Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Μετά απο δύο νίκες στο Παγκόσμιο του Μπάσκετ

 ... και τι νίκες ! Και οι δύο αγχωτικές αρκετά, απέναντι σε άμυνες ζώνης.
Ελλάδα - Κίνα : 89-81
Ελλάδα - Π.Ρίκο : 83-80


Και στους δύο αγώνες είχαμε αρκετό πρόβλημα στα ελεύθερα σούτ.
Και στους δύο αγώνες αντιμετωπίσαμε κυρίως άμυνες ζώνης.
Και στους δύο αγώνες δεν αγωνίστηκαν οι (τιμωρημένοι) Σόφο και Φώτσης.
Και στους δύο αγώνες είχαμε σε βάρος μας τεχνικές ποινές απο όπου δεχθήκαμε πόντους.
Γενικά η ομάδα κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, ( ή εμείς απαιτούμε πολλά ) αν και μάλλον ανέβηκε πολύ τόσο η Κίνα όσο και το Πουέρτο Ρίκο απο τις προηγούμενες φορές που τους παίξαμε.
Υπάρχει και κούραση και κορεσμός αφου η ομάδα εχει "καταδικάσει" τον εαυτό της να κάνει πρωταθλητισμό τουλάχιστον απο το 2004 και μετά για να μην πώ πιο πριν γιατι πιο πριν δεν έπαιζε κανείς απο τους σημερινούς παίκτες της.
Απο το 2006 και την νίκη επι των NBAers αμερικανών ανέβηκαν κι άλλο οι απαιτήσεις όλων απο αυτη την ομάδα και λογικό μεν αλλα απο την άλλη η υπερπροσπάθεια έχει κι ενα τίμημα. Δεν γίνεται να παίζει συνεχώς ενας παίκτης επι χρόνια. Ο Διαμαντίδης ειχε παίξει συνεχόμενα κάπου 250 παιχνίδια αν θυμάμαι, με την ομάδα του και με την εθνική ομάδα. Καλά που ο Ομπράντοβιτς τον ξεκούρασε σε κάποια φάση, αλλα νομίζω οτι το παιδί αυτό εχει ήδη επηρρεαστεί, πιστεύω οτι μετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, οτι κι αν γίνει εκει, τουλάχιστον 5 παίκτες θα ανακοινώσουν αποχώρηση ή ανάπαυλα απο την εθνική ομάδα. Ειναι λογικό, τόσο που μου έρχεται να κάτσω ακόμα και να δικαιολογώ τον κάθε Παπαλουκά, όπως δικαιολόγησα τον Χατζηβρέττα και θα δικαιολογήσω και τον Σπανούλη οταν πει "τα 'παιξα".
ποσοστά ευστοχίας είναι μέτρια ως χαμηλά για ομάδα υψηλών στόχων. Με 43.3% στα εντός παιδιάς σούτ δεν πάς πολύ μπροστά. Κάτι πρέπει να γίνει εδω, όπως και στα κλεψίματα, κάποτε είμαστε κορυφαίοι κλέφτες αλλα τώρα όχι.

Πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο στα rebounds.

Ενα πράγμα μπορεί να μας δώσει πόντους, τα λάθη μας, είμαστε η ομάδα με τα λιγότερα λάθη και αυτο ειναι σημαντικό.

Εν όψει Τουρκίας τώρα, προσωπικά εχω πει οτι η ομάδα μας εχει φτιαχτεί για να κερδίζει οταν πετύχει σε ενα ματς κάτι πάνω απο 75 πόντους. Οι Τούρκοι σήμερα κέρδισαν τους Ρώσους αλλα με χαμηλό σκόρ ( 65-56 ). Δυστυχώς ενα προβληματάκι δεν με άφησε να δω αυτο το ματς. Δεν θέλουμε να μας πάνε σε χαμηλό σκορ.

Ομως οι Τούρκοι θα έχουν την έδρα τους να βράζει και να τους ζεσταίνει.
Ας ελπίσουμε να τους κάψει κιόλας.
Η έδρα δίνει πόντους συνήθως, δίνει σκοράρισμα και ρυθμό οταν δεν αγχώνει την γηπεδούχο, πράγμα που πιστεύω οτι θα συμβεί, θα αγχωθούν περισσότερο απο εμάς οι αντίπαλοι γείτονες και ελπίζω να κάνουν πολλά λάθη.
Δεν ειναι ενα ματς 'τελικός' όπως λένε, αλλα ενα κρίσιμο για την ψυχολογία παιχνίδι. Οποιος το πάρει θα χει ενα πλεονέκτημα στη συνέχεια.
Αν χάσουμε δεν ειναι καταστροφή. Πάμε για όλα τα επόμενα ματς.
Πρόβλεψη εδω θα ρισκάρω να κάνω οτι θα κριθεί στους 3-5 πόντους αλλα δεν θα στοιχημάτιζα πολλά για το ποιός θα νικήσει.

Η εθνική μπάσκετ ειναι ήδη νικήτρια μεσα στις καρδιές μας.

2 σχόλια:

Mike είπε...

Οι αμυνες ζωνης αλλα κυριως οι 2 σημαντικοτατες απουσιες μας εκαναν τα ματς με Κινα, Πουερτο Ρικο ντερμπι.

Σημερα θα ειμαστε καλυτεροι σε σκοραρισμα απ' εξω (με Φωτση) και κατω απ' τα καλαθια (με Σοφο).

Ειναι "τελικος" φιλε μου, με την εννοια οτι ειναι το ντερμπι του ομιλου, με το νικητη να παιρνει και την πρωτια!
Φυσικα και δεν θα επελθει καμια καταστροφη σε περιπτωση αρνητικου αποτελεσματος (και οι Ισπανοι εχασαν και οι ΗΠΑ παραλιγο), αλλα η 1η θεση ειναι ακρως σημαντικη.

Καλη μας τυχη!

tzonakos είπε...

Εντάξει, με αυτη την έννοια θα δεχτώ μερικώς τον χαρακτηρισμό 'τελικός', προτιμώ όμως το άγχος να το εχουν οι άλλοι κι όχι εμείς.
Να μην το βλέπουν οι παίκτες μας σαν τελικό αλλα χαλαρά, σοβαρά και καθαρά.
Περιμένω Σόφο και Φώτση να μπούν ορεξάτοι απόψε.
Πράγματι εχουν γίνει εκπλήξεις σε αυτο το μουντομπάσκετ, ποιος να το λεγε οτι οι Γάλλοι θα κέρδιζαν τους Ισπανούς κι οι Βραζιλιάνοι θα τρόμαζαν τόσο τους αμερικάνους !
Φαντάσου οτι δεν ξεπέρασαν τους 70 πόντους επίθεση οι αμερικάνοι ! Αυτο ειναι φοβερό.
Πάντως απόψε ακόμα κι αν λήξει με 48-47 θέλω πολύ να κερδίσουμε κι ο αλλάχ να βάλει το χέρι του μην μας κάνουν κανα ντου οι τούρκοι αν χάσουν.

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.