Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Στη μέση

Τίποτα δεν ειναι σίγουρο ακόμα αλλα ήδη φαίνεται πώς θα πάμε. Αυτο το πρωτάθλημα θα κριθεί στο τέλος, στς τελευταίες τρείς αγωνιστικές.
Εκει θα κριθούν και οι θέσεις υποβιβασμού αν και όλοι έχουμε στο μυαλό ποιές πέντε ομάδες θα κινδυνέψουν.
Ειχα γράψει οτι θα έπρεπε να περιμένουμε μερικές αγωνιστικές ακομα για να φανούν μερικά πράγματα. Νομίζω οτι ειναι ωρα για το ενα τρίτο ενος απολογισμού και μιας κριτικής γενικής και λιγότερο ειδικής, μια και μ αρέσιε να μπορώ να βλέπω το σύνολο και όχι σαν οπαδός.
Εχουμε τον Ολυμπιακό πρώτο στο πρωτάθλημα και θεαματικά άξιο στην Ευρώπη.
Εκει που δεν ειχε κάνει ποτέ νίκη εκτός, έκανε δύο φέτος ! Με ενα καλό σύνολο που μπορεί να προδοθεί μόνο απο την άμυνα που εχω την εντύπωση οτι κουράζει περισσότερο ο σερ Λεμονής. Μου αρέσει η μπάλλα που παίζουν αλλα θα ήθελα να παίζουν λιγότερο "βρώμικα".
Η ΑΕΚ δεύτερη και με μια πιο σταθερή ομάδα που όμως αν και με άρωμα Ριβάλντο και Ζορρό, κάτι της λείπει. Αυτο το "κατι" πρέπει να το προσθέσει ο Φερέρ στην ομάδα του που επίσης παίζει καλή μπάλλα και πάει καλά και στην Ευρώπη.
Ο Παναθηναϊκός εχει βελτιωθεί αισθητά καθως ο προπονητής αυτη τη χρονιά κατάφερε να την δέσει και να καταλάβουμε κι εμείς τι ζηταέι απο τους παίκτες του. Τα τελευταία τρία χρόνια δεν καταλαβαίναμε και ουτε και οι παίκτες μάλλον. Η επάνοδος του Καραγκούνη έδειξε πόσο άξιος παίκτης ειναι αλλα νομίζω οτι χρειάζεται εναν ακόμα ισάξιο του. Παρά τις ήττες απο Αστέρα και Πανιώνιο του δίνω ελπίδες.
Ελπίδες θεωρητικά εχει και ο Αστέρας, και αν το δω αυτο ποτέ, θα αγοράσω φανέλα του Αστερα για τον τοίχο μου ! Μακάρι αλλα δύσκολο καθως τα μεγέθη εχουν μεγάλες διαφορές.
Ο Πανιώνιος μου αρέσει. Ο Λίνεν πέρασε μια νοοτροπία με άλλον αέρα στην ομάδα του και αυτο ειναι καλό νέο. Ενα πρωτάθλημα δεν το κάνουν μόνο οπαδοί και φίλοι, παίκτες και γήπεδα. Το κάνουν και οι προπονητές.
Ειναι μεγάλη τύχη να συμπέσουν Μπάγεβιτς, Λίνεν, Πεσέϊρο, Σάντος, Φερέρ και ο Λεμονής είναι η έκπληξη, επειδη -πάλι- τον είχαν να μη βγάλει ουτε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Αυτο βέβαια ειναι άλλο θέμα, μπορεί τον άλλο μήνα να φύγει ως "αποτυχημένος" επειδη τρεχα-γύρευε πώς σκέπτονται οι οπαδοί.
Ο Αρης μου αρέσει επίσης χωρίς όμως να εντυπωσιάζει. Εκ των αποτελεσμάτων όμως πέτυχε ενα καλό σύνολο που όλοι το υπολογίζουν σοβαρά. Αν προκριθεί και στο Uefa θα εχει πετύχει ήδη πάρα πολλά.
Δεμένο σύνολο ο Ατρόμητος και δείχνει οτι αν δεν τον υπολογίσεις θα σου κάνει ζημιά.
Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ με την διαφορά οτι είναι πιο ασταθής. Ο Σάντος εχει να κάνει πολλά ακόμα αρκει να λυθούν με κάποιο μαγικό τρόπο τα προβλήματα του Συλλόγου.
Ο Ηρακλής το παλεύει αλλα εχει την πιο αδιάφορη ίσως ομάδα των τελευταίων ετών. Στη μέση θα μείνει μεχρι το τέλος.
Η Λάρισα εντυπωσίασε στην αρχή αλλα στη συνέχεια δεν πήρε τα αποτελέσματα που άξιζε.
Της δίνω πιθανότητες για έξοδο και πάλι στο ΟΥΕΦΑ, το αξίζει.
Απο κει και κατω Ξάνθη, Καλαμαριά, Λεβαδειακός, ΟΦΗ, Βέροια, Εργοτέλης.
Η Ξάνθη μπορεί να παλέψει γιατι εχει την εμπειρία και ο Εργοτέλης ειναι άδικο να βρίσκεται τελευταίος. Οι υπόλοιπες ομάδες, επαρχιακές, με νοοτροπία μικρής ομάδας, θα παλέψουν για όποιο αποτέλεσμα βγεί ωστε να μην υποβιβαστούν. Ακομα και ο ΟΦΗ που κάποτε ηταν υπολογίσιμη ομάδα, φέτος ελάχιστοι θυμούνται οτι μετέχει στην Σουπερλίγκα. Κρίμα.
Συνολικά βλέπω άνοδο της ποιότητας του ποδοσφαίρου που δεν πρέπει να ειναι συγκυριακή και πρόσκαιρη γιατι αυτο αντανακλά και στην Εθνική Ομάδα και στις βαθμολογίες.
Η διαιτησία μέχρι τωρα εχει σταθεί καλά με παράπονα να υπάρχουν πάντα αλλα χωρίς μουρμούρες για παράγκες αν και κανεις δεν τιμωρήθηκε ακόμα για αυτές ούτε κανεις μπορεί να ειναι σίγουρος αν υπάρχουν τωρα και πώς ελέγχονται και απο ποιούς. Αν μας φταίει η διαιτησία, ας δούμε και πόσο ευθύνεται η ομάδα μας για το κακό αποτέλεσμα ή πόσο ευνοήθηκε για το καλό αποτέλεσμα. Μην βλέπουμε μόνο τα στραβά.

2 σχόλια:

irene είπε...

είναι τελικά απλώς μια πολύ πολύ καλή χρονιά..

tzonakos είπε...

Ειναι πλούσια χρονιά, δε μπορώ να πώ.
Ειδικα αφου προχωράνε και στην Ευρώπη με αξιώσεις τόσες ομάδες μας.
Πάντως ειναι μια καλή εποχή για να στοιχηματίσουμε για τις θέσεις 1,2,3,4.

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.