Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Απο σχόλιό μου στο Γατάκι


Καλημέρα γατάκι. Πρε γκέιμ σόου δεν έχεις ετοιμάσει; GREEN DAY αύριο (συγκροτηματάρα έτσι;)


Πέρασα να πω και κάτι για τον Τζιόλη (μη μου ρίξεις ποντικοφάρμακο)... Όλοι τον θεωρούν για παίχτη που αξίζει να παίζει σε ομάδα μέσης κατηγορίας (για να μην πω στις ομάδες που υποβιβάζονται). Όλοι όμως οι προπονητές τον προτιμούν (ισχύει και για τον Βύντρα) για το κέντρο του Παναθηναϊκού και ήδη τον θέλει ο αθλητικός διευθυντής της Βέρντερ σε επίσημες δηλώσεις του (όχι σε δηλώσεις που δεν ξέρει αν έχει κάνει). Είναι τυχαίο που τον προτιμάνε όλοι εκτός από τους οπαδούς; Μήπως επειδή κάνει την βρώμικη δουλειά στο κέντρο και δεν φαίνεται στον αγώνα τον κακοχαρακτηρίζουμε άδικα; Τον έχω παρακολουθήσει σε ένα ματς πέρισυ (δεν θυμαμαι ποιό ματς) από κοντά και αυτό που είδα ήταν ότι οι τοποθετήσεις του στο κέντρο σε ανασταλτικό ρόλο είναι απίστευτες. Πάρα πολύ καλή αντίληψη χώρου σε σχέση με το πού θα πάει η μπάλα.


Μήπως λοιπόν έχουμε πέσει και πάλι στην παγίδα όπου οι νέοι και ελπιδοφόροι δεν μας γεμίζουν το μάτι γιατί απλά δεν κάνουν τα τσαλιμάκια και τα τακουνάκια του Λέτο αλλά κάνουν δουλειά που δεν φαίνεται; Άλλωστε έχουμε παράδοση εμείς οι Παναθηναϊκοί σε τέτοιες συμπεριφορές. Μην ξεχνάμε ότι στις μεγάλες πορείες μας στην Ευρώπη αναφερόμασταν με σχεδόν μίσος και σίγουρα με περιφρόνηση στους ΓκουμοΜπασινάδες οι οποίοι απλά κάναν την δουλειά τους καλά και αθόρυβα και επειδή ήταν Έλληνες και μικροί τότε σε ηλικία λέγαμε: Μα καλά με αυτούς προχωράμε;; Στην πρώτη στραβή όλα αυτά. Σε αυτούς τους παίχτες που οδηγούσαν την ομάδα σε πορείες στην Ευρώπη για χρόνια και στον Μπασινά που έχει και ένα ευρωπαϊκό στην πλάτη του σαν ενεργός παίχτης.


Τα λέω όλα αυτά με βάση τη δήλωση του Γερμανού μάνατζερ της Βέρντερ ότι θέλει τον Τζιόλη ως αντικαταστάτη του Ζιλμπέρτο που έχασε το Καλοκαίρι, και ένα μήνυμα που είδα κάτω από την δήλωση στο γαυροσάιτ σπόρ εφ εμ που έλεγε: "Δίνω και λεφτά από την τσέπη μου για να πάρουν τον Τζιόλη".


ΥΓ Το Καλοκαίρι κηνυγούσαμε να διώξουμε όσο όσο τον Βύντρα και τώρα είναι αυτός που μας ξελασπώνει (ανασταλτικά τουλάχιστον) σε δύο και τρείς θέσεις. Τί άλλο να ζητήσεις από έναν αμυντικό παίχτη δηλαδή; Να βάζει και γκόλ ή και να κάνει σεντρες με διαβήτη; Πόσο κοστίζει ο Βύντρα δηλαδή; Υπάρχουν πολλοί Έλληνες παίχτες στην θέση του Βύντρα και σε αυτό το επίπεδο; Υπάρχουν πολλοί τσαμπουκαλεμένοι παίχτες σαν τον Βύντρα; (αλήθεια τον είδες στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο νταβαντούρι που έγινε πως χώθηκε με την μία μέσα;).

Αλάθητος δεν είναι. Αλλά κανείς δεν είναι αλάθητος. Ακόμα και ο μέγιστος Χένρικσεν είχε τις άσχημες μέρες του και τα παρατράγουδά του.


Και μην μου πεις ότι δεν είναι Γιούρκας... Σίγουρα δεν είναι, αλλά ανασταλτικά είναι καλύτερος. Μην ξεχνάμε πως και τον μεγάλο Γιούρκα ακόμα στο ΟΑΚΑ με την εθνική τον έβριζε εν χορώ ένα ολόκληρο στάδιο.


ΥΓ2 Πάλι καλά που μπήκα μόνο για καλημέρα!!!

6 σχόλια:

zouk είπε...

Νησακι,συμφωνω απολυτα μαζι σου.
Ειναι βλακεια να κραζουμε και να ζηταμε ποιους να διωξουν απο την ομαδα.Οι αρμοδιοι(προπονητης-τεχνικος διεθυντης) ας κανουν τις επιλογες τους και εμεις ας κρινουμε τους αρμοδιους οταν πρεπει.

gatti είπε...

Kι εγώ συμφωνώ και με σένα και με τον zouk. Στα λέω και από δίπλα.
Ο προπονητής ξέρει καλύτερα από εμάς τους προπονητές της εξέδρας. Οταν έρθει η ώρα ο καθένας θα κριθεί για τις επιλογές του.

tzonakos είπε...

Θα με πεθάνετε. Εγω ειμαι που έλεγα οτι τον πάω τον Τζιόλη και να που υπάρχουν κι άλλοι.
Ειχα πει στο Γαττί και δε θυμάμαι που αλλού, νομίζω στον Ζουκ αλλα απο κοντά, οτι μου αρέσουν οι παίκτες που "παίζουν όρθιοι".
Δηλαδη τους προτιμώ απο κάτι κοντούς που σκύβουν το κεφάλι κάτω.
Οταν παίζεις όρθιος, κοιτάς μακριά, κοντά, παντού, και εχεις καλή επίβλεψη χώρου.
Για τον ίδιο λόγο μου αρέσει και ο Σαμαράς.
Απο εκει και πέρα, ο κάθε παίκτης σαν επαγγελματίας θα κάνει στο γήπεδο αυτά που θα του ζητηθούν να κάνει και λίγες φορές θα του δοθεί ευκαιρία να ξεδιπλώσει το όποιο ταλέντο διαθέτει.
Παίρνει ενα ρόλο απο τον προπονητή.
Υποτίθεται οτι ο προπονητής ξέρει καλύτερα. Ας τον εμπιστευτούμε.
Ο Τζιόλης πιστεύω οτι ειναι πολύ καλός παίκτης. Αλλα μεσςα στο γήπεδο δεν ειναι μόνος.
Πρέπει να παίζει ανάλογα με το υπόλοιπο σχήμα της ομάδας του.
Μεχρι τώρα δεν τον εχει ευνοήσει ιδιαίτερα κάποιο παιχνίδι και μπήκε στο τέλος αλλαγή σε δυο απο αυτά. Τι να δείξει μεσα σε 10 λεπτά ;
Απο τη θέση του που ειναι ανασταλτικός μέσος καλείται να αγωνοστεί σε περιοχή που δεν απειλεί άμεσα την αντίπαλη εστία.
Δεν ηταν ανάγκη να τον ζητήσει η Βέρντερ για να του δώσουμε σημασία.

island είπε...

@zouk

Και το ταμείο στο τέλος φίλε. Όχι τώρα όπως θέλουν μερικοί. Είναι νώρίς ακόμα

@γατί

Έχουμε χρόνο για μεγάλα πράγματα. Τουλάχιστον φέτος έχουμε και ρόστερ (με κάποιες ελλείψεις στην άμυνα) αλλά και προπονητή (με κάποιες ελλείψεις στον χρόνο).

island είπε...

@Τζονάκος

Έτσι είναι φίλε Τζονάκο. Όρθιοι παίχτες. Και ειδικά Τζιόλης και Βύντρα που έχουν ακούσει τα εξ αμάξης όλο αυτόν τον καιρό. Και αντί να πάνε αλλού και να παίζουν πιο άνετα κάθονται και παλεύουν.

tzonakos είπε...

Ποιός θυμάται τον Τσου ΛαΛίγκ ;
Τον Ζάετς ;

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.