Η αντίστροφη μέτρηση για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτούς της Κίνας φέτος, άρχισε με την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.
Ολα πήγαν καλά εκτός απο κατι ..."ενοχλητικούς" που φώναζαν για το Θιβέτ.
Ισως για πολλά άλλα θα έπρεπε η Κίνα να μην πάρει ποτέ μία Ολυμπιάδα.
Η Λαμπαδηδρομία εντός Ελλάδας θα διαρκέσει επτά ημέρες και στις 30 Μαρτίου, η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, όπου η "ασημένια" Ολυμπιονίκης του τριπλούν στην Αθήνα, Χρυσοπηγή Δεβετζή θα την παραδώσει στους Κινέζους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.
Η Φλόγα θα συνεχίσει το ταξίδι της προς την Κίνα και στις 8 Αυγούστου θα ανάψει το Βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο, γνωστό και ως "Φωλιά του Πουλιού".
Η Ολυμπιακή Φλόγα, θα διανύσει στην Ελλάδα 1.528 χιλιόμετρα και θα φτάσει στην Αθήνα από 605 λαμπαδηδρόμους. Θα διασχίσει 16 Νομούς της χώρας, 43 Δήμους, 4 Κοινότητες, ενώ θα πραγματοποιηθούν και 29 τελετές αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις στη διάρκεια της διαδρομής. Τελευταίος σταθμός πριν την Αθήνα, η Λαμία.
2 σχόλια:
Θεωρώ την ακτιβιστική πράξη των Γάλλων δημοσιοgράφων πολύ ορθή και γενναία. Αρκεί να θυμηθούμε τον θεσμό της εκεχειρίας που ίσχυε στην αρχαιότητα. Σύμφωνα με τον θεσμό αυτόν κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων έπαυαν όλες οι εχθροπραξίες. Οι Κινέζοι, διοργανωτές της φετινής Ολυμπιάδας, μερικούς μήνες πριν την τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων, στέρησαν δια της βίας την ζωή από τουλάχιστον 100 Θιβετιανούς. Ποιο ιδεώδες πρεσβεύουν λοιπόν οι αγώνες στην Κίνα της καταπίεσης και της νελευθερίας?
Θα μου πείτε τi ακριβώ πρέσβευαν και οι αγώνες στην Αθήνα, αλλα μετά ανοίγει μεγάλη συζήτηση...
Το πόσο άξιζαν οι Κινέζοι να πάρουν ή όχι την Ολυμπιάδα ειναι ενα θέμα μεγάλο.
Και φυσικά εχει σχέση αφου οι Ολυμπιακοί Αγώνες ειχαν ταυτιστεί με γιορτή για τον άνθρωπο, τον αθλητισμό, το πνεύμα υγιές εν σώματι υγιεί.
Φαίνεται οτι στην εποχή μας άλλα μετράνε.
Δημοσίευση σχολίου