Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ελλάδα - Καναδάς 123-49 !!!

Τουρνουά ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2010
Ελλάδα - Καναδάς : 123 - 49

Ειχα καιρό να δω εθνική ομάδα μπάσκετ απο κοντά αλλα αυτό δεν το περίμενα.
Ηξερα οτι οι Καναδοί διαθέτουν κάποιους καλούς παίκτες και οτι πρόσφατα σε κάποια φιλικά τους πήγαν πολύ καλά. Δεν περίμενα τετραπλάσιο σκόρ κάποια στιγμή ( 40 - 10 ), ουτε στο ΠΑΟ - Αιγάλεω δεν ηταν τόσο !
Οι Καναδοί στην επίθεση -μάταια :)
Ειδα ομως μια αρκετά  φρέσκια ομάδα, με μεγάλα ερωτηματικά πάνω απο τα κεφάλια των παικτών σχετικά με την τελική δωδεκάδα του Μουντομπάσκετ, αφου δεν ξέρουμε αν ο Μπουρούσης θα παίξει κι αν ο σοφο εχει κατι σοβαρό.
Αν έλειπαν κι οι ανεγκέφαλοι που έκραξαν τον Σπανούλη κι οι άλλοι που του τραγούδησαν " εσυ δεν εισαι παναθηναϊκός, εισαι ενας γάβρος μεγάλος και τρελός " τότε ολα θα ηταν ενα ποίημα.
Οι καναδοί φαίνοντνα σαν κοτόπουλα σχεδόν, προσπαθούσα να καταλάβω τι είχαν κι ηταν ετσι, μετά σκέφτηκα οτι ισως ειχαν φτάσει Ελλάδα αεροπορικώς πριν λιγο και το τζετ-λαγκ τους πείραξε. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Αφού πέρασαν πάνω απο 2 λεπτά χωρίς καλάθι, μετά εκτοξεύτηκε η διαφορά τόσο πολυ που πάψαμε να περιμένουμε οτι θα βάλουν κάποιο καλάθι και οι Καναδοί.
Το 8-0 ηρθε με όλους τους πόντους απο τον μπίγκ Σόφο.
Ο Σόφο τους ταλαιπώρησε πολύ και ηταν σαφές οτι δεν ήξεραν πώς να αντιμετωπίσουν εναν παίκτη σαν τον Διαμαντίδη και μιά ομάδα πολύ καλά δουλεμένη.
Αν και η εθνική μας ομάδα διέλυσε τους Καναδούς, δεν με έπεισε οτι θα πάει για τετράδα στο Μουντομπάσκετ. Βέβαια όλα γίνονται και πολλά θα εξαρτηθούν απο την κατάσταση που θα βρεθούν κι οι άλλες ομαδες στην Τουρκία στις 28 Αυγούστου.
Οι μαζορέτες και ο διαιτητής
Μου άρεσε η σπιρτάδα και το οτι δεν χαλάρωσαν ακόμα κι οταν η διαφορά ηταν στους 40 πόντους, συνέχισαν, ήξεραν τον σκοπό τους και μας χάρισαν πολύ ωραίες στιγμές με αποκορύφωμα ενα διπλό καλάθι του διαμαντίδη στα 3".1 πριν τη λήξη του γ' δεκαλέπτου όπου πέτυχε καλάθι και αμέσως έκλεψε μπάλλα μετά και πέτυχε άλλο ενα για να χτυπιόμαστε στις εξέδρες μην πιστεύοντας τι είχαμε μόλις δεί.
Απο κει και περα μου άρεσαν οι Πρίντεζης, Βασιλειάδης, Καλάθης, Σχορτσιανίτης ( πρώτος σκόρερ ), Τσαρτσαρής και Περπέρογλου. Βουγιούκας ψιλομέτριος, Καϊμακόγλου έπαιξε λιγο αλλα καλός, Φώτσης πολυ καλός.
To τελικό σκόρ και σκόρερς


Θα δούμε τι θα γίνει στα επόμενα δύο ματς με πολύ διαφορετικές ομάδες, με άλλες άμυνες και πιο πεισματάρικες.
Η εθνική του Καζλάουσκας μου μοιάζει με ομάδα που αν βρεί γερή άμυνα και δεν πετύχει πάνω απο 75 πόντους επίθεση, δεν θα κερδίσει. Πιστέυω ομως οτι θα πάνε καλά. Θα τα δώσουν όλα και θα πάνε καλά. Και τετράδα να πάνε, θα ειναι επιτυχία.
Σερβία - Σλοβενία επική ανατροπή και νίκη Σερβίας στον πόντο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.