Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Ντέρμπια και καημοί

Μια και οι πολυπληθείς αναγνώστες του μπλόγκ περιμένουν την ανάλυσή μου για το μπασκετικό ντέρμπι ( πλάκα κάνω, μπλογκάρω επειδή γουστάρω ) γνωρίζοντας την απέχθειά μου για αυτο το ελληνικό ποδόσφαιρο της Γκαγκατσίου εποχής και της αυτοκρατορίας των τρομοκρατών, λέω να γράψω εδω πώς πήγε το πράγμα στο μπάσκετ.
Πρώτα απ όλα η ξεφτίλα των γάβρων να εχουν λέηζερ που ειναι πράσινο χρώμα.
Υστερα ο Παπαλουκάς το χαϊδεμένο παιδί του προδότη Γιαννάκη που πουλάει γαβροσύνη φούλ.
Μετά, η δική μου ξεφτίλα που για να δώ δύο φορές Παναθηναϊκό σήμερα αναγκάστηκα να δω και δύο φορές Γάβρο.
Υστερα ο κάθε *μπλιπ* *μπλιπ* πατέρας που αφήνει τα παιδιά του να γίνουν ολημπηακώς και οχι φίλαθλος.

Και πάμε να δούμε τα καθαρά αθλητικά τωρα που ψιλοηρέμησα.
Το ψηλό σκορ α' δεκαλέπτου (22-25) και ημιχρόνου (45-43) έδειχνε οτι πάμε σε παιχνίδι που ευνοεί τους πράσινους.
Ομως η πράσινη μηχανή δεν λειτουργούσε αρκετά καλά, παρ' οτι κατάφερνε να ειναι κοντά στο σκορ. Ηθελε πόντους απο κάποιους παίκτες και δεν πήρε, μόνο ο Γιασικεβίτσιους έδωσε κάποιες εύκολες λύσεις στο σκοράρισμα. Πιο ήρεμος ο ΠΑΟ, πιο νευρικός ο Ολυμπιακός.
Τα ρημπάουντ δύσκολα και απο τις δύο ομάδες. Σκληρό μπλοκ-άουτ απο τους κόκκινους.
Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε τους πόντους, κλεψίματα, που ηθελε απο Πέκοβιτς και Διαμαντίδη.
Το παιχνίδι έδειχνε να εχει κριθεί αφου ο γηπεδούχος παρέμενε μπροστά με 10 πόντους αλλα στο 4ο δεκάλεπτο ενα σερι 10-2 των πράσινων τους έφερε στο 73-73 μερικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Κακή επίθεση των πράσινων, την μπάλλα ο Ολυμπιακός και ο Βασιλόπουλος σκοράρει το μοναδικό του εντός παιδιάς σουτ για το τελικό 77-75.

Ο Μπατίστ τα κατάφερε καλά, ειχε πολυ πάθος, δυνατός ο Σπανούλης.
Ο Ολυμπιακός ηταν ο Παπαλουκάς και ο Μπουρούσης, οι υπόλοιποι απλά βοηθοί.
Ο Γκρήρ έβαλε μερικά καλά καλάθια και ο Βούϊσιτς βοήθησε κι αυτός.

Στο τελευταίο καλάθι ο Μπουρούσης κάνει φάουλ στον Φώτση και δεν το δίνουν.

[ Αυτο μου θυμίζει το ποδόσφαιρο όπου δόθηκε off-side που δεν ηταν σε βάρος του ΠΑΟ. Ασε που μετά ακολούθησε πέναλτι. ]

Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει αυτο το πρωτάθλημα μπάσκετ θα έχουμε μια ομάδα που δεν το αξίζει αλλα εν πάσει περιπτώσει η ιστορία έγραψε 77-75 και μένει να δούμε τα play-offs και την Ευρωλίγκα.
Ο Γιαννάκης μόνο αυτο το μπάσκετ ξέρει να παίξει απέναντι στον Παναθηναϊκό, της καταστροφής του παιχνιδιου του αντίπαλου. Αν ποτέ έρθει στον Παναθηναϊκό εγω θα πρέπει να αλλάξω ομάδα.

Επί της μη αθλητικής ουσίας : Αυτο το κατασκεύασμα της ανίκανης Αστυνομίας και του υπουργού Ιωαννίδη να μην πάνε θεατές φίλοι των φιλοξενούμενων σε αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ ευνοεί σαφώς την ζούγκλα του Πειραιά. Να την χαίρονται, για μένα δεν λογίζονται ως φίλαθλοι όσοι το δέχονται αυτό.
Σαν φίλαθλος απαιτώ την τήρηση των κανονισμών απο τους διαιτητές.
Με το παραμικρό, διακοπή του αγώνα σε βάρος του γηπεδούχου, και αποκλεισμός έδρας για 5 αγωνιστικές να παίξει 300 χιλμ μακριά. Οποιος και αν είναι ο σύλλογος.
Reblog this post [with Zemanta]

2 σχόλια:

gatti είπε...

Καλημέρα! Στο παιχνίδι του μπάσκετ ήμασταν κακοί. Αλλά ακόμα κι έτσι χάσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο και αφού όπως λες ο Μπουρούσης κράτησε τον Φώτση και το φάουλ δεν δόθηκε ποτέ.

Δεν νομίζω ότι ακόμα κι αν διατηρήσει πλεονέκτημα έδρας ο γαύρος, θα μπορέσει να πάρει τίτλο, αν εμείς εμφανίσουμε τον καλό μας εαυτό. Εδώ χθες χωρίς καν να παίξουμε και παραλίγο να το πάρουμε το ματς. Ο γαύρος δεν μπορεί παραπάνω. Αυτό είναι το ταβάνι του.

Θα σταθώ στον Παπαλουκά που μου έκανε χειρίστη εντύπωση στη φάση που αντιδρά σαν κεραυνοβολημένος και παίρνει το τρίτο φάουλ του Πέκοβιτς και "προκαλεί" την τεχνική ποινή του έξαλλου Ομπράντοβιτς.

Ανέκαθεν τον Παπαλουκά τον θεωρούσα κωλόπαιδο. Οταν έφυγε από το γαύρο για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, του αναγνώρισα μαγκιά, σχεδόν λυπήθηκα για τον τρόπο που του φέρθηκαν και χάρηκα για την αγωνιστική του βελτίωση.

Στον τελικό του φάιναλ φορ με την ΤΣΣΚΑ ήταν "μια ομάδα μόνος του" και είχα πει πως παρά το ...σκοτεινό παρελθόν του οι οπαδοί μας έπρεπε να τον χειροκροτήσουν και όχι να τον βρίζουν, αποδεικνύοντας την γενναιοδωρία του νικητή και αναγνωρίζοντας την μεγαλειώδη του εμφάνιση.

Ομως...
Τώρα που γύρισε στο γαύρο πέταξε από πάνω του ό,τι καλό δημιούργησε τόσα χρόνια στη Ρωσία, δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βρει τον καλό μοσχοβίτικο εαυτό του και προσπαθεί να επιβιώσει με την ολυμπιακοφροσύνη. Ξεφτίλα για έναν μπασκετμπολίστα που αποδεδειγμένα μπορεί καλύτερα και ΕΝΤΙΜΟΤΕΡΑ...

tzonakos είπε...

Καλημερα gatti.
Συμφωνούμε για τον Παπαλουκά.
Εκτός απο σχολή βουτηχτών στο Λιμάνι έχουν και σχολή Ολυμπιακοφροσύνης.

Στο ποδόσφαιρο, ξέρουν και εκείνοι οτι η ομάδα τους δεν ικανοποίησε. Αν ικανοποίησε τότε τι να πω ...

Στο μπάσκετ μερικές λεπτομέρειες έκριναν ενα ματς που ο ΠΑΟ ηταν ενα 10% χειρότερος απο οτι στον Τελικό Κυπέλλου.
Ειναι κρίμα να κερδίσει αυτο το πρωτάθλημα φέτος κάποιος άλλος και οχι ο Παναθηναϊκός.
Δεν ειναι που δεν εχουμε χορτάσει, ειναι που όλοι θα το ήθελαν, αλλα το θέμα ειναι ποιός το αξίζει. Να που δύο άσχετες ήττες μας φέρνουν στο μειονέκτημα έδρας.
Η διαφορά δεν ειναι στην χτεσινή ήττα μας αλλα σε άλλες ήττες.

Ενω στο ποδόσφαιρο η διαφορά ειναι στις βουτιές.

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.