Σάββατο 26 Απριλίου 2008

Καλό Πάσχα.

Εύχομαι Καλό Πάσχα σε όλους και επιστροφή με ανανεωμένη διάθεση και κέφι.

Αξίζει να αναφέρουμε μία είδηση που μάλλον είναι οτι καλύτερο εχει να αναδείξει ο ελληνικός αθλητισμός αυτη την εποχή :
Τα κορίτσια της Βουλιαγμένης προκρίθηκαν στον Τελικό του Τσάμπιονς Καπ του πόλο, νικώντας μεσα στην Ιταλία την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φιορεντίνα με 13-12 στην παράταση !
Στον Τελικό θα αντιμετωπίσουν την επίσης ιταλική Κατάνια μεσα στην έδρα της !
Αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολο έργο θα έχουν σήμερα στον Τελικό και πόσο μεγάλη επιτυχία είναι ήδη αυτό.
Για την ιστορία, οι παίκτριες που συνθέτουν την ομάδα της Βουλιαγμένης είναι :
Μυλωνάκη, Κάντζιου, Τσουκαλά, Λιόση, Μελιδώνη, Αλεξάκη, Ασημάκη, Γερόλυμου, Ρουμπέση, Χρυσικοπούλου, Λαρά, Κουτέλη, Κούβδου.
Καλή επιτυχία κοριτσάρες !

Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Νέα σελίδα στην ΠΑΕ Παναθηναικός

Πριν λίγο τελείωσε η συνέντευξη τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη.Με μεγάλη μου έκπληξη άκουσα να λέει απο το στόμα του:

"Ηρθε η ώρα ο Παναθηναϊκός να γίνει πολυμετοχικός. Θα μπορούν κι άλλοι πλην της οικογένειάς μου να συμμετέχουν ενεργά. Η οικογένειά μου θα παραμείνει με 50% του Παναθηναϊκού και το υπόλοιπο θα ανήκει σε άλλους. Αυτό θα γίνει με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 80 εκατ. ευρώ"

Δεν εχω να γράψω τίποτα αλλο.Αυτά τα λόγια μου αρκούν για να σκέφτομαι οτι θα δω κατι καινούργιο στην ομάδα μου.'Ηρθε η ώρα αυτοί που μιλούσαν τόσο καιρό,να βάλουν τα λεφτά τους και να αγοράσουν μετοχές.Σε 20 μέρες περίπου θα ξέρουμε περισσότερα.

Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Γιατι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν ...

...δεν πήγε τόσο καλά όσο θα άξιζε μετα την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος απο την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου ;
Δύο παράγοντες :

- Γκαγκάτσης
- Βόδιαφον

Ας φύγει ο Γκαγκάτσης και ας κλείσει η Βόδαφον και πάμε στοίχημα πόσα πράγματα θα αλλάξουν !

Βλέπουμε το ίδιο έργο κάθε χρόνο. Κάκιστη ποιότητα μπάλλας με ελάχιστες εξαιρέσεις που πνίγονται στην μετριότητα, τον ίδιο πρωταθλητή να ρεζιλεύεται στην Ευρώπη με φωτεινή εξαίρεση τη φετινή χρονιά ομολογουμένως αν και κάτι μου λέει οτι δεν θα το ξανακάνουν αυτο απο τον Πειραιά, ζαλίζονται, διαιτησίες μέτριες με ελάχιστες εξαιρέσεις και μαγειρέματα ειδικά στις τελευταίες αγωνιστικές.
Δεν πανηγυρίζει κανείς. Αντίθετα ο κόσμος θα απομακρυνθεί πάλι απο τα γήπεδα και θα στραφεί σε άλλα αθλήματα και καλά θα κάνει. Αλλα κι εκει φυτρώνουνε Γκαγκάτσηδες.

Προτείνω να μην ξαναγίνει πρωτάθλημα Α' εθνικής στο ποδόσφαιρο. Να αρχίζουμε απο την Γ' Εθνική, αφου γάμα ( τα ) ειναι.
Το πρωτάθλημα Α' εθνικής Σούπερ-Λίγδας να δοθεί μόνιμα στον Ολυμπιακό και οι υπόλοιπες ομάδες να συγχωνευθούν σε το πολύ 5 ομάδες που θα συμμετέχουν σε ξένα πρωταθλήματα.
Εδω, τέλος. Το παίρνει κάθε χρόνο η ομάδα που θα έπρεπε απο καιρό να έχει υποβιβαστεί 2 κατηγορίες κάτω λόγω των προέδρων που ειχε και μόνο !

Και τωρα που ειναι περήφανοι οι φίλοι του μπορούμε όλοι να ασχοληθούμε με κάτι άλλο.
Χαμένος καιρός να ασχολούμαστε με το πρωτάθλημα Α' εθνικής.

Οποιος θέλει να γίνει συντάκτης εδω ας στείλει ενα mail σε μενα και ας προσπαθήσουμε να γράφουμε για αθλητικά νέα για όλα τα σπορ. Το ποδόσφαιρο θα με απασχολήσει μόνο μεχρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008. Εκει όπου επιβάλλεται να φανεί η γύμνια του ποδοσφαίρου μας. Γιατι αν ξαναπάμε καλά εκει, τότε ο Γκαγκάτσης θα βγάλει ρίζες και δεν θα δούμε προκοπή.

Σάββατο 19 Απριλίου 2008

ΠΕΚ

Π όσο
Ε χεις
Κ αθήσει ;

Η περίφημη ΠΕΚ το μόνο που θέλει ειναι να φύγει ο Βαρδινογιάννης.

Σε ενα παράλογο παραλήρημα δεν δέχεται τίποτα και κάνει αντιπολίτευση. Τόση ειναι η ανάγκη του κ.Βγενόπουλου για προβολή και εμπλοκή με τα ποδοσφαιρικά πράγματα που μου θυμίζει Σαλιαρέληδες, Ψωμιάδηδες, Κοσκωτάδες, Τροχανάδες και άλλους τέτοιους.
Θα του πρότεινα να αναλάβει την "Μαρκό" ή κάποια άλλη ποδοσφαιρική ομάδα και σιγα-σιγά να την κάνει τόσο μεγάλη που θα του δείξει αυτουνού του κακού ραλλίστα τι θα έπρεπε να εχει κάνει.
Η πλλλάκα ειναι οτι πολλοί Παναθηναϊκοί τον πιστεύουν και τον ακολουθούν, διαβάζουν κάτι φυλλάδες που δεν γράφουν το παραμικρό καλό για τον Τζίγγερ, συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις λέει "διαμαρτυρίας" προβάλλοντας συνεχώς το ανίκητο ερώτημα :
"Θέλετε να ερχόμαστε συνέχεια τρίτοι ;"
Σκοτώνει το ερώτημα. Αραγε εναν Σύλλογο τον αγαπάμε μόνο οταν έρχεται πρώτος ;
Τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχουν φίλοι της Λάρισας, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή αλλα κάθε χρόνο να έχουμε μόνο φίλους της ομάδας του λιμανιού.
Δεν διαφωνώ οτι η ιστορία του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια δεν δικαιώθηκε τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο το μαγαζί είναι αλλουνού. Αμα θέλει το πουλάει σε Αραβες, αμα θέλει το κάνει οτι θέλει. Εγω τι δικαίωμα έχω να κάνω σαν γριά ;
Οκ, ηθικό, συναισθηματικό δικαίωμα έχω. Πόσο όμως ;
Στην τελική κε.Βγενόπουλε
Π ολυ
Ε νοχλητικός
Κ ατάντησες.

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Συντριβή


Δεν έχω τίποτε άλλο να πω για την σημερινή ήττα, έκτος από τις παρακάτω παρατηρήσεις:

1. Ευτυχώς αυτό το πρωτάθλημα έλαβε τέλος, απομένει η τελευταία ήττα στην Λάρισα για να σφραγιστεί η χειρότερη αγωνιστική χρονιά του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο από το 1979.

2. Θοδωρή διώξε τους όλους και κάνε ομάδα αντάξια του ονόματος μας. Καταλαβαίνεις την αγάπη του κόσμου προς εσένα? Οποιοσδήποτε άλλος αν ήταν στην θέση σου οι 20.000 που βλέπαν αυτήν την παρωδία ντέρμπι θα είχαν διακόψει το παιχνίδι στο 0-3, όπως πολλά χρόνια πριν όταν βλέπαμε και χειροκροτούσαμε τον Ντέμη να κάνει χατ τρικ και μετά να μπουκάρει ο κόσμος. Τελευταίες μέρες Βουλινού ήταν αν δεν μ' απατά η μνήμη μου....

3. Σάντος ήρθες την 2η αγωνιστική και η ομάδα με εξαίρεση κάποιες εκλάμψεις κατέρρευσε. Παραδέξου την αποτυχία σου και πήγαινε στο καλό. Με 11 αστακούς και εγώ κάνω τον προπονητή. Το θέμα είναι ότι τις 11 σαρδέλες τις έκανες μαρίδες....

4. Το παιχνίδι δεν το πουλήσαμε. Αυτή την ομάδα έχουμε και είναι η χειρότερη στην Λίγκα. Το ότι σωθήκαμε το οφείλουμε στην Τούμπα και στον κόσμο που πήρε το παιχνίδι με τον Άρη...

5. Ευτυχώς το μαρτύριο τελείωσε! Μένει να σωθεί το μπάσκετ...

Σάββατο 12 Απριλίου 2008

H AEK υποβιβάζεται στο βόλλεϊ ;

Κρίμα αν συμβεί αυτό αλλα σύμφωνα με δημοσίευμα που θα βρούμε όλο ΕΔΩ, αυτο θα συμβεί.
Ολα αυτά, εξ αιτίας διακοπής αγώνα λόγω τραυματισμού παίκτη αντιπάλων απο κουτί μπύρας που εκτοξεύτηκε απο οπαδό της ΑΕΚ.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Τελική τριάδα πρωταθλήματος

Ζήτησα την περασμένη βδομάδα, δηλαδη πριν την προηγούμενη αγωνιστική, να προβλέψετε την τελική τριάδα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.
Eλαβον :
ΟΣΦΠ-ΠΑΟ-ΑΕΚ 2 (8%)
ΟΣΦΠ-ΑΕΚ-ΠΑΟ 4 (16%)
ΠΑΟ-ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 5 (20%)
ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 6 (24%)

ΑΕΚ-ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 3 (12%)
ΑΕΚ-ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 5 (20%)

Με έντονα γράμματα οι επικρατέστερες απόψεις.
Δηλαδη 44% δίνουμε πρωταθλητή τον ΠΑΟ !
Την ΑΕΚ δίνει το 32%
Τον Ολυμπιακό το 24%

Θα δούμε τι θα γίνει τελικά.
Θυμίζω οτι οι προβλέψεις αφορούν στο διάστημα 2-8 Απριλίου 2008, τρείς αγωνιστικές πριν το τέλος και λίγες ψήφοι έπεσαν μετά την τελευταία αγωνιστική.

Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Αθλητικές εφημερίδες, χρειάζονται τόσες πολλές ;



Σε ενα οποιοδήποτε περίπτερο κρέμονται πάνω απο 35 εφημερίδες. Τις εχω μετρήσει.
Απο αυτές, σίγουρα θα δείτε και κάπου 10 αθλητικές.
Ομως δεν ειναι όλες γιατι υπάρχουν και άλλες. Με εναν γρήγορο υπολογισμό βρήκα οτι τουλάχιστον αυτες με εμβέλεια πάνω απο ενα-δύο νομούς ειναι 19.
Δεκαεννιά αθλητικές εφημερίδες, εκ των οποίων οι 16 ειναι ημερήσιες και οι 3 εβδομαδιαίες.
Προσωπικά κάποτε διάβαζα Sportime. Τα τελευταία δέκα χρόνια εχω διαβάσει όλες κι όλες 10-15 φορές αθλητική εφημερίδα κι αυτο χωρίς να την αγοράσω. Τρακαδόρος :Ρ
Δεν θέλω να πληρώνω για κάτι που απευθύνεται σε ΟΠΑΔΟΥΣ. Ενα έντυπο που στοχεύει στην φανατίλα και την δίψα φιλάθλων για αυτό που νομίζουν οτι τους εκπροσωπεί :
Την ομάδα τους.
Δηλαδη την ποδοσφαιρική ομάδα να εξηγούμαστε διοτι λίγοι ειναι φίλοι μόνο του μπάσκετ, βόλλεϊ και άλλων αθλημάτων που στην χώρα μας η αντρακλαρία -ναι, αυτη που πετάει αντικείμενα μεσα στους αγωνιστικούς χώρους- τα αποκαλεί "φλούφλικα".
Γύρω απο το μάλλον πτωχό ποδόσφαιρό μας εχει στηθεί ενας χορός κερδοσκοπίας με αμφίβολης ποιότητας δημοσιογραφία που προσπαθεί να προσελκύσει αγοραστές με πηχιαίους υβριστικούς τίτλους του στυλ :
"Ξεσκίστε τους"
"Τους Φάγαμε .."
"Τσόντα ΧΧ για το λαό"
"Πατήστε τους"
"Λύσσα για τίτλο"
... και άλλα χαριτωμένα. Πόλεμος !
Το να κραυγάζουν με τεράστια γράμματα μπροστά χωρίς να έχουν να πουν κάτι σημαντικό εχει εναν και μοναδικό σκοπό : Να φανατίσει.
Τι αποτελέσματα έχει αυτός ο εμπρηστικός και υβριστικός χαμηλού επιπέδου και υπερπροσφερόμενος Τύπος δεν φαίνεται να απασχολεί σοβαρά το Κράτος. Ενω κάποιο ΕΣΡ απαγόρευσε τον Μπομπ Σφουγγαράκη, ωστόσο κάποιο ΕΣΡ δεν εχει βρεθεί να κλείσει τις εφημερίδες αυτές που χλευάζουν, υβρίζουν, λασπολογούν, σπρώχνουν κόσμο σε φανατισμό !
Εχει μπερδευτεί το πάθος με το σέξ, ο αθλητισμός με την ψυχοθεραπεία της κερκίδας.
Εχει παρεξηγηθεί η ψυχαγωγία με τον πόλεμο, το υβρεολόγιο και την καφρίλα.
Εχει δοθεί η εντύπωση οτι οι κερκίδες ειναι μόνο για όσους γ*μάνε και δέρνουνε, οι άλλοι θεωρούνται απλώς φλώροι. Αυτο εξυπηρετεί τις αθλητικοφυλλάδες που ειναι όλες ακατάλληλες ακόμα και για το τζάκι, για προσάναμμα, ξέρετε.
Και να πείς οτι οι Ελληνες τα έχουν καλά με το διάβασμα γενικώς ;
Ολο και λιγότερο διαβάζουμε βιβλία, και έρχονται οι εφημερίδες τέτοιου τύπου να θέλουν να καλύψουν το κενό του "μη χρόνου" δηλαδή εύκολο, γρήγορο διάβασμα με στοιχεία βίας και πάθους, με κραυγές λες και το να γράψεις απλά "Νικήσαμε" ειναι κακό και πρέπει να πείς "Γ*μίσαμε"
Το επίπεδο που θέλουν να έχουμε ειναι αυτό των ανθρώπων που πριν η Ελλάδα κερδίσει το Euro2004 έφτιαξε το γνωστό τραγουδάκι που λέει :
"Σήκωσε το το γαμημένο ..."
Μάλιστα. Και μη μου πείτε οτι ειναι απλά σχήμα λόγου.
Κακοήθεια και αμορφωσιά ειναι. Και μετά θέλουμε να μας υπολογίζουν σοβαρά τα υπόλοιπα κράτη. Μα πώς ; Ποιά ειναι η συμπεριφορά των φανατικών, ποιά ειναι η νοοτροπία του ποδοσφαιρόφιλου που μάλιστα σπρώνεται να μπει -και εχει ήδη μπεί σε ενα βαθμό- και στα κλειστά του μπάσκετ και του βόλλεϊ ;
Ειναι αυτη που οταν κάνει λάθος σφύριγμα ο διαιτητής του λέει "Γαμιέται η μάνα σου"
Ειναι αυτη που αν πάς με πράσινο μπλουζάκι στον Πειραιά μπορεί να φάς ξύλο χωρίς να καταλάβεις και γιατί.
Ειναι αυτή που αποκαλεί τους βορειοελλαδίτες "Βούλγαρους".
Ειναι αυτή που δεν βγάζει τραγούδια, αλλα συνθήματα, υβριστικά και χαμηλής αισθητικής.
Ειναι αυτη που εξυπηρετεί επιχειρηματίες είτε των Συλλόγων είτε του Τύπου για να έχει πελατεία και για να ελέγχει μεγάλο μέρος αυτής.
Ειναι αυτή που σιωπά για τις "Παράγκες" ή αν μιλήσει, βρίζει χειρότερα και απο ισοβίτη κατάδικο. Αν και ενας ισοβίτης σίγουρα βρίζει τον εαυτό του σε όλη του την ζωή εκει μεσα.
Ειναι αυτή που παράγει φιλάθλους-οπαδούς.
Ο οπαδισμός δεν παράγει τίποτα. Ειναι για εσωτερική κατανάλωση όσων μετέχουν ενεργά.
Θεωρώντας οτι υποστηρίζουν την ομάδα τους, δεν βλέπουν τίποτα άλλο.
Και οι αθλητικοφυλλάδες δεν κάνουν τίποτα άλλο απο το να συντηρούν την φωτιά.
Πορωμένοι οπαδοί και ταυτόχρονα πελάτες τους. Ολοι ευχαριστημένοι.
Εκτός απο τον κανονικό φίλαθλο, αυτον που του αρέσουν τα σπορ, που ψυχαγωγείται με το θέαμα και που θέλει να μπορεί να πάει στο γήπεδο χωρίς να φοβάται και να πάρει και την οικογένεια μαζί του.
Για να γεμίσουν φύλλα γράφουν οτι να ναι, μεχρι αν έξυσε το νύχι του τρίτου δάχτυλου του δεξιού του ποδιού ο Νικοπολίδης ! ... λες και με νοιάζει !

Οταν γίνουν επεισόδια, γράφουν και γι αυτά απο πάνω !!!
Γράφουν γι αυτά που σαν ηθικοί συνένοχοι προκάλεσαν. ...

Πάλι καλά που δεν μπορούν να γράψουν λάθος τα σκόρ κι ετσι υπάρχει μιά μικρή δόση αναπόφευκτης αλήθειας σε αυτές.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Οχι τίποτ' άλλο αλλα χάσαμε και στο μπάσκετ !

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 70-66 ! Ποιός να το περίμενε, και όμως ηταν δίκαιη νίκη της ΑΕΚ !
Απο τον Ιανουάριο και μετά ο Παναθηναϊκός παραπατάει. Ψηλό δεν εχει της προκοπής πλην Μπατίστ και Τσαρτσαρή, ο Ντικούδης παίζει λίγο. Ο Ομπράντοβιτς πήρε τον Πρκάτσιν που πελαγοδρομεί όπως πέρσι ο Γιαφτόκας.
Μήπως δεν ξερει να χειριστεί ψηλούς παίκτες ο Σέρβος ; Δύσκολα τα πράγματα.
Το ίδιο δίκαια και η νίκη του Πανιώνιου επι του -κοτζάμ Μόσχα- Ολυμπιακού με 84-72 !
Οπως και ο Παναθηναϊκός, ετσι και ο Ολυμπιακός ειχε κακό τρίτο δεκάλεπτο και ο αντίπαλος δεν συγχώρεσε !
Κατα τα άλλα ο ΠΑΟΚ έχασε απο την Λάρισα και κινδυνεύει με υποβιβασμό. Θέλω να πιστεύω οτι θα την γλυτώσει, δύσκολα όμως.
Βαθμολογία : Παναθηναϊκός 43, Ολυμπιακός 42, Αρης 38, Πανελλήνιος 37, Πανιώνιος 36

Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Παναθηναικός για κλάματα

Πραγματικά πρέπει να είναι ικανότητα αυτο που έχει ο Παναθηναικός τις τελευταίες 2χρονιές.Εκει που δείχνει οτι ειναι το φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα,να κάνει την μια γκέλα μετά την αλλη.Περσι μετα την νικη 0-1 στο Καραισκάκι και το 4-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ,εκανε οτι κουφη ηττα μπορουσε να κανει.Φετος φαινεται σαν να ζήλεψε.Ηττα με Ξανθη,ισοπαλια με Ηρακλη,χαροπάλη με Πανιώνιο και βαριά ηττα απο τον ΟΦΗ με 4-1.Αμα ο Ολυμπιακος δεν ειχε βαλει το γκολ στις καθυστερήσεις θα ηταν πρώτος.Θα μπορουσε να ηταν δεύτερος.Τελικα ειναι τρίτος.Ας δουμε τι αλλο μπορούμε να δουμε τις 2 τελευταίες αγωνιστικές.

Ας μην ξεχνάμε οτι έχει και πλέι οφ.Η διαφορά δεύτερου με τρίτου παίζει ρόλο.Οπότε ο Παναθηναικός θα πρέπει να ανασυνταχτεί και να κανει 2 νίκες.

Ας δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν.

Αγωνιστική 06/04/2008

Για να δούμε τι θα δούμε στη σημερινή αγωνιστική στο ποδόσφαιρο.
Λογικά δεν πρέπει να έχουμε τρελές εκπλήξεις.
Ολο το ενδιαφέρον πλέον ειναι στην κορυφή και στην ουρά. Οποιος κόψει βαθμό απο άλλον που καίγεται θα πανηγυρίζει.
Το βράδι δεν θα δω Αθλητική Κυριακή. Ειναι αίσχος !
Λέω να πάω να δω μπασκετάκι. Δεν εχω αποφασίσει αν θα πάω Πανιώνιο - Ολυμπιακό ή ΑΕΚ-Παναθηναϊκό. Θα προτιμήσω εκει που θα ακούσω τα λιγότερα βρισίδια, όχι σε μενα, εγω ειμαι ήσυχο παιδί, γενικά το λέω.
Εχει και βόλλεϊ αύριο για τα τελικά Παναθηναϊκός-Λαμία.
Καλη αθλητική Κυριακή σε όλους.

Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Τσάκωσαν μία ενδεκάδα ντοπέ !

Ντοπέ βρέθηκαν οι 11 απο τους 13 αθλητές της εθνικής ομάδας Αρσης Βαρών !
Ο έλεγχος ειχε γίνει στις 7 Μαρτίου.
Αναμένεται η εξέταση και του δεύτερου δείγματος που ουσιαστικά θα γίνει στα ίδια ούρα, άρα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Συνεπώς, έχουμε
- αποκλεισμό της Εθνικής Ομάδας Αρσης Βαρών απο την Ολυμπιάδα του Πεκίνου
- Παραίτηση και διαθεσιμότητα του ενδοξότερου προπονητή, του Χρ. Ιακώβου.
- Διεθνές ρεζιλίκι
Ο υφ. Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης ζήτησε διευκρινίσεις για το θέμα.
Οι αθλητές φέρεται να μην γνώριζαν τι περιέχει ενα χάπι που έπαιρναν !
Και να φανταστεί κανεις οτι με τον Σαμπάνη ειχε γίνει φασαρία στην Ολυμπιάδα της Αθήνας !

Να πω οτι τους άλλους δεν τους πιάνουν ; Τι να πώ ;

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Oύπςςς ...δεν το περίμενα 73-83

Περίμενα νίκη Ολυμπιακού με ενα καλάθι να πώ την αλήθεια.
Δεν το ειδα το ματς αλαλ απο οσα διαβάζω επιβεβαιώθηκε οτι η ΤΣΣΚΑ δεν ειναι να την υποτιμήσεις. Ασε που ο Μεσίνα αποδεικνύεται καλός κόουτς.
Η αλλιώς... ισως το άγχος ηταν στο μέρος της ελληνικής ομάδας.
Τωρα η ρεβάνς πάλι στη Μόσχα. Κι ο θεός βοηθός.
Αλλα όλα γίνονται !

Μπράβο στον... Θρασύβουλα

Ειδαμε μια ομάδα άγνωστη με ενα αρχαίο ελληνικό αλλα κακόηχο όνομα, να παίζει μπάλλα που δεν πίστευα οτι μπορεί να παίξει μια ομάδα που δεν βρίσκεται στις 10 πρώτες θέσεις της ΣουπερΛίγδας.
Μάλιστα λόγω χρώματος φανέλας σκεπτόμουν τι καλά που θα ηταν να έπαιζε ετσι τουλάχιστον στην επίθεση και ο ΠΑΟ. Αλλα μπα...
Θέλω απλά να πω ενα μπράβο σε όσους στηρίζουν μικρές ομάδες σαν τον Θρασύβουλο Φυλής.
Δεν ηταν τυχαίο που πέταξαν έξω ΠΑΟΚ και Λάρισα.
Πολύ θα χαιρόμουν να δώ Τελικό Κυπέλλου Ατρόμητος-Θρασύβουλος.
Οπως κάποτε Ηρακλής - Καστοριά το θυμάται κανείς ;

Τρίτη 1 Απριλίου 2008

ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός 74-76

Να που με αναγκάζει να γράψω γι αυτόν ο φετινός Ολυμπιακός ή αν θέλετε ο Ολυμπιακός του Παναγιώτη Γιαννάκη.
Το είχα πει, δεν θυμάμαι αν το ειχα γράψει κιόλας, οτι αυτός ο Ολυμπιακός ειναι ικανός να κερδίσει την φετινή Ευρωλίγκα.
Το μυστικό ; Δεμένη άμυνα και λογική χρήση των δυνατοτήτων των παικτών του απο τον Γιαννάκη. Τόλμη στην επίθεση, χωρίς τρέλλες με πιο σωστές επιλογές απο αυτές που γίνονταν επι Γκέρσον. Απλά ο Γκέρσον ήθελε να βγάλει το ενθουσιώδες παιδί-αθλητή απο τον παίκτη του ενω ο Γιαννάκης τον νηφάλιο αθλητή-προπονητή, με ώριμο παιχνίδι.
Το πλεονέκτημα έδρας εκλάπη ! Τωρα με μία νίκη στο ΣΕΦ, - πράγμα όχι κι εύκολο- ο Ολυμπιακός προκρίνεται στο Final-4 !!! Eιναι μια σπουδαία μάχη και γι αυτό πιστεύω όλοι η Ελληνες φίλοι του μπάσκετ θα ειναι μαζί τους. Ετσι πρέπει, ετσι αξίζει.
Το ημίχρονο το σκόρ ηταν 32-39. Εκει δηλαδή που βολεύει τον Ολυμπιακό το σκόρ.
Να παραδεχτώ τον Γιαννάκη ή να περιμένω ακόμα ;
Στο γ' δεκάλεπτο τα εύστοχα τρίποντα έδωσαν αέρα και ρυθμό παρά το οτι ειχε τους παίκτες του φορτωμένους με κάποια φάουλ.
Τελικό 74-76 και όλα στην επόμενη αναμέτρηση για να έχουμε πάλι ελληνική ομάδα στους Τελικούς ! Εκει όλα γίνονται.
Και θα γίνουν ΟΛΑ. Αν και τέτοια παιχνίδια κρίνονται συχνά σε λεπτομέρειες, πιστεύω οτι το Κύπελλο της Ευρωλίγκας θα έρθει πάλι στην Ελλάδα.
Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.