Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

Αρχίζει η Α1 στο μπάσκετ

Ηρθε η ωρα για το πρωτάθλημα μπάσκετ που πολλοί θεωρούν ενα απο τα κορυφαία αν όχι το καλύτερο της Ευρώπης. Εγω διαφωνώ αλλα αυτό θα το πούμε άλλη φορά.
Πάτρα, Ρέθυμνο, Ρόδος, Λάρισα θα απλώσουν το πρωτάθλημα σχεδόν στις τέσσερις γωνιές της μικρής Ελλάδας. Στην επαρχία θα έχουν την ευκαιρία να δούν απο κοντά τους μεγάλους με τις πανάκριβες και ηχηρές μεταγραφές και οι μεγάλοι με τη σειρά τους πρέπει να προσέξουν να μην κάνουν γκέλες εκεί.
Διαφωνώ με τη λέξη "γκέλα". Ειναι εισαγωγή απο το ποδόσφαιρο.
Εκει θεωρείται γκέλα, το να μην νικήσεις μια "μικρή" ομάδα.
Εξηγούμαστε : Μικρή θεωρείται η ομάδα με μικρό προϋπολογισμό και συνήθως αυτές ειναι επαρχιακές. ο ΑΓΟΡεθύμνου πχ εχει παίκτες με ετήσιες απολαβές της τάξης των 80.000 ευρώ ενα ο Παναθηναϊκός εχει εναν μέσο όρο περίπου στα 450.000 ευρω.
Πέρυσι βρέθηκα στο γήπεδο του Ελληνικού. Πανιώνιος - Παναθηναϊκός με το παιχνίδι να γέρνει υπέρ του γηπαεδούχου στο τέλος αλλα να πηγαίνει στην παράταση και να παίρνει τη νίκη τελικά ο ΠΑΟ με μακρινό τρίποντο του Χατζηβρέττα ο οποίος δεν ειχε και καμμια φοβερή απόδοση στο παιχνίδι. Οπως πήγε το μάτς, και ηταν λίγες μέρες πριν το ευρωπαϊκό final-4 αυτο, δεν θα ηταν έκπληξη να κερδίσει η "μικρή" ομάδα.
Θέλω φέτος να δούμε πολλά τέτοια αποτελέσματα και πιστεύω οτι ετσι θα γίνει γιατι ειναι πολλά οσα μας δίδαξε η πορεία της Εθνικής ομάδας στο φετινό Ευρωμπάσκετ και το τελευταίο και συγκλονιστικό final4 του πρωταθλήματος.
Ας μην θεωρούμε φαβορί κανέναν, και ας χειροκροτήσουμε σαν φίλαθλοι όλες τις ομάδες.
Η δική μας θα είναι ετσι κι αλλιώς η αγαπημένη μας. Αν χάσει, τότε πάλι θα την αγαπάμε, όμως η μικρή ομάδα είναι αυτή που έχει ανάγκη απο το χειροκρότημα.
Ας απολαύσουμε μπάσκετ.
.

1 σχόλιο:

tzonakos είπε...

Δεν μπόρεσα λόγω κούρασης να πάω στο Αιγάλεω κι απ οτι βλέπω έχασα καλό ματσάκι.
Η ΑΕΚούλα την πάτησε κι έχασε.
Αυριο έχει Μαρούσι - Πανελλήνιος στις 5 και ισως πάω σε αυτό.
Βάζελοι και γαύροι παίζουν χωρίς θεατές λόγω τιμωρίας με Ρέθυμνο και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.