Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Eξι και δύο αγωνιστικές

Εξι αγωνιστικές στην "σούπερ" λίγκα.

Εξι νίκες, μηδέν παθητικό για την πρωτοπόρο ΑΕΚ.
ΟΥΕΦΑ : Μια ισοπαλία εκτός εδρας στους ομίλους.
Συμπέρασμα : Πείθει εκ του αποτελέσματος.

Παναθηναϊκός : Τέσσερις νίκες, μιά ισοπαλία και μία ήττα.
Πέντε βαθμούς πιο πίσω. ΟΥΕΦΑ : Μια νίκη εντός έδρας.
Συμπέρασμα : Δεν ενθουσιάζει, αλλα πείθει μέτρια.

Ολυμπιακός : Εξι βαθμούς πίσω απο την πρώτη θέση.
Τσάμπιονς Λίγκ : Μια νίκη και μια ήττα εκτός έδρας και τα δυο.
Συμπέρασμα : Πείθει πολύ αρκει να εχει διάρκεια.

Αρης : Τέταρτος. Δύσκολη έδρα.
ΟΥΕΦΑ : Στους ομίλους δεν εχει παίξει ακόμα, απέκλεισε όμως την Σαραγόσα !
Συμπέρασμα : Ερωτηματικό το τι θα κάνει με ΑΕΚ, ΠΑΟ , Ολυμπιακό, μεσα και εξω. Πείθει.

Διαιτησία : Δεν θέλω να ασχολούμαι αλλα επειδή σίγουρα παίζει ρόλο, θα περίμενα να με πείσει περισσότερο. Βαθμός : 7/10

Τι λέτε ; Εγω λέω να δούμε και τις επόμενες δύο αγωνιστικές και θα έχουν φανεί αρκετά πράγματα αν και νωρίς για συμπεράσματα.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Kάτι αλλάζει....

...στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η πανηγυρική πρόκριση της Εθνικής, οι 5 ομάδες μας στο Ουέφα, οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Ολυμπιακού στο Τσαμπιον Λιγκ μας δείχνουν πως ή φέτος είναι η χρονιά μας, ή επιτέλους αλλάζει η νοοτροπία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για πρώτη φορά είδαμε τις ομάδες μας να ενισχύονται με παίχτες ουσίας.
Το Ελληνικό πρωτάθλημα αποτελείται από δυνατές πλέον ομάδες, όπου ακόμα και οι φαινομενικά αδύνατες μπορεί να κάνουν το μπαμ
Και το καλό είναι οτι υπάρχει μέλλον.

Η Εθνική νέων το απέδειξε το καλοκαίρι.

Απέδειξε πως με στελέχωση των ομάδων μας, από ταλαντούχους Έλληνες παίχτες, σε συνδυασμό με ουσιαστικούς ξένους, το πρωτάθλημα μας θα βγει σύντομα απο την τριτοκοσμική βαθμίδα που βρίσκεται.

Ακόμα και η διαιτησία αποτελείται από πιο προσεγμένους ανθρώπους οι οποίοι ναι μεν κάνουν λάθη, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανθρώπινα.

Ειδικά οταν τους συγκρίνουμε με συνάδελφους τους στο εξωτερικό οι οποίοι παραδίδουν μαθήματα αποφυγής (βλέπε Ρεαλ-Ολυμπιακός)

Κάτι αλλάζει λοιπόν.Και είναι προς το καλύτερο.
Εύχομαι να υπάρξει συνέχεια

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Aθλητική Κυριακή μπλιαχχ

Δείτε αυτο το θέμα :

Αθλητική Κυριακή

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Ενα όνειρο τρελλό ;

Ολοι έχουν όνειρα αλλα καλύτερα να είμαστε πιο συγκρατημένοι.
update :
Συγχαρητήρια παρα την ήττα.
Μεγαλειώδης εμφάνιση.
Μπράβο.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Αρχίζει η Euroleague Basket 2007-8


Αρχίζει η φετινή Ευρωλίγκα του μπάσκετ.
Δυνατά παιχνίδια, δυνατές συγκινήσεις απο τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.
Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Αρης ξεκινούν απο το μηδέν για να αποδείξουν πάλι την αξία τους. Τα πρώτα ματς της χρονιάς τους ειναι την Τετάρτη για ΠΑΟ και Αρη, και την Πέμπτη για Ολυμπιακό, όλοι εντός έδρας.

Καλή αρχή και καλύτερη συνέχεια σε όλους.
Να απολαύσουμε θέαμα !!!

Αρης - ΠΑΟΚ, άλλη εποχή ;

Πάνε οι εποχές που ο δικέφαλος του βορρά ηταν η κλασσικά ανώτερη ομάδα ;
Σίγουρα ο ΠΑΟΚ ταλαιπωρείται με οικονομικά προβλήματα αλλα απο την άλλη εχει την τύχη να εχει εναν καλό προπονητή, όπως ο Σάντος. Τι κι αν είναι πολυάριθμοι οι οπαδοί του ;
Στο λεγόμενο 'ντέρμπι' του βορρά δεν έδειξε ικανός, φρέσκος και με σαφείς προσανατολισμούς σαν ομάδα.
Ο Αρης απο την άλλη, δεν έγινε ξαφνικά σούπερ. Απο πέρισι με τον Ογιος προπονητή και με νεαρούς παίκτες, έδεσε ενα σύνολο μαζί με μεριούς πιο έμπειρους αλλα με περίσσιο πάθος παίκτες.
Ηρθε ο Μπάγεβιτς και αξιοποίησε ως τώρα πολύ καλά το δυναμικό και την ψυχολογία τους και εχει καταφέρει εντυπωσιακές επιτυχίες. Γνωρίζοντας ο Ντούσκο το ελληνικό πρωτάθλημα καλά, μπορεί να δώσει πολλά ακόμα. Μένει να το δούμε βέβαια την συνέχεια να είναι ανάλογη του ξεκινήματος.
Απο την άλλη ο ΠΑΟΚ ειναι εξαιρετικά ασταθής. δεν βάζω και στοίχημα οτι δεν θα μπορούσε να κάνει ενα διπλό στο ΟΑΚΑ πχ, αλλα ουτε οτι δεν θα έχανε στην Τούμπα απο τον Λεβαδειακό. Θέλει χρόνο και δουλειά, ηρεμία και ψυχραιμία. Ας μην ξεγράψουμε τον ΠΑΟΚ τόσο νωρίς.
Ωστόσο ο συμπολίτης Αρης σαφώς δείχνει ανώτερος φέτος. Ιδωμεν

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

Παίξε ανοικτά, φάε πολλά

Δύο απο τις λεγόμενες 'μικρές' ομάδες του πρωταθλήματος της περίφημης "Σούπα"Λίγκας που περιμένω ακόμα να δω πόσο Σούπερ ειναι, έπαιξαν ήδη στο Καραϊσκάκη.
ΟΦΗ και Πανιώνιος. Επαιξαν ανοικτό ποδόσφαιρο, με την μπάλλα να κινείται πολυ και σε όλο το γήπεδο, αντι να ταμπουρωθούν για κανένα 0-0 ή το πολυ 1-0 τιμητικό απέναντι στην πρωταθλήτρια.
Απολογισμός ; Εξι έφαγε ο πρώτος και τέσσερα ο άλλος.
Ναι, δε λέω οτι δεν μετράει το να μπεί η μπάλλα μεσα, άλλωστε και το γκόλ του Αμανατίδη με την Εθνική ήταν τοσο ψυχοβγαλτικά χλιαρό που δεν το θυμάμαι σαν γκόλ. Η μπάλλα απλά έγλυψε τα δίχτυα, άρα γκόλ !
Για να μην μειώσουμε τον Ολυμπιακό ας μην σταθούμε σε μεμονωμένες φάσεις του τύπου "ηταν-δεν-ηταν πέναλτι του Γκαλέτι" κι ας δούμε πώς θα αισθανόμασταν στα αποδυτήρια σαν ομάδα και σαν παίκτες έχοντας χάσει με μεγάλο σκόρ απο μια κατα τεκμήριο καλή ομάδα, στην έδρα της.
Εχουμε και λέμε, οταν τρως πολλά, ποιός φταίει ; ο διαιτητής ; καλά, αστον αυτόν εσυ τι κάνεις.
Αμυνα έχεις ; Κατι εχεις, δεν εισαι και του πεταμού.
Ψυχολογία έχεις ; Εχεις και το αποδεικνύεις με τον τρόπο που παίζεις. εν φοβάσαι τον αντίπαλο.
Κέντρο έχεις ; Χμμμ ας πούμε ναι αν και το κλασσικό κέντρο με το 'δεκάρι' όπως το ξέραμε παλιά δεν υπάρχει ετσι ακριβώς σήμερα.
Επίθεση έχεις ; ε ; ... ε ; έχεις λες. Κάτι έχεις, δε λέω. Σήμερα όμως η επίθεση πρέπει να είναι τέτοια που να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να φανταστεί τι θα κάνει την μπάλλα αν σου την πάρει.
Κι επειδή δεν εχω παίξει ποδόσφαιρο εστω σε 10 παιχνίδια κανονικά να πω οτι είμαι και ψιλο-ειδήμων και δεν θέλω να κάνω τον ειδικό απο τον καναπέ όπου στραβοκάθομαι κιόλας και πονάει η μέση μου, απλά θα μείνω στη σκέψη οτι είναι άδικο ομάδες που παίζουν ανοικτό ποδόσφαιρο να ανταμείβονται με πολλά γκολ.
Μήπως πρέπει να δούν τι φταίει ; Ετσι κι αλλιώς κάποιες λεπτομέρειες θα ειναι, γιατι ποδοσφαιρικά είναι αξιοπρεπείς και μας αρέσουν και χειροκροτούμε όλους όσους μας προσφέρουν θέαμα.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

Αρχίζει η Α1 στο μπάσκετ

Ηρθε η ωρα για το πρωτάθλημα μπάσκετ που πολλοί θεωρούν ενα απο τα κορυφαία αν όχι το καλύτερο της Ευρώπης. Εγω διαφωνώ αλλα αυτό θα το πούμε άλλη φορά.
Πάτρα, Ρέθυμνο, Ρόδος, Λάρισα θα απλώσουν το πρωτάθλημα σχεδόν στις τέσσερις γωνιές της μικρής Ελλάδας. Στην επαρχία θα έχουν την ευκαιρία να δούν απο κοντά τους μεγάλους με τις πανάκριβες και ηχηρές μεταγραφές και οι μεγάλοι με τη σειρά τους πρέπει να προσέξουν να μην κάνουν γκέλες εκεί.
Διαφωνώ με τη λέξη "γκέλα". Ειναι εισαγωγή απο το ποδόσφαιρο.
Εκει θεωρείται γκέλα, το να μην νικήσεις μια "μικρή" ομάδα.
Εξηγούμαστε : Μικρή θεωρείται η ομάδα με μικρό προϋπολογισμό και συνήθως αυτές ειναι επαρχιακές. ο ΑΓΟΡεθύμνου πχ εχει παίκτες με ετήσιες απολαβές της τάξης των 80.000 ευρώ ενα ο Παναθηναϊκός εχει εναν μέσο όρο περίπου στα 450.000 ευρω.
Πέρυσι βρέθηκα στο γήπεδο του Ελληνικού. Πανιώνιος - Παναθηναϊκός με το παιχνίδι να γέρνει υπέρ του γηπαεδούχου στο τέλος αλλα να πηγαίνει στην παράταση και να παίρνει τη νίκη τελικά ο ΠΑΟ με μακρινό τρίποντο του Χατζηβρέττα ο οποίος δεν ειχε και καμμια φοβερή απόδοση στο παιχνίδι. Οπως πήγε το μάτς, και ηταν λίγες μέρες πριν το ευρωπαϊκό final-4 αυτο, δεν θα ηταν έκπληξη να κερδίσει η "μικρή" ομάδα.
Θέλω φέτος να δούμε πολλά τέτοια αποτελέσματα και πιστεύω οτι ετσι θα γίνει γιατι ειναι πολλά οσα μας δίδαξε η πορεία της Εθνικής ομάδας στο φετινό Ευρωμπάσκετ και το τελευταίο και συγκλονιστικό final4 του πρωταθλήματος.
Ας μην θεωρούμε φαβορί κανέναν, και ας χειροκροτήσουμε σαν φίλαθλοι όλες τις ομάδες.
Η δική μας θα είναι ετσι κι αλλιώς η αγαπημένη μας. Αν χάσει, τότε πάλι θα την αγαπάμε, όμως η μικρή ομάδα είναι αυτή που έχει ανάγκη απο το χειροκρότημα.
Ας απολαύσουμε μπάσκετ.
.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΕΚΤΖΟΥ ΜΠΛΟΓΚΕΡ

Ζητείται γυναίκα ΑΕΚτζίδικων φρονημάτων που να μπορεί να αντέξει δύο βάζελους και ίσως και δύο γαύρους μη κάφρους αλλα αρκετά ψιλοκάφρους με καλή όμως ανατροφή,
για ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ σε αυτο εδω το μπλόγκ.

Αιτήσεις δεκτές στα σχόλια αυτού του θέματος.
Βιογραφικά στοιχεία απαραίτητα για την κριτική επιτροπή.

Με σεβασμό στον φίλαθλο κόσμο.
The Sportsquall team

:)

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Η Ελλάδα ξανά στο EURO !!!

H Eθνική Ελλάδας θα ξαναπαίξει στα τελικά του Euro !!
Πανάξια νικήτρια με 0-1 μέσα στην Τουρκία με γκολ του Αμανατίδη, με πολύ καλή απόδοση όλων και με σωρεία ευκαιριών.
Μπράβο στα παιδιά.
Σας περιμένουμε στην Αυστρία και Ελβετία το 2008 !

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Τι τρέχει με τον Σοφοκλή?

'Οταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης κάλεσε τους παίχτες της Εθνικής Ελλάδος για την προετοιμασία του ευρωμπάσκετ 2007,ο Σοφόκλης Σχορτσιανίτης δεν πήγε.'Εκατσε να δουλέψει ωστε να επιστρέψει στο παρκέ σε μια κατάσταση η οποία θα του δίνει ενα σεβαστό χρόνο συμετοχής με την ομάδα του και ποιότητα σαν αυτή που θαυμάσαμε στο Μουντομπάσκετ 2006.

Μετά απο ολο αυτό το διάστημα ειδικής εκγύμνασης έρχονται οι εργομετρικές εξετάσεις,και δείχνουν οτι συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα με την υγεία του και δεν μπορεί να λάβει μέρος στις προπονήσεις,συνεπώς και να μην τον υπολογίζει ο προπονητής του.

Ποιός φταίει για αυτή την κατάσταση?Γιατί χάνει προς το παρόν ο Ολυμπιακός και η Εθνική ενα τέτοιο παίχτη?Δεν έκανε σωστά ο παίχτης το πρόγραμα που είχε?Φταίει το ιατρικό τιμ η το προπονητικό?Πολλά τα ερωτήματα.Ποιά είναι η γνώμη σας?

Αθλητικές φυλλάδες

Στην Ελλάδα υπάρχουν νομίζω πάνω απο 15 αθλητικές εφημερίδες, χώρια τα ένθετα των πολιτικών εφημερίδων και τα περιοδικά.
Αφορμή για να ασχοληθώ με αυτο το είδος αθλητικής ενημέρωσης μου έδωσε το θέμα της ανακοίνωσης του Ολυμπιακού σχετικά με δημοσίευμα φυλλάδας ( φιλικής κιόλας ) για την υγεία της συζύγου αλλοδαπού ποδοσφαιριστή του συλλόγου.
Ολες αυτες οι φυλλάδες για να γεμίσουν τα φύλλα τους, ψάχνουν να βρούν ειδήσεις.
Ως γνωστό, πέρα απο αποτελέσματα, τα σκόρ δηλαδή αγώνων όπου δεν μπορεί παρα να πούν την αλήθεια τα ΜΜΕ, υπάρχουν μερικά θέματα που είναι αθλητικά, όπως οι αόψεις ενός προπονητή ή τα πλάνα συλλόγων, φωτογραφικό υλικό και λοιπά.
Οτιδήποτε άλλο είναι σκέτο κουτσομπολιό, που συνήθως καταλήγει σε παραπληροφόρηση.
Κατα την διάρκεια δε του καλοκαιριού με πηχιαία γράμματα στην πρώτη σελίδα τους ανακοινώνουν μεταγραφές για τις ομάδες τις οποίες πρόσκεινται φιλικά.
Φυσικά το 95% απο αυτες τις βροντερές "μεταγραφές δεν γίνονται ποτέ !
Μη γελιόμαστε, όλες δηλώνουν "ανεξάρτητες" εφημερίδες αλλα ουσιαστικά στηρίζουν μία -ποδοσφαιρική- ομάδα, άντε δύο.
Νέος ορισμός της αντικειμενικότητας !!!

Ποδοσφαιρικά κουτσομπολόχαρτα έπρεπε να λέγονται.
Δεν ξεχνώ που αναγκάστηκαν να αφιερώσουν στο μπάσκετ μια μικρή στήλη στην 4η-5η σελίδα τους στις αρχές του '80 μετα το Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας και το φονικό τρίποντο του Σενεγκάλ που μας άφησε έξω απο την τετράδα. Στη συνέχεια έπρεπε να υπάρχει ενας Γκάλης κι ενας Γιαννάκης για να γράφουν κάτι παραπάνω για το μπάσκετ.
Και μετά το Ευρωμπάσκετ του '87 το έμαθαν όλοι το άθλημα ξαφνικά ! ...επειδή το κερδίσαμε, ενω αν είχαμε έρθει πέμπτοι δεν θα ασχολούνταν.

Και σαν να μη φτάναν αυτά, ασχολούνται συχνά με λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής αθλητών λες και είναι κυρίες του πρωινού καφέ !
Απο το αν τον έτρωγε το νύχι του τον Ριβάλντο μεχρι πού πήγε με τη γυναίκα του ο Ζαγοράκης, και άλλα όμορφα !
Μία απορία έχω μόνο :
Δεν υπάρχει κάποιος θεσμός που να ελέγχει την ποιότητα, εγκυρότητα και αξιοπιστία αυτών των ΜΜΕ ; Αν υπάρχει, γιατι κάνει την πάπια ;

Γι αυτο -ξαναδηλώνω- δεν διαβάζω αθλητικές εφημερίδες !

οκ, αν βρεθώ στη Σαχάρα με ενα λίτρο νερό, καπέλλο και το sportime ή το ΦΩΣ μπορεί και να το διαβάσω :)

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

ΝΒΑ - εμπειρία ή όχι ;

Ομπράντοβιτς ( προπονητής ΠΑΟ ) :
κλπ κλπ "... ήταν πολύ μεγάλη εμπειρία για μας και τα δύο παιχνίδια"

Βούγιανιτς ( παίκτης ΠΑΟ ) :
"Δε νομίζω πως ήταν μεγάλη εμπειρία χάσαμε πολύτιμο χρόνο από την προετοιμασίας μας"

............... ήταν, ή δεν ήταν ;

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

Προκριματικά Euro2008


Σλοβακία - Σαν Μαρίνο 7-0
Σκωτία - Ουκρανία 3-1
Ουγγαρία - Μάλτα 2-0
Αρμενία - Σερβία 0-0
Νήσοι Φερόε - Γαλλία 0-6
Λευκορωσία - Λουξεμβούργο 0-1
Αζερμπαϊτζάν - Πορτογαλία 0-2
Ισλανδία - Λετονία 2-4
Κύπρος - Ουαλλία 3-1
Λιχτενστάιν - Σουηδία 0-3
Ρουμανία - Ολλανδία 1-0
Μολδαβία - Τουρκία 1-1
Πολωνία - Καζακστάν 3-1
Δανία - Ισπανία 1-3
Ελλάδα - Βοσνία-Ερζ. 3-2
Σλοβενία - Αλβανία 0-0
Ιταλία - Γεωργία 2-0
Βέλγιο - Φινλανδία 0-0
Ιρλανδία - Γερμανία 0-0

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Ποδοσφαιρικά

Και ενω ο Ντίντα έφαγε τιμωρία δύο αγωνιστικών για το εξευτελιστικό θέατρο , ο Μισέλ Πλατινί δηλώνει αντίθετος ως προς την χρήση βίντεο για τις αμφισβητούμενες φάσεις στο ποδόσφαιρο, θεωρώντας οτι τα ανθρώπινα λάθη είναι πιο φυσιολογικά, εδω στην Ελλάδα περιμένουμε τον Σαββατιάτικο αγώνα της Εθνικής.

Θυμίζουμε απλά ότι τον Δεκέμβρη στην Ιαπωνία, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων θα έχουμε τρεις διαιτητές και τους δύο βοηθούς.

Εθνική ομάδα λοιπόν και απολογισμός Κυπέλλου στο μεταξύ, και ενα φιλικό του Ολυμπιακού με την Σαχτάρ στο Καραϊσκάκη. Πολυ θα ήθελα να δω πώς θα αντιμετωπίσουν τον Καστίγιο οι φίλοι της πρώην ομάδας του.
Η Σαχτάρ την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.
Εναν ΠΑΟΚ που προσπαθεί να συνέλθει απο τον αποκλεισμό του Κυπέλλου και τον Ζαγοράκη να ψάχνει να βρεί τι πρέπει να κάνει για να συνεφέρει την ομάδα του.

Ο Ρεχάγκελ απλά και γερμανικά είπε οτι πρέπει να νικήσουμε και όλα ειναι στο χέρι μας.
Ετσι είναι.

Γιαννακόπουλος-Τζίγγερ σημειώσατε διπλό

'Ετσι είδα εγω την συνέντευξη τύπου που έδωσε εσπευσμένα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι.Κάτι το οποίο ξεκίνησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος σαν να ήταν στην έδρα του,φαίνεται να κερδίζει τις εντυπώσεις ο Τζίγγερ,κάνοντας μια συνέντευξη την οποία δεν ειχε σχεδιάσει αλλα χρειάστηκε για να λύσει κάποια καυτά θέματα του Παναθηναικού.

Μήλισε για την ticket club και τους οργανωμένους καθώς και για την βία που προσπαθεί να βγάλει απο τον Παναθηναικό,και θα το κάνει με όποιο τρόπο χρειάζεται.Απο εκει και πέρα είπε πως αν εχει πραγματικά πρόβλημα ο ερασιτέχνης με τα εισητήρια μπορούν να πάνε στα δικαστήρια.Ειναι πιο αντρίκιο απο το να προσπαθεί να κάνει λαικά δικαστήρια.

Ταυτόχρονα έκανε πρόταση να υπάρχουν μέλη και να βγαίνουν και απο εκει αρκετά χρήματα.Φαντάζομαι ειχε στο μυαλλό του τα μέλη του Ολυμπιακού που δίνουν ενα ποσό κάθε χρόνο το οποίο πάει σε όποιο τμήμα έχει ανάγκη.Σημείωσε οτι είναι εδω αυτός και η οικογένεια του αν εχει ανάγκη ο ερασιτέχνης αλλα μέχρι τώρα δεν του εχει ζητήσει κανείς βοήθεια εκτός απο αθλήτες του ερασιτέχνη.Κοινώς αυτό που καταλαβαίνω εγω οτι θέλει να πει,είναι οτι ειναι πιο Παναθηναικός απο τον Θανάση,και αν χρειαστεί δεν έχει πρόβλημα να βοηθήσει αρκεί να του το ζητήσουν.

'Εβαλε τέλος στα σενάρια πρότασης για την πώληση της ΠΑΕ και είπε πως δεν θα ανεχτεί απο κανέναν να βρίζει τους παίχτες.Παραθέτω μερικά απο τα ακριβή λόγια του απο την συνέντευξη.

"Τι είναι ο ερασιτέχνης; Λαϊκό δικαστήριο; Το θέμα έχει τελειώσει για μένα και δεν θα ανεχτώ κάτι παρόμοιο ξανά στο μέλλον. Στόχο είχε τον Παναθηναϊκό και να θέσει στον κόσμο διλήμματα. Ο ερασιτέχνης πεθαίνει, διοικείται αναχρονιστικά. Θέλει βοήθεια; Εδώ είμαι εγώ."


"Δεν έχει έρθει κανένας από τον ερασιτέχνη να ζητήσει χρήματα για ενίσχυση των τμημάτων. Εδώ είμαι, εγώ κι η οικογένειά μου, όχι η ΠΑΕ. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν αθλητές στον ΠΑΟ και να ζητάνε χρήματα από γραφείο σε γραφείο. Αυτό είναι ελεημοσύνη. "

"Ο ερασιτέχνης διοικείται ερασιτεχνικά και κάνω μία πρόταση. Γιατί δεν ανοίγει την πόρτα στον κόσμο να γραφτεί μέλος;Το θέμα είναι ξεκάθαρο δεν υπάρχει θέμα αγοροπωλησίας. Δεν πωλείται η ΠΑΕ. Το δηλώνω εδώ και τώρα."

Για ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να πάτε στο παρακάτω λινκ :
http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=104774

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Κυπελλοεκπλήξεις

Το κύπελλο Ελλαδας φαίνεται οτι μπορει να δώσει εκπλήξεις
με αυτά το μονά νοκ άουτ παιχνίδια στην έδρα της αδύναμης ομάδας.
Πριν λίγο τελείωσε το παιχνίδι "ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΠΑΟΚ" με 4-2.

Ο Σάντος,οταν η ομάδα του δέχτηκε το 4ο γκολ στα τελευταία λεπτά και ενώ
το σκορ ήταν 3-2,ηταν έτοιμος να τραβίξει τα μαλλιά του.
Μακάρι να δούμε κι άλλες εκπλήξεις στην συνέχεια.Σε λίγο
ξεκινάει ένα ακόμα παιχνίδι για την τέταρτη φάση του κυπέλου με
τηλεοπτική κάλυψη,"ΑΙΓΑΛΕΩ-SKODA ΞΑΝΘΗ".Για να δούμε τι μπορεί
να γίνει και εκει.'Οποιος δεν είναι σοβαρός,και οπως
έχουμε δει και τις προηγούμενες χρονιές με αποκλεισμούς
ΠΑΟ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ,η ομαδες των μικρότερων κατηγοριών περιμένουν
για να γράψουν την δική τους ιστορία.

Ελλάδα-Βοσνία, Τουρκία-Ελλάδα


Και μετά απο την κλήρωση του ΟΥΕΦΑ, έχουμε Εθνική Ελλάδας.
Δύο παιχνίδια όπου απαιτούνται τουλάχιστον 4 βαθμοί, δηλαδή μία νίκη και μια ισοπαλία.

Φαινομενικά το Βοσνία λέω θα το περάσουμε εστω και με 1-0 αν και θα ήθελα πολύ μια ευρεία νίκη με 5-1.

Μπορεί όμως να λειτουργήσει πιο καλά μια νίκη με 1-0 αντι μιας άνετης επικράτησης, αφου ακολουθεί το σοβαρό ματς με τους τούρκους στην Τουρκία και πρέπει να πάνε εκεί με την ψυχολογία του πολύ σοβαρού αγώνα.

Οι Ελληνες νιώθουν καλά και μπορούν να κάνουν θαύματα μετα απο επιτυχίες αλλα συχνά υπερεκτιμούν εαυτούς. Αυτο συμβαίνει γενικά στον Ελληνα.
Αλλα στο τιμόνι έχουμε Γερμανό.

Να δούμε τι θα κάνει με παίκτες ερωτηματικά όπως Μπασινάς, Γκέκας, Χαριστέας.
Ισως τους δωσει χρόνο συμμετοχής.
Το τι θα γίνει το Σάββατο στις 21.30 με τη Βοσνία θα δείξει και το τι ομάδα θα κατεβάσει στο επόμενο με τους Τούρκους ο Ρεχάγκελ.

Οι Τούρκοι δεν εχουν βγεί εκτός μάχης, αντίθετα αν καταφέρουμε να μην πάρουμε 4 βαθμούς τότε παίζουν και αυτοί για πρόκριση, αλλα εμένα με απασχολεί πάρα πολύ το γόητρο.
Επιβάλλεται ως Πρωταθλητές Ευρώπης να διασώσουμε όποιο κύρος απόμεινε.

Τουλάχιστον να αποφύγουν τον διασυρμό γιατι όσο σκέφτομαι κάτι Αγγλους να γελάνε με μας, δεν αντέχω.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Aγωνία με λαχτάρα και ΟΥΕΦΑ

Σε κανα δίωρο το πολύ, θα ξέρουμε τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στους ομίλους του UEFA.
Αγωνία με λαχτάρα για παίξουνε μπαλλάρα.
Ας δούμε.
Προβλέπω οτι ο ΠΑΟ θα πέσει με Τότεναμ και Τουλούζ.
Λάρισα με Βιγιαρεάλ, Αλκμααρ
ΑΕΚ με Νυρεμβέργη, Βασιλεία.
Πανιώνιος με Αντερλεχτ, Ζυρίχη
Αρης με Χάποελ, Μπόλτον.


Μετά την κλήρωση θα βάλω εδω ενημέρωση.
ετσι θα δω και πόσο μέσα έπεσα στις προβλέψεις.

Update :
1ο γκρουπ: Αλκμάαρ, Ζενίτ, Eβερτον, Νυρεμβέργη, Λάρισα
2ο γκρουπ: Παναθηναϊκός, Λοκομοτίβ Μόσχας, Ατλέτικο Μαδρίτης, Κοπεγχάγη, Αμπερντίν
3ο γκρουπ: Βιγιαρεάλ, ΑΕΚ, Φιορεντίνα, Μλάντα Μπόλεσλαβ, Ελφσμποργκ
4ο γκρουπ: Βασιλεία, Αμβούργο, Διναμό Ζάγκρεμπ, Ρεν, Μπραν
5ο γκρουπ: Λεβερκούζεν, Σπάρτα Πράγας, Σπάρτακ Μόσχας, Τουλούζ, Ζυρίχη
6ο γκρουπ: Μπάγερν Μονάχου, Μπράγκα, Μπόλτον, Ερυθρός Αστέρας, Αρης
7ο γκρουπ: Αντερλεχτ, Τότεναμ, Χετάφε, Χάποελ Τελ Αβίβ, Ααλμποργκ
8ο γκρουπ: Μπορντό, Αούστρια Βιέννης, Γαλατασαράι, Πανιώνιος, Χέλσινμποργκ

Καλή επιτυχία σε όλες !

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Επικαιρότητα 08/10/2007

Μάλιστα, με τούτα και με κείνα στο ποδόσφαιρο το ΑΕΚάκι ξέφυγε πρώτο και καλύτερο.
Ο λε-μο-νί παρέμεινε αφου παρα το θαύμα της Βέρντερ αν δεν κέρδιζε την Καλαμαριά μάλλον θα χε πρόβλημα, ενω ο Πέσε-δείρο πρέπει να δει τι θα κάνει με την δική του πράσινη... θύελλα. Δεν πείθει. Η ...Αρτμέντια Τρίπολης νίκησε, απλά και τίμια.
Το Παν-Ιώνιο ντέν κατάφερε να δείξει οτι μπορεί πολλά παραπάνω απο όσα φαντάστηκαν πολλοί με τέτοιο ξεκίνημα. Θα δείξει.
Μας προέκυψε και πάλι Ατρόμητος στην κορυφή όπως και άλλη χρονιά αλλα ξεφούσκωσε στη συνέχεια.
Ο Αρης πρέπει να χει πιστέψει πολλά πράγματα μετα τα φετινά του αποτελέσματα. Λες να γίνει το θαύμα ;
Λάρ'σα, ΠΑΟΚ , το παλεύουν. Απο κει και πέρα η εμπειρία των τελευταίων ετών εχει δείξει οτι τα πράγματα θα λήξουν περίπου όπως θα είναι μετά την 9η αγωνιστική.
Εκεί θα έχουν ξεχωρίσει ποιοί πάνε για τι πράγμα.
Αν και ποτέ δεν ξέρεις. Η ιστορία δεν είναι σίγουρο οτι επαναλαμβάνεται.

Είχαμε και πρωτάθλημα βόλλεϊ, ξέρετε αυτο με το δίχτυ στη μέση ; αυτό.
Ο Ηρακλής άλωσε τον Ολυμπιακό με 0-3 ενω στην βαθμολογία ειναι πρώτος και ακολουθούν ο Παναθηναϊκός, η Λαμία και ο Ολυμπιακός.
Ιδιοι πρωταγωνιστές αναμένονται και φέτος με έκπλξη μεχρι τώρα τον Α.Ο.Κηφισιάς.

Η Ρωσία Πρωταθλήτρια Ευρώπης Γυναικών στο μπάσκετ, νικώντας τις Ιταλίδες στον μεγάλο τελικό.
Είμαστε γάϊδαροι. Η είδηση πέρασε στα ψιλά αφου δεν έχουμε τόσο υψηλού επιπέδου Εθνική Γυναικών στο μπάσκετ. Αλλα κι αν είχαμε, αμφιβάλλω αν θα έδειχνε η τηλεόραση κάποια παιχνίδια αντι να δείξει Αστέρα-ΠΑΟ.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

Περι αναβολικών και δόξας.

Ομολόγησε η Marion Jones οτι έπαιρνε ντόπες !
Σωωωώωωπα !!! Δεν το χαμε σκεφτεί !

Και τωρα ; Θα γίνει λέει συνεδρίαση για να αποφασίσουν αν τα μετάλλιά της θα δοθούν στην δικιά μας Κατερίνα-πέφτω-με-Κεντέρη-Θάνου.
Τι ; έπαιρνε κι αυτή ; Μα αυτό δεν εχει αποδειχτεί.
Η ιστορία των Κεντέρη - Θάνου απ οτι κατάλαβα τέλειωσε με σιωπηρό αποκλεισμό των δύο αθλητών μας και όχι με τιμωρία λόγω αναβολικών.
Βέβαια αυτη η ιστορία φάνηκε να θέλουν να την κουκουλώσουν.

Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100 μ. γυναικών είναι ήδη νεκρή στα 36 της απο καιρό.
Ετρεχε σαν να είχε ενα τούρμπο στο κωλομέρι. Οι συγγενείς της έχουν ασκήσει δίωξη κατα παντός σε παγκόσμιο επίπεδο για όποιον πει οτι η Γκρίφιθ έπαιρνε αναβολικά.
Ο χρόνος ; 10".36 !!!
Δηλαδη η Μάριον δεν κατάφερε κάτι καλύτερο απο 10".60 αν θυμάμαι καλά, φανταστείτε οσοι δεν είχατε δει την Γκρίφιθ πώς έτρεχε για να κάνει 10".36.

Αυτη όμως ηταν αμερικάνα και οι Κορεάτες διοργανωτές της Ολυμπιάδας στη Σεούλ δεν ήθελαν να πειράξουν αμερικανό αθλητή προφανώς. Γι αυτό δεν πιάστηκε, ή δεν βρέθηκε κάτι.
Πιάστηκε τότε ο Μπεν Τζόνσον, Καναδός.
Θα μείνει λοιπόν αυτο το παγκόσμιο ρεκόρ ως επίσημο.
Επειδη οι αμερικανοί έχουν ανάγκη απο πρωτιές.

Ο μπασκετμπολίστας Γιάννης Γιαννούλης έθαψε μια καριέρα καλή λόγω αναβολικών.
Δεν ξερω αν έπαιρνε, πάντως τον έπιασαν.
Ο αρσιβαρίστας Σαμπάνης κατηγορήθηκε επίσης, μάλλον άδικα.
Ο Ζαγοράκης είχε λέει πολλή τεστοστερόνη στον οργανισμό του.

Δεν ξερω τι θα γίνει στα άλλα αθλήματα, ο στίβος όμως έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα.

Sports-squall

Αυτο ειναι ενα ιστολόγιο που θα ασχολείται με θέματα αθλητικά, με κουβεντούλα, φωτογραφίες, γνώμες και απόψεις για όσο γίνεται περισσότερα σπόρ.
Εξηγώντας στα γρήγορα την ονομασία του, προέρχεται απο την λέξη ΣΠΟΡ και squall που στα αγγλικά σημαίνει ξαφνικό μπουρίνι, άνεμος με βροχή. Κι αυτό επειδή ενα μπουρίνι μας πιάνει και μας βρέχει όλους, οτι "ομάδα" κι αν είμαστε.

Σας καλωσορίζω και θέλω να περνάμε καλά.

Να θυμάστε οτι τα σπόρ είναι ψυχαγωγία, άθληση, χαρά, ζωή.

Ευχαριστώ :)
Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.