Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Η απόσταση αυξάνεται

Και επειδή δεν εγραψα τίποτε για τα τελευταία ματς μπάσκετ ανδρών και επειδή βλέπω ωραία πράγματα τελευταία, δυό λόγια μόνο θελω να γραψω για να μείνουν.
Κατ' αρχην η απόσταση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού απο τους υπόλοιπους εντός Ελλάδας αυξάνεται αντι να μειώνεται, παρα το γεγονός οτι όλοι πλέον βγάζουν οτι καλύτερο διαθέτουν στους αγώνες τους με ΠΑΟ και Ολυμπιακό.
Ειλικρινά περίμενα οτι θα μειωνόταν με τον καιρό και θα δυνάμωναν άλλες 5-6 ομάδες όπως ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Αρης, Πανελλήνιος, που ναι μεν ακολουθούν αλλα απο απόσταση που δεν θα λεγε κανεις οτι ανησυχεί τους πρωτοπόρους.
Μάλιστα οι πρωτοπόροι εντός και εκτός Ελλάδας καταφέρνουν να αυξήσουν τον μέσο όρο πόντων στην επίθεση και να μειώσουν αυτον στην άμυνα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς του πρωταθλητή με τον τριταθλητή Πανιώνιο που έληξε με θρίαμβο του Παναθηναϊκού με 97-50, σχεδόν διπλό σκορ και ο τριταθλητής με το ζόρι κατάφερε να πετύχει 50 πόντους.
Επίδειξη δύναμης πράσινων και κόκκινων και στην Ευρώπη όπου η Πρόκομ στην εδρα της δεν δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό και η Ρόμα στην Αθήνα άντεξε σχεδόν ενα ημίχρονο, για να δεχθεί και αυτη τελικά 92 πόντους !
Δεν ξέρω αν η Ελλάδα ειναι μικρή χώρα για να χωράνε πέντε - έξι μεγάλες ομάδες, αλλα σίγουρα θα ειναι καλό να μικρύνει η διαφορά μεταξύ των πρώτων και των υπολοίπων, αλλιως θα πρέπει να δημιουργηθεί μιά "Πρώτη Λίγκα" έξι ομάδων αφου η διαφορά τους με τις υπόλοιπες εναι σχεδόν χαώδης.
Τα δεδομένα των δύο πρωτοπόρων ετσι κι αλλιώς εχουν ξεφύγει απο χρόνια και συγκαταλέγονται μεταξύ των πέντε κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη απο άποψη προϋπολογισμών, αποτελεσμάτων, ρόστερ και διακρίσεων.

Επόμενο βήμα για τους δύο, ενα Παγκόσμιο ΝΒΑ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.