά τους παίκτες και όχι την διαιτησία. Και από την στιγμή που τα συμφέροντα είναι μεγάλα και η διαιτησία διαβλητή, θα πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα. Αλλωστε όλα τα αθλήματα εξελίσσονται, οι κανονισμοί στο μπάσκετ αλλάζουν κάθε τόσο γιατί να μην γίνει κάτι και στο ποδόσφαιρο που
θα είναι προς όφελός του;

Εξάλλου, δεν είναι μόνο το θέμα της παράγκας. Εχουμε και ανίκανους διαιτητές, ανεξαρτήτως παράγκας. Αλλος δεν έχει αντανακλαστικά, άλλος δεν έχει φυσική κατάσταση, άλλος δεν έχει ορθή κρίση. Κάτι πρέπει να γίνει λοιπόν.

Το παιχνίδι της Λάρισας με τον ΟΦΗ θα ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι αν τα κοράκια δεν είχαν βάλει το χεράκι τους...

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.