Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Ο ημιτελικός της χρονιάς

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 84 - 82 σε ενα ματς θρίλερ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πάργκο στην πεντάδα και Παπαλουκά εκτός. Απο την άλλη ηταν εκτός ο Διαμαντίδης και ο Μπατίστ.
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για να φτάσουμε σε ενα τρίλεπτο σκληρής άμυνας απο τον Ολυμπιακό όπου ο ΠΑΟ μπλόκαρε κάπως αλλα μετά ο Γιαννάκης απέσυρε τον Βούισιτς, μια κίνηση που δεν την κατάλαβα σε αυτο το χρονικό σημείο.
Με 3/4 εύστοχα μπασίματα ο Σπανούλης οδήγησε το σκοράρισμα με το Α' δεκάλεπτο να κλείνει στο 27-21 για τους πράσινους.

Στο Β' είχαμε ενα ρεσιτάλ Πέκοβιτς που στο 13' ειχε ήδη σκοράρει 15 πόντους και έγινε αλλαγή μετα. Ο Γκρίρ έδινε ανάσες με μακρινά σουτ και ο Ολυμπιακός ανέβηκε συνολικά βρίσκοντας διαδρόμους για να κλείσει το δεκάλεπτο και ημίχρονο μόλις με ενα καλάθι πίσω, στο 43-41.

Στο Γ' ο Ολυμπιακός πέρασε πρώτη φορά μπροστά με 45-43 παίρνοντας ταυτόχρονα το 3ο φάουλ του Πέκοβιτς. Ο Τσίλντρεςς ανέβηκε και ειδαμε θέαμα. Συνολικά ηταν κατα την άποψή μου το καλύτερο δεκάλεπτο. Και σε αυτο ο Παναθηναϊκός μπροστά με 66-63, υψηλό σκορ.

Στο Δ' είχαμε show Batiste αλλα ήδη μερικοί απο τους καλύτερους παίκτες ηταν εξαφανισμένοι όπως ο Διαμαντίδης και ο Νίκολας που όμως έπαιζε καλή άμυνα και ο Μπουρούσης απο την άλλη που δεν έδωσε τους αναμενόμενους πόντους στην ομάδα του.
Στο 36΄ το σκορ ηταν 73-71 με βολές του Πρίντεζη και στο 35.50" το σκορ εγινε 76-71 με τρίποντο του Σπανούλη. Ετσι φτάσαμε στο τελευταίο δίλεπτο με κάθε πόντο να μοιάζει χρυσάφι. Μια χαμένη βολή ο Βούισιτς, μια ο Πέκοβιτς.
Τελευταίο καλάθι του αγώνα ενα εύκολο λεή άπ του Πέκοβιτς και τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού με την μπάλλα στα χέρια του Μπουρούση και προσπάθεια του Ολυμπιακού για δίποντο για παράταση ή γκολ-φάουλ για νίκη, που όπως-όπως σούταρε αλλα η τύχη δεν τον ήθελε κι ετσι η λήξη βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό.
Τελικό σκορ 84-82

Με άποντους Διαμαντίδη, Νίκολας και Τσαρτσαρή παίρνεις ενα τέτοιο ματς ! Μπράβο ρε Ομπράντοβιτς !

Στον τελικό μας περιμένει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο κορυφαίο ματς της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.