Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Kαι τώρα Μουντομπάσκετ.

Αρχίζει αύριο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ανδρών στην Τουρκία.
 Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στον όμιλό της τις ΚΙΝΑ, ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΡΩΣΙΑ και ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ.
Τα παιχνίδια του Γ' ομίλου θα γίνουν στην Αγκυρα.
Θα παίξουμε δηλαδη με τους Τούρκους μεσα στην Αγκυρα.
Στους δύο πρώτους αγώνες, με Κίνα και Π.Ρίκο δεν θα αγωνιστούν οι Φώτσης και Σόφο μετά την τιμωρία δύο αγωνιστικών που τους έριξε η FIBA για την γρονθοπατινάδα στο ΟΑΚΑ την περασμένη εβδομάδα. Ο Μπουρούσης ειναι λιγο τραυματίας και δεν εχει παίξει αγώνα εδω και καιρό. Αρα στα πρώτα ματς θα έχουμε για ψηλούς τον Βουγιούκα και τον Τσαρτσαρή που απέναντι στους αμερικάνους έδειξε οτι θα τα πήγαινε μιά χαρά και ως πεντάρι.
Δεν έγραψα τίποτα για την φιλική ήττα με 59-87 απο τους αμερικάνους επειδή το ματς εκείνο δεν αντέχει σε εκτενή κριτική. Απλά φάνηκε η εμμονή μας σε ενα είδος μπάσκετ που δεν διαθέτει ευελιξία προσαρμογής απέναντι σε αντιπάλους που ειναι ιδιαίτερα αθλητικοί. Αυτη τη στιγμή οι πιο αθλητικές ομάδες στον πλανήτη, δηλαδη αυτες με τους πιο καλά καταρτισμένους ατομικά αθλητές ειναι οι ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία. Αυτες μπορούν να σου διαλύσουν κάθε σύστημα, μόνο και μόνο επειδή ειναι πιο αλτικοί οι παίκτες τους, και ενα κλικ πιο γρήγοροι.
Ολες οι άλλες ομάδες παίζουν μπάσκετ που θα λυγίσει απέναντι σε εναν σιδερένιο Σπανούλη, εναν διαστημικό τιραμόλα-Διαμαντίδη, ενα βουνό Σοφοκλή, εναν  πεισματάρη Ζήση, Μπουρούση, Τσαρτσαρή, εναν απίστευτα αθόρυβο αλλα σοβαρό Περπέρογλου κι εναν Καλάθη απο άλλο ...καλάθι !
Πάει να την κάνει γρήγορη ο Καζλάουσκας την ομάδα γι αυτον ακριβώς το λόγο, να την κάνει πιο αθλητική γιατι εκει ειναι που παίζεται η νίκη, οταν εχεις πετύχει ήδη να εχεις μια ομοιογενή και συμπαγή ομάδα εδω και δέκα χρόνια.
Σωστό.
Γνώμη μου, να μην φοβηθούμε ποτέ να πάει ενα ματς στους 60 πόντους αν ετσι θα νικήσουμε. Η ταχύτητα παρασύρει συχνά, θα πάμε σε σκόρ πάνω απο τους 75 πόντους, εκει δηλαδη που θέλει η ομάδα μας,, αυτο εχει δείξει, αλλα βρε αδερφέ αν βάλεις 75 και φάς 80, απλά έχασες. Κοίτα λοιπόν μη φάς πάνω απο 70 κι ολα τα άλλα θα έρθουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλαθλος είναι άλλο. Μην το μπερδεύεις με τον οπαδό.