Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

Παίξε ανοικτά, φάε πολλά

Δύο απο τις λεγόμενες 'μικρές' ομάδες του πρωταθλήματος της περίφημης "Σούπα"Λίγκας που περιμένω ακόμα να δω πόσο Σούπερ ειναι, έπαιξαν ήδη στο Καραϊσκάκη.
ΟΦΗ και Πανιώνιος. Επαιξαν ανοικτό ποδόσφαιρο, με την μπάλλα να κινείται πολυ και σε όλο το γήπεδο, αντι να ταμπουρωθούν για κανένα 0-0 ή το πολυ 1-0 τιμητικό απέναντι στην πρωταθλήτρια.
Απολογισμός ; Εξι έφαγε ο πρώτος και τέσσερα ο άλλος.
Ναι, δε λέω οτι δεν μετράει το να μπεί η μπάλλα μεσα, άλλωστε και το γκόλ του Αμανατίδη με την Εθνική ήταν τοσο ψυχοβγαλτικά χλιαρό που δεν το θυμάμαι σαν γκόλ. Η μπάλλα απλά έγλυψε τα δίχτυα, άρα γκόλ !
Για να μην μειώσουμε τον Ολυμπιακό ας μην σταθούμε σε μεμονωμένες φάσεις του τύπου "ηταν-δεν-ηταν πέναλτι του Γκαλέτι" κι ας δούμε πώς θα αισθανόμασταν στα αποδυτήρια σαν ομάδα και σαν παίκτες έχοντας χάσει με μεγάλο σκόρ απο μια κατα τεκμήριο καλή ομάδα, στην έδρα της.
Εχουμε και λέμε, οταν τρως πολλά, ποιός φταίει ; ο διαιτητής ; καλά, αστον αυτόν εσυ τι κάνεις.
Αμυνα έχεις ; Κατι εχεις, δεν εισαι και του πεταμού.
Ψυχολογία έχεις ; Εχεις και το αποδεικνύεις με τον τρόπο που παίζεις. εν φοβάσαι τον αντίπαλο.
Κέντρο έχεις ; Χμμμ ας πούμε ναι αν και το κλασσικό κέντρο με το 'δεκάρι' όπως το ξέραμε παλιά δεν υπάρχει ετσι ακριβώς σήμερα.
Επίθεση έχεις ; ε ; ... ε ; έχεις λες. Κάτι έχεις, δε λέω. Σήμερα όμως η επίθεση πρέπει να είναι τέτοια που να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να φανταστεί τι θα κάνει την μπάλλα αν σου την πάρει.
Κι επειδή δεν εχω παίξει ποδόσφαιρο εστω σε 10 παιχνίδια κανονικά να πω οτι είμαι και ψιλο-ειδήμων και δεν θέλω να κάνω τον ειδικό απο τον καναπέ όπου στραβοκάθομαι κιόλας και πονάει η μέση μου, απλά θα μείνω στη σκέψη οτι είναι άδικο ομάδες που παίζουν ανοικτό ποδόσφαιρο να ανταμείβονται με πολλά γκολ.
Μήπως πρέπει να δούν τι φταίει ; Ετσι κι αλλιώς κάποιες λεπτομέρειες θα ειναι, γιατι ποδοσφαιρικά είναι αξιοπρεπείς και μας αρέσουν και χειροκροτούμε όλους όσους μας προσφέρουν θέαμα.

4 σχόλια:

zouk είπε...

Ειναι και λιγο θεμα ποιοτητας.Ο Ολυμπιακος εχει καλυτερους παιχτες και στο τελος σε ενα παιχνιδι στα ισα ειναι απο πανω.Η αμυνα εχει ενα φοβο στον γρηγορο Λουα Λουα και γενικα η αντιπαλοι αμυντικοι ειναι ευκολο να κανουν το λαθος.Θα ηθελα ομως αυτες τις ομαδες να τις δω στην εδρα τους.

Ο Πανιωνιος με την ΑΕΚ δεν τα καταφερε αν και επαιξε καλα και θα μπορουσε να εχει παρει μια ισοπαλια.
Για να δουμε και την συνεχεια.

tzonakos είπε...

Δεν διαφωνώ ως προς την ελαφρά καλύτερη ποιότητα παικτών του Ολυμπιακού.
Δεν άξιζε όμως ο Πανιώνιος τεσσάρα !
Ούτε ο ΟΦΗ εξάρα !

zouk είπε...

Αρα κατι φταιει που εφαγαν πολλα γκολ.Οι αμυνες των μικροτερων ομαδων που παιζουν ανοιχτα στην εδρα του Ολυμπιακου,δεν εχουν το ιδιο παθος σε σχεση με οταν ειναι εντος,και ειναι λουκουμι για τις αντεπιθεσεις του.

tzonakos είπε...

ΖΟΥΚ πολύ σωστά.
Αυτο ψάχνω να βρω, τι φταίει.
Κατα την γνώμη μου η όποια διαφορά ποιότητας παικτών του Ολυμπιακού δεν δικαιολογεί όμως εξάρες και τεσσάρες.

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.