Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Σέντρες !

Ειδα το ματσάκι ΠΑΟΚ-Ξάνθη χτες.
Μάλιστα ήθελα να γράψω κατι σχετικά και μη μου πει κανεις οτι ειμαι φίλαθλος του καναπέ, γιατι εκτός του οτι δεν ειμαι πάντα στον καναπέ, φροντίζω να παρακολουθώ πολλά αθλήματα και πολλές ομάδες και αθλητές κι αθλήτριες.
Παίζανε λοιπόν κι ο ΠΑΟΚ φαινόταν να έχει μια υπεροχή που κάτι δεν άφηνε να μετουσιωθεί αυτη σε γκόλ. Ηταν κι η Ξάνθη καλή, δε λέω. Εβρεχε κιόλας, κρύο βράδι χτες.
Βλεπόταν το μάτς, ειχε πάθος, τρέξιμο, τέχνη ... εεε γκούχχχ οκέϊ απο τέχνη ντάξ οτι μπορούσαν έκαναν και οι 22 + 2 οι προπονητές.
Εφτανε λοιπόν ο μΠΑΟΚ όξω απ τη μεγάλη περιοχή, ενας εκει πλάγια, σέντρα, πάρτον κάτω τον κομήτη του Χάλεϊ που πέρναγε ξυστά απο εναν δορυφόρο του Κρόνου.
Αλλη σέντρα μετα απο λίγο, απο αριστερά, πάρτον κάτω τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο της Τανζανίας.
Καλά, λέω, μια σέντρα δεν ειναι άξιοι να βγάλουν της προκοπής ;

Με αυτα και με κεινα φτάσαμε στο 76' για να δω μια κάπως καλή σέντρα αλλα χωρίς αποτέλεσμα και πάλι. Λέω οκ ο Σάντος πρέπει να τους μάθει να κάνουν σέντρες σωστές, στην ωρα τους, στον στόχο τους, ήρεμα και σίγουρα.

Με την Ξάνθη μάλλον να θέλει να μην χάσει, φτάσαμε στο 93' και κάτι και έγινε μια σέντρα επιτέλους της προκοπής που βρήκε μόνο του τον υψηλόσωμο Ιβιτς πού έβαλε ΓΚΟΛ με την μπάλλα να μην βρίσκει δίχτυα, αλλα να εχει περάσει την γραμμή, οπότε ΓΚΟΛ και πανηγύρια και θα θελα να μαι παοκτζής μέσα εκει σε τέτοια ματς.

Αλλα ρε παιδιά... πού πάτε, πού πάμε, αν δεν εχουν μάθει να κάνουν καλή κυκλοφορία μπάλλας, μεταβιβάσεις και σέντρες που και αυτές ειναι μεσα στο μενού ;

6 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλημερα & καλο μηνα!
Εχω ξαναγραψει οτι το ελληνικο ποδοσφαιρο ως μια οψη της κοινωνιας, εχει παρα πολλη αρπα κολλα.
Εξηγω, δεν γινεται δουλεια στις μικρες ηλικιες και οι ποδοσφαιριστες ειναι επαγγελματιες μονο στο σκελος των αμοιβων.
Και ειναι πολυ τεμπεληδες, στηριζονται μονο στο οποιο ταλεντο τους και ελαχιστοι βελτιωνουν τις αδυναμιες τους στη διαρκεια της καριερας τους.
Αναφερομαι σε οσους παιζουν εδω.

tzonakos είπε...

Kαλό μήνα Αντωνη.
Αυτη η άποψη εμένα με ενοχλεί.
Οτι δηλ. τα πάντα ειναι και μια μικρογραφία της κοινωνίας.
Αυτο ειναι πολύ κοντά στο να πούμε οτι ειναι και ποδοσφαιροποιημένη η κοινωνία και αυτο δεν το δέχομαι με τίποτα. Δεν το θέλω, πώς το λένε.
Στο δεύτερο σκέλος, οτι πρέπει να κάνουν δουλειά σε βάθος απο τις υποδομές με βρίσκει τρελά κι απόλυτα σύμφωνο, να μάθουν πώς τρέχουν, πώς πασάρουν, πώς σεντράρουν, πού θα στέκονται, εδω βλέπουμε συχνά παίκτες σε λάθος θέση !
Μήπως ρε σεις περιμένουμε πολλά απο το ελληνικό ποδόσφαιρο ;

αντωνης είπε...

"Αυτη η άποψη εμένα με ενοχλεί.
Οτι δηλ. τα πάντα ειναι και μια μικρογραφία της κοινωνίας".

το οτι σε ενοχλει σημαινει οτι συμφωνεις με την αποψη ή οτι δε συμφωνεις;

tzonakos είπε...

Σε μπέρδεψα λίγο :)
Η άποψη που μ' ενοχλεί δεν ειναι η δική σου αλλα οτι γενικότερα ακούω συνέχεια αυτο με την μικρογραφία και δεν πρέπει να ειναι ετσι, γιατι μια κοινωνία πάει μπροστά με υγιείς μικρογραφίες, ενω το ποδόσφαιρο μου θυμίζει άρρωστες μικρογραφίες.
Μαζι σου δεν διαφωνώ, εν πάσει περιπτώσει στον γραπτό λόγο μερικές φορές δεν φαίνεται το πώς εννοεί κάποιος αυτο που γράφει.

Η για να το πω και αλλιώς, το οτι με ενοχλεί η άποψη σημαίνει οτι δεν δέχομαι να ειναι τα πάντα "μικρογραφίες κοινωνίας" αλλα θέλω να βελτιωθεί η κοινωνία και κάθε "μικρογραφία" της ξεχωριστά και παράλληλα.

... σε ξεμπέρδεψα τωρα ; :))

αντωνης είπε...

ναι, οκ

:)

kikop80 είπε...

Θα συμφωνήσω με Αντώνη!
Μικρογραφίες της κοινωνίας υπάρχουν σε κάθε τομέα, κλάδο κλπ, δυστυχώς!
Μήπως το ότι δεν γίνεται και η κατάλληλη δουλειά στις ακαδημίες και στις μικρές ηλικίες δεν έχει να κάνει γενικότερα με την κοινωνία μας?
πχ, άλλες μικρές χώρες, ανατολικές και δυτικές γιατί έχουν καλύτερα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο, ακαδημίες που λειτουργούν και κατά συνέπεια ομάδες και εθνικές με σωστό και όμορφο ποδόσφαιρο?
Και δεν μετράω το euro που πήραμε γιατί είχε κλείσει τα μάτια του ο Μαραντόνα τότε!!!
:-D

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.