Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Αμοιρο μπάσκετ ...

Τιμωρία 9 αγωνιστικών επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό που θα πρέπει να αγωνιστεί στη νεα σεζόν χωρίς θεατές εντός εδρας για 9 αγώνες. Ενα χρηματικό πρόστιμο της τάξης των 110.000 ευρώ ειναι μικρό αν αναλογιστεί κανείς την κόλαση του ΣΕΦ που σαφώς έγινε μετά απο την κόλαση μιας Ριζούπολης όπου και οι όποιες ποινές έπεσαν τότε δεν ηταν αρκετές για να συνετιστούν κάποιοι απερίσκεπτοι οπαδοί.
Η τιμωρία θα ηταν σωστή αν ειχαν αφαιρεθεί εστω και 2 βαθμοί απο την ομάδα μπάσκετ του Πειραιά και γι ανα ειμαι δίκαιος, θα πρέπει το ίδιο να πω και αν τυχόν επαναληφθεί ενα τέτοιο ντροπιαστικό σκηνικό οπουδήποτε αλλού.
Ας αφαιρεθούν βαθμοί να δούμε πόσο θα πονέσει, γιατι πολυ φοβάμαι οτι αν ασκήσουν έφεση, θα μειωθεί η ποινή των 9 αγωνιστικών σε 5 κι ουτε γάτα ουτε ζημιά. Πάλι θα πάνε μεσα στο ΣΕΦ οι ίδιοι και θα τρομοκρατούν όποιον δεν γουστάρουν. Αυτο δεν ειναι τίποτα που εχει σχέση με αθλητισμό, αλλα καθαρή τρομοκρατία, άρα έγκλημα που ξεφεύγει πια απο τις δικαιοδοσίες της αθλητικής δικαιοσύνης και πάει στην ποινική/αστική δικαιοσύνη. Πρέπει οι υπόλοιποι αλλα και το άθλημα, να προστατευτεί απο βάνδαλους.


Στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, αγωνίζεται μια χαρά ο κύριος Κρστσιτς και ο Μίλος Τεόντοσιτς φυσικά, όπως κι ο Φώτσης και ο Σοφοκλής. Το να βλέπω να αγωνίζεται άνθρωπος που πέταξε καρέκλα σε αντίπαλο αθλητή με κάνει κι εχω αναγούλα.

* Μόλις ειδα στην τιβι εξώφυλλα αθλητικών φυλλάδωνφίλα προσκείμενων στο λιμάνι ... καλεί τους οπαδούς να μην φύγουν απο το ΣΕΦ, δηλαδη τι ; Να πάνε απ' εξω και να κάνουν φασαρία ; Δεν θα έπρεπε να διωχθεί ως υποκινητής επεισοδίων ο συντάκτης της εφημερίδας κι οι ιδιοκτήτες της ; Αν γίνει χαμός τον Οκτώβριο στο ΣΕΦ, ποιός θα θυμάται τι γράφουν σήμερα οι εφημερίδες 'Πρωταθλητής' και άλλες ;

Με αυτά και με κείνα σήμερα η εθνική ομάδα παίζει με την Ισπανία το βράδι σε εναν αγώνα όπου επιβάλλεται να μεταμορφωθεί εν μία νυκτί στην λιονταρίσια ψυχή που ξέραμε και με φρεσκάδα και φαντασία να βγει στο γήπεδο να νικήσει.
Αν όχι, με την επιστροφή τους εδω θα προστεθούν και οι παίκτες της εθνικής στο αιώνιο μπάχαλο της αντιπαλότητας κόκκινων - πράσινων που το μόνο που κάνει ειναι να καταστρέφει το μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.