Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Κύπελλο Γυναικών Μπάσκετ Εσπερίδες-ΠΑΟ






Πήγα να δω το ματς κυπέλλου Εσπερίδες - Παναθηναϊκός χτες βράδι για το Final-4.
Αφου κατάφερα να βρω το γήπεδο, σε μια περιοχή που δεν ειχα ξαναπάει ποτέ, πάρκαρα κάπου στα βουνά μεταξύ λύκων και τσακαλιών τρίτη πέτρα γωνία.
Προηγουμένως ειχα συναντήσει εναν με παπάκι που έψαχνε κι αυτός το γήπεδο και είπαμε να τον ακολουθήσω να πάμε μαζι. Μετά απο 5 λεπτά παρακολούθηση, αυτος σταμάτησε.
Σταμάτησα κι εγω να τον ρωτήσω γιατι σταμάτησε.
Μου απάντησε : "έκανα στην άκρη να περάσεις" ! Ηταν άλλος, ειχα χάσει τον πρώτο και ακολουθούσα εναν άσχετο.

Τελος πάντων. Φωνές απο μεσα, ώπα λέω εχει κόσμο.

Μπήκα τσάμπα, απο μιά ανοιχτή πόρτα και κοίταξα αμέσως το σκόρ, μόλις ειχε αρχίσει.
Βρήκα μιά θέση να κάτσω. Eκει μεσα οι γυναίκες ηταν οι πιο πολλές πάνω απο 1,80.
To ματς ειχε τρέξιμο. Οι πράσινες έτρεχαν περισσότερο, οι μπλε ( Εσπερίδες ) ηταν κάπως πιο νωχελικές και φαινόταν φυσιολογικό να προηγείται ο Παναθηναϊκός με 5-6 πόντους.
Ομως στην πορεία του ματς οι πράσινες δεν έδειξαν πλουραλισμό, φοβούνταν να πάρουν πολλές πρωτοβουλίες και σιγα σιγά οι Εσπερίδες πήραν κεφάλι με ενα σερί κάπου 8-0 και 11-3 αν θυμάμαι καλά.

Η κερκίδα νότια ηταν γεμάτης φίλους του Παναθηναϊκού που τραγουδούσαν και φώναζαν ενω απέναντι 15 φίλοι της ομάδας της Καλλιθέας με τρία τύμπανα και καραμούζες έκαναν θόρυβο, ρυθμικό κάπως, αλλα θόρυβο. Φασαρία δηλαδη στο γήπεδο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκει σχεδόν ολοκληρωτικά στις Εσπερίδες, που ωστόσο ευνοήθηκαν σε 2-3 φάσεις απο τον διαιτητή. Εκει κάπου άρχισαν να διαμαρτύρονται και οι οπαδοί.


Κι ενω το παιχνίδι έφτανε στο τέλος του, ήθελε 3' λεπτά ακόμα, ο Ντρού Νίκολας παρέα με τον Μάϊκ Μπατίστ δίπλα μου, με φανερή την αγωνία τους για την εξέλιξη του ματς, έβλεπαν την διαφορά στους 9 πόντους υπέρ των Εσπερίδων.


Στα 28" πριν το τέλος και με την διαφορά αυτη πάλι, κάποιοι πράσινοι ανεγκέφαλοι καραγκιόζηδες πετούσαν στο γήπεδο πλαστικά μπουκαλάκια νερό. Ενα πέτυχε και τον διαιτητή στο πόδι. Τον έβρεξε και τωρα πάει για εντριβές.
Ασε που δεν εχω ξαναδεί τόσο σφουγγάρισμα παρκέ.

Aυτά τα πράματα δεν μου αρέσουν καθόλου. Αφ' ενός ειναι απαράδεκτα, ειναι αγένεια και βλακία και επιπλέον δεν αρμόζουν στην ανωτερότητα που πρέπει να δείχνει ενας βάζελος.
Δεν ειναι δυνατόν να θέλουν τόσο πολύ κάποιοι να γίνουν γάβροι.
Για μενα δεν υπολογίζονται ως Παναθηναϊκοί. Ειναι απλά ταραξίες και τρομοκράτες και το μυαλό τους ειναι κάπου χαμηλά ...

Αφου ειδα οτι πάει να γίνει χοντρός σαματάς και τα ΜΑΤ να μπουκάρουν, την κοπάνησα σαν αλβανός. Χάσαμε, τέλειωσε, 57-45 τελικό σκορ και αντε γειά μας.
Τουλάχιστον κερδίσαν στο βόλλεϊ οι γυναίκες του ΠΑΟ τον Ολυμπιακό μεσα στο Ρέντη με 2-3.

Κυριακή βραδάκι ο τελικός, Εσπερίδες - Π.Φάληρο ( 93-23 τον Χολαργό ) και πριν, οι πράσινες θα λιώσουν τον άμοιρο Χολαργό στον μικρό τελικό.

* οι εικόνες ειναι απο κινητό γιατι η φωτογραφική έπαθε αλτσχάϊμερ, εγκεφαλικό και σκλήρυνση κατα πλάκας... οπότε σόρρι για την ποιότητα.

2 σχόλια:

wombers είπε...

Άλλη φορά να ακολουθείς από εντούρο και πάνω για να μη χάνεσαι!
Ή να παίρνεις τηλέφωνο τις wombers για να πηγαίνετε παρέα!!
Θα έρθεις και σήμερα στον ΜΕΓΑΛΟ τελικό??

tzonakos είπε...

Βασικά έπρεπε να εχω βρει το γήπεδο απο τους χάρτες που έχετε στη σελίδα σας κορίτσια, βλακία μου, κοίταξα άλλους χάρτες και μπερδεύτηκα επειδη δεν ξερω καλά την περιοχή.

Σήμερ απήγα να δω Παναθηναϊκό - Αιγάλεω γιατι δεν άντεχα άλλο ταξίδι στα Ανω Λιόσια.

Την επόμενη φορά θα συνεννοηθούμε ελπίζω για να μην χαθώ ξανά :)

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.