Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2010

Obradovic ο άρχων

Σε μια συνέντεξή του στο sportday o προπονητής του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είπε πολλά. Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ.
Κρατάω μερικά αξιοσημείωτα :

Το 2001 είχατε διώξει τον Ρέμπρατσα από την προπόνηση...
"Ναι, γιατί η συμπεριφορά του ήταν κακή. Προσπαθούσα να καταλάβω γιατί έκανε κακές προπονήσεις. Όταν ρωτάς κάποιον και σου λέει "δεν ξέρω", ε, αν δεν ξέρεις, βγες έξω. Τόσο απλά! Ρώτησα: "Έχεις κάποιο πρόβλημα;". Δεν πήρα απάντηση. Τον ξαναρώτησα: "Πονάς κάπου;". Πάλι τίποτα. Του είπα λοιπόν ότι "τελείωσες για σήμερα". Αυτό τον βοήθησε να καταλάβει κάποια πράγματα. Δεν ήταν η πρώτη περίπτωση. Και βέβαια δεν είναι η τελευταία. Σκέψου πόσες προπονήσεις έχουμε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Κανείς δεν έχει στο μέτωπό του κάτι που θα με διευκολύνει να καταλάβω τι γίνεται. Πρέπει να μου το πει!".


Το 2003 πήρατε τον Μπατίστ, έναν παίκτη που είχε ακούσει τα εξ αμάξης την πρώτη του χρονιά, μαζί κι εσείς, αλλά είναι ακόμα εδώ!
"Εκείνη τη διετία λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων παίζαμε στον Σπόρτιγκ και ήταν πολύ δύσκολα. Μετά την πρώτη χρονιά συζητήσαμε και του είπα ότι " ήταν δύσκολη η σεζόν, αλλά αν μείνεις, στο μέλλον θα πάρεις ένα εκπληκτικό συμβόλαιο. Κατ' αρχάς γιατί έχεις εδώ τον Μίντλεντον να δουλεύεις μαζί του και δεύτερον επειδή σε πιστεύουμε. Αν θυμάμαι καλά, δέχτηκε να μείνει για δεύτερη χρονιά με λιγότερα χρήματα από αυτά που πήρε την πρώτη. Μετά, βέβαια, όλα πήγαν εξαιρετικά για τον Μάικ".
 
Συγγνώμη, αλλά πως γίνεται να θυμάστε και την τελευταία λεπτομέρεια κάθε παιχνιδιού που έχετε κοουτσάρει την τελευταία δεκαετία;
"Μα αυτή είναι η ζωή μου. Ζω γι’ αυτό. Είναι αδύνατον να θυμάμαι τα πάντα, αλλά κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες και καταστάσεις μένουν στο μυαλό σου"
Μιλάμε για δέκα χρόνια!
"Ελπίζω να γίνουν είκοσι!"

Eιναι ενας τζέντλεμαν, ενας σερ, στον οποίο οφείλει και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, πολλά, πάρα πολλά, ενας τύπος που παλεύει ακόμα και για να κατευνάσει την μανία της οπαδικής καφρίλας ενω ταυτόχρονα μοιάζει με μαέστρο ορχήστρας που πρέπει να βγάλει στο γήπεδο ενα έργο τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.