Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Σκορ και θέαμα

Αν βγάλεις ενα μέσο όρο παραγωγικότητας μεχρι τώρα, θα δεις οτι στο ποδόσφαιρο έχουμε σκοράρισμα κάτι λιγοτερο απο 2 γκολ ανα αγώνα.
Δεν ξέρω αλλα πάντα μου άρεσει το παιχνίδι με πάνω απο 3 γκόλ.
Προτιμώ δε μία νίκη 4-3 απο μια με 1-0.
Ξέρω δεν ειναι πάντα συνώνυμο το σκορ με το θέαμα, ούτε η ουσία ( η νίκη ) με το σκόρ.
Οσοι δοκίμασαν να παίξουν ανοικτό ποδόσφαιρο είχαν πρόβλημα ειτε στην άμυνα ειτε στο κέντρο και εν πάσει περιπτώσει δέχονταν γκολ που δεν θα έπρεπε.
Γενικά δεν εχει πλάκα να βλέπεις ποδόσφαιρο οταν εκατέρωθεν οι επιθετικές προσπάθειες ειναι λίγες και αναιμικές. Ακόμα κι ενα ματς με σκορ 3-1 μπορεί να ειναι κάκιστο.
Η ενα ματς με 0-1 να ειναι καταπληκτικό.
Γι αυτο ειχα αρχίσει κάποτε να παίζω Προπογκόλ :)

Παρόμοια κατάσταση υπάρχει και στο μπάσκετ με μέσο όρο μεχρι τώρα τους 78 πόντους επίθεση ανα παιχνίδι για την κάθε ομάδα. Σίγουρα όποια ομάδα βάζει πάνω απο 85 σε κάθε παιχνίδι πάει καλά. Αυτο εχει δείξει η ιστορία. Σαφώς η άμυνα παίζει ρόλο. Ενα παθητικό στους 83 πόντους ανα παιχνίδι δεν ειναι καλό. Εκτός αν βάζει 98 δηλαδη πιάνει την κατοστάρα συχνά.
Αλλα όλοι δίνουν μεγάλη σημασία στην άμυνα, οπότε οι κατοστάρες ειναι σπάνιες.
Το καλό με το μπάσκετ ειναι οτι σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο, ειναι πολυ ανώτερου επιπέδου και όπως και να χει πιο σπάνια θα δεις να ταλαιπωρούν τη μπάλλα.
Αν προσθέσει κανείς και το πολυ φθηνότερο εισιτήριο στο μπάσκετ σε σχέση με τα τρελά λεφτά που ζητούν στο ποδόσφαιρο για να δούμε συνήθως κακό θέαμα, τότε ... πάω μπάσκετ.

Και μια σκέψη :
Μήπως για να ανακοπεί η καφρίλα της εξέδρας, πρέπει να κάνουν κάτι οι ίδιοι οι παίκτες ;
Οταν βλέπουν καφρίλες στην κερκίδα, να σταματούν το παιχνίδι, να μαζεύοντια ολοι μαζι στο κέντρο και να κάθονται να τους κοιτάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.