Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Αθλητικές φυλλάδες

Στην Ελλάδα υπάρχουν νομίζω πάνω απο 15 αθλητικές εφημερίδες, χώρια τα ένθετα των πολιτικών εφημερίδων και τα περιοδικά.
Αφορμή για να ασχοληθώ με αυτο το είδος αθλητικής ενημέρωσης μου έδωσε το θέμα της ανακοίνωσης του Ολυμπιακού σχετικά με δημοσίευμα φυλλάδας ( φιλικής κιόλας ) για την υγεία της συζύγου αλλοδαπού ποδοσφαιριστή του συλλόγου.
Ολες αυτες οι φυλλάδες για να γεμίσουν τα φύλλα τους, ψάχνουν να βρούν ειδήσεις.
Ως γνωστό, πέρα απο αποτελέσματα, τα σκόρ δηλαδή αγώνων όπου δεν μπορεί παρα να πούν την αλήθεια τα ΜΜΕ, υπάρχουν μερικά θέματα που είναι αθλητικά, όπως οι αόψεις ενός προπονητή ή τα πλάνα συλλόγων, φωτογραφικό υλικό και λοιπά.
Οτιδήποτε άλλο είναι σκέτο κουτσομπολιό, που συνήθως καταλήγει σε παραπληροφόρηση.
Κατα την διάρκεια δε του καλοκαιριού με πηχιαία γράμματα στην πρώτη σελίδα τους ανακοινώνουν μεταγραφές για τις ομάδες τις οποίες πρόσκεινται φιλικά.
Φυσικά το 95% απο αυτες τις βροντερές "μεταγραφές δεν γίνονται ποτέ !
Μη γελιόμαστε, όλες δηλώνουν "ανεξάρτητες" εφημερίδες αλλα ουσιαστικά στηρίζουν μία -ποδοσφαιρική- ομάδα, άντε δύο.
Νέος ορισμός της αντικειμενικότητας !!!

Ποδοσφαιρικά κουτσομπολόχαρτα έπρεπε να λέγονται.
Δεν ξεχνώ που αναγκάστηκαν να αφιερώσουν στο μπάσκετ μια μικρή στήλη στην 4η-5η σελίδα τους στις αρχές του '80 μετα το Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας και το φονικό τρίποντο του Σενεγκάλ που μας άφησε έξω απο την τετράδα. Στη συνέχεια έπρεπε να υπάρχει ενας Γκάλης κι ενας Γιαννάκης για να γράφουν κάτι παραπάνω για το μπάσκετ.
Και μετά το Ευρωμπάσκετ του '87 το έμαθαν όλοι το άθλημα ξαφνικά ! ...επειδή το κερδίσαμε, ενω αν είχαμε έρθει πέμπτοι δεν θα ασχολούνταν.

Και σαν να μη φτάναν αυτά, ασχολούνται συχνά με λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής αθλητών λες και είναι κυρίες του πρωινού καφέ !
Απο το αν τον έτρωγε το νύχι του τον Ριβάλντο μεχρι πού πήγε με τη γυναίκα του ο Ζαγοράκης, και άλλα όμορφα !
Μία απορία έχω μόνο :
Δεν υπάρχει κάποιος θεσμός που να ελέγχει την ποιότητα, εγκυρότητα και αξιοπιστία αυτών των ΜΜΕ ; Αν υπάρχει, γιατι κάνει την πάπια ;

Γι αυτο -ξαναδηλώνω- δεν διαβάζω αθλητικές εφημερίδες !

οκ, αν βρεθώ στη Σαχάρα με ενα λίτρο νερό, καπέλλο και το sportime ή το ΦΩΣ μπορεί και να το διαβάσω :)

2 σχόλια:

zouk είπε...

Εγω αν διαβασω,θα διαβασω την Sportday.Πιστευω οτι παγματικα ειναι η πιο αντικειμενικη.Εχει πρωτασελιδο αναλογα με το θεμα χωρις να ειναι στανταρ χρωματος το εξωφυλο.
Απο εκει και περα,δεν χρειαζεται να υπαρχει καποιος για να ελεγχει την ποιοτητα εκτος απο τον ευατο μας.
Αμα καποιος θελει να διαβαζει αρκουδες οπως ερχετε ο Μακελελε,ερχετε ο Γιασικεβιτσιους και τελικα παει στην αλλη πλευρα,ειναι δικο του προβλημα.

tzonakos είπε...

Τους παραμυθιάζουνε μωρε για να πουλάνε...
Γουστάρουν να πορώνονται.

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.