Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Kίτρινοι - Πράσινοι απο ένα

Απο εναν βαθμό κι απο ενα γκόλ . Οσοι περίμεναν ισοπαλία δικαιώθηκαν.
Σε ενα ΟΑΚΑ με πολύ κόσμο και συνθήκες καλές για ποδόσφαιρο, έγινε το ντέρμπι της τρίτης στην βαθμολογία με την πρώτη ομάδα.
Σαφώς ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερη κατοχή μπάλλας και συνολικά ήταν καλύτερος, με εξαίρεση το διάστημα 45' - 70 όπου είχε "καθίσει" δίνοντας χώρο στην ΑΕΚ να γίνεται πιο επικίνδυνη.
Στο α' ημίχρονο ο Μπλάνκο ηταν αυτός που έδειξε οτι μπορεί να κάνει ζημιά. Ο μικρός είναι καλός παίκτης. Η άμυνα της ΑΕΚ ηταν καλή και καθαρή ενω οι πράσινοι κοίταξαν να κάνουν καλή κυκλοφορία μπάλας και γενικά τα κατάφεραν, χωρίς όμως να γίνουν φοβερά επικίνδυνοι παρά τα ωραία σούτ των Σιμάο και Σπυρόπουλου. Ακόμα μερικά καλά σουτ είχαν ο Καραγκούνης και ο Ν'ντόϊ απο κοντά έχασε καλή ευκαιρία.
Στο μεταξύ η ΑΕΚ ανέβηκε με το ξεκίνημα του β'΄ημιχρόνου και κέρδισε και φάουλ σε καλή θέση για τον σπεσιαλίστα Ριβάλντο. Σωστά ακυρώθηκε σαν οφ-σάϊντ ενα γκόλ της ΑΕΚ για να φτάσουμε στο πέναλτι που μετέτρεψε σε γκόλ ο Ριμπο που σηκώνει λίγη συζήτηση.
Κατα τη γνώμη μου δεν ήταν πέναλτι αφου φάνηκε να διώχνει μπάλα ο Νίλσον και μετα πόδια αντιπάλου.
Το γκόλ αυτο πείσμωσε παραπάνω τους πράσινους που πίεσαν και τελικά απο δυνατό φάουλ του Μάττος απο αριστερά, πετάχτηκε ο Ποστίγκα με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στο πλεχτό. Ομορφο γκόλ.
Οι δύο ομάδες με την απόδοσή τους έδειξαν οτι δίκαια ειναι στην κορυφή, όμως η ΑΕΚ δεν ευνοείται απο την ισοπαλία. ΠΑΟ και ΑΕΚ πρέπει να κερδίσουν όλα τα εναπομείναντα μάτς.
Κάθε χαμένος βαθμός έχει τώρα μεγάλο βάρος.

1 σχόλιο:

Θεόδωρος Πασσαλίδης είπε...

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πέναλτυ φίλε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Αλλά δεν πρέπει εμείς οι Παναθηναϊκοί να χρησιμοποιούμε αυτό το πέναλτυ ως άλλοθι. Έπρεπε να μπούμε μέσα και να καθαρίσουμε εξ' αρχής το ματς. Δεν υπήρχe λόγος κατά την γνώμη μου να παίξουμε τόσο αμυντικα.

Τώρα όπως γράφεις κάθε χαμένος βαθμός έχει μεγάλο βάρος.

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.